Wysłany: 2011-08-23, 12:54 Inauguracja 1 październi 2011/12 UE (ekonomia) zaoczne I rok
Witam czy koniecznie trzeba być na inauguracji 1 pązdziernika?? dzwonilam do dziekanatu ,babka mowiła ze swiat sie nie zawali ,ale... no i własnie . I mam dylemat ,bo ponoc sa pózniej zajęcie , to jak to jest , bo juz nie wiem
Jeśli ktoś też sie wybiera na ten kierunek to pisać ,poznamy sie
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez Sandra1341 2011-08-27, 19:07, w całości zmieniany 2 razy
Podobno zajęcia są. Tak miałem w liście który dostałem z UE. Mnie bardziej interesuje czy to rozpoczęcie będzie jakieś takie bardziej oficjalne ? Trzeba odstrzelić się w garniak ? Czy jak to jest z tym rozpoczęciem dla osób z zaocznych ? Może ktoś starszy by powiedział jak to jest ?
A to bardzo dziwne. Ja mam 1 października( w sobotę) o godzinie 9.00 w audytorium Jana Pawła II ( budynek P, sala P1). A po tym odbędą się dwudniowe zajęcia.
Btw. Mało osób z Zarządzanie jest wiec z wydziału NE można by spotkanie zrobić. Mówie oczywiście o osobach z zaocznych.
Nie mylcie inauguracji z rozpoczęciem semestru. Zajęcia są normalnie od 26-go września (zaoczni bodajże 1-go października), a inauguracja kiedy tam się tym wszystkim pr0fesorom zachce.
Kiedy można spodziewać się planu zajęć? Zgodnie z uczelnianym regulaminem studiów "Harmonogramy zajęć zgodne z planami studiów są podawane do wiadomości studentów na co najmniej dwa tygodnie przed rozpoczęciem roku / semestru".
Ale jak z tym było w poprzednich latach?
Póki nie opublikują harmonogramu, to sobie możemy gdybać kto kiedy tak naprawdę zaczyna ^^ Jedyne pewne jest to, że studia dzienne zaczynają się w ostatni poniedziałek września, tj. 26-go. Co do planu, to powinien się pojawić około tygodnia przed rozpoczęciem zajęć. Niby dają wcześniej, ale jeśli się nie sprawdzi na ostatnią chwilę (dzień przed) to może się okazać, że czeka się pod nie tymi drzwiami co trzeba. Nam kiedyś w ogóle przestawili plan i wszyscy przyjechali grzecznie na ćwiczenia w poniedziałek o 8. Gdzieś przed 9 dowiedzieliśmy się, że zajęcia mamy w ogóle tylko w środy-piątki -.-' Także polecam sprawdzanie planu tuż przed rozpoczęciem zajęć ^^
Ten harmonogram to już w lutym był O.o Dobrze, ze już teraz się dowiedziałem. Myślałem, że zaoczne zaczynają trochę później. Czekam na jakiś plan. Kurde moim znajomi mogą wprowadzić się trochę później i będę miał problem z mieszkaniem. Ehh =.= Czekam na konkretny plan.
O, dobrze wiedzieć, że harmonogram jednak jest. Jak widać IE na stronie swojego wydziału dba o informowanie studentów. Na stronie wiadomości jest jeszcze harmonogram z zeszłego roku.
A co do zajęć, to czym się przejmować? Przecież pierwszy tydzień to w 90% zajęcia wprowadzające, które można sobie darować bez większego uszczerbku (no chyba że grupa nie przekaże info, które jest podawane na początku - terminy zaliczeń, nieobecności, wszystkie determinanty oceniania).
Ktoś tu wspomniał o propozycji spotkania dla "zaocznych" W zeszłym roku to wypaliło. Jest ktoś chętny Gdyby nas zebrała się spora grupa to można by pomyśleć o terminie. Dla mnie w grę wchodzi sobota/niedziela.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum