forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Inauguracja 1 październi 2011/12 UE (ekonomia) zaoczne I rok
Autor Wiadomość
Sandra1341

Wydział: NE
  Wysłany: 2011-08-23, 12:54   Inauguracja 1 październi 2011/12 UE (ekonomia) zaoczne I rok

Witam czy koniecznie trzeba być na inauguracji 1 pązdziernika?? dzwonilam do dziekanatu ,babka mowiła ze swiat sie nie zawali ,ale... no i własnie . I mam dylemat ,bo ponoc sa pózniej zajęcie , to jak to jest , bo juz nie wiem ?? :)
Jeśli ktoś też sie wybiera na ten kierunek to pisać ,poznamy sie

POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez Sandra1341 2011-08-27, 19:07, w całości zmieniany 2 razy  

Marciano

Wysłany: 2011-08-23, 18:41   

Podobno zajęcia są. Tak miałem w liście który dostałem z UE. Mnie bardziej interesuje czy to rozpoczęcie będzie jakieś takie bardziej oficjalne ? Trzeba odstrzelić się w garniak ? Czy jak to jest z tym rozpoczęciem dla osób z zaocznych ? Może ktoś starszy by powiedział jak to jest ?

Karola. 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-08-23, 19:09   

Ja mam w liście z uczelni napisane, że uroczysta inauguracja roku akademickiego odbędzie się 22 października...

Marciano

Wysłany: 2011-08-24, 01:54   

A to bardzo dziwne. Ja mam 1 października( w sobotę) o godzinie 9.00 w audytorium Jana Pawła II ( budynek P, sala P1). A po tym odbędą się dwudniowe zajęcia.

Btw. Mało osób z Zarządzanie jest wiec z wydziału NE można by spotkanie zrobić. Mówie oczywiście o osobach z zaocznych.

Karola. 

Wysłany: 2011-08-24, 06:14   

W takim razie będę to musiała wyjaśnić jak się będzie zbliżał październik. Chyba, że tak późno zaczyna tylko II stopień...

Ja jak najbardziej jestem za spotkaniem wcześniej, ale z mojego kierunku jeszcze nikt się praktycznie nie odezwał :/

adrian 

Wysłany: 2011-08-24, 10:31   

Na samą inauguracje raczej nie warto iść. A "obowiązkowa" jest pewnie tylko dlatego, żeby nie okazało się, że nikt nie przyszedł.

Ja się na pewno nie wybieram, poza tym nie chce mi się przywozić garniaka z domu ;)

Jaina 

Wysłany: 2011-08-24, 18:45   

Nie mylcie inauguracji z rozpoczęciem semestru. Zajęcia są normalnie od 26-go września (zaoczni bodajże 1-go października), a inauguracja kiedy tam się tym wszystkim pr0fesorom zachce.

Kwachu 

Wydział: IE
Wysłany: 2011-08-24, 20:21   

Jaina, zaoczne zaczynają się chyba już 2 weekend września.

Karola. 

Wysłany: 2011-08-24, 20:32   

Kiedy można spodziewać się planu zajęć? Zgodnie z uczelnianym regulaminem studiów "Harmonogramy zajęć zgodne z planami studiów są podawane do wiadomości studentów na co najmniej dwa tygodnie przed rozpoczęciem roku / semestru".
Ale jak z tym było w poprzednich latach?

Jaina 

Wysłany: 2011-08-24, 22:21   

Póki nie opublikują harmonogramu, to sobie możemy gdybać kto kiedy tak naprawdę zaczyna ^^ Jedyne pewne jest to, że studia dzienne zaczynają się w ostatni poniedziałek września, tj. 26-go. Co do planu, to powinien się pojawić około tygodnia przed rozpoczęciem zajęć. Niby dają wcześniej, ale jeśli się nie sprawdzi na ostatnią chwilę (dzień przed) to może się okazać, że czeka się pod nie tymi drzwiami co trzeba. Nam kiedyś w ogóle przestawili plan i wszyscy przyjechali grzecznie na ćwiczenia w poniedziałek o 8. Gdzieś przed 9 dowiedzieliśmy się, że zajęcia mamy w ogóle tylko w środy-piątki -.-' Także polecam sprawdzanie planu tuż przed rozpoczęciem zajęć ^^

Kwachu 

Wydział: IE
Wysłany: 2011-08-24, 22:55   

Harmonogram
Zaoczne rozpoczynają 17 września :)

Marciano

Wysłany: 2011-08-24, 23:21   

Ten harmonogram to już w lutym był O.o Dobrze, ze już teraz się dowiedziałem. Myślałem, że zaoczne zaczynają trochę później. Czekam na jakiś plan. Kurde moim znajomi mogą wprowadzić się trochę później i będę miał problem z mieszkaniem. Ehh =.= Czekam na konkretny plan.

Karola. 

Wysłany: 2011-08-25, 06:27   

Pierwszoroczni powinni zaczynać zajęcia po 26 września, skoro do tego dnia trwa jeszcze rekrutacja..

Jaina 

Wysłany: 2011-08-25, 12:19   

O, dobrze wiedzieć, że harmonogram jednak jest. Jak widać IE na stronie swojego wydziału dba o informowanie studentów. Na stronie wiadomości jest jeszcze harmonogram z zeszłego roku.
A co do zajęć, to czym się przejmować? Przecież pierwszy tydzień to w 90% zajęcia wprowadzające, które można sobie darować bez większego uszczerbku (no chyba że grupa nie przekaże info, które jest podawane na początku - terminy zaliczeń, nieobecności, wszystkie determinanty oceniania).

Karola. 

Wysłany: 2011-08-25, 19:24   

Mniejsza z inauguracją i planem.

Ktoś tu wspomniał o propozycji spotkania dla "zaocznych" :D W zeszłym roku to wypaliło. Jest ktoś chętny ?? Gdyby nas zebrała się spora grupa to można by pomyśleć o terminie. Dla mnie w grę wchodzi sobota/niedziela.

Odpowiedz do tematu