forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Politycy, nie lękajcie się!
Autor Wiadomość
RP

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-10-25, 18:56   Politycy, nie lękajcie się!

Demonstracja wyrażająca sprzeciw wobec ingerencji kościoła w sprawy państwa polskiego.

Gorąco zapraszamy do wzięcia udziału wszystkich, którzy sprzeciwiają się naruszania Art. 25 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, wszystkich, którym nie podoba się fakt, iż politycy bardziej liczą się ze stanowiskiem Kościoła niż obywateli.

Wrocław 28.10.2010 (czwartek), godz. 15.30, zbiórka przy Moście Tumskim

Pokażmy, że średniowiecze już się skończyło. Pokażmy, że chcemy POLSKI NOWOCZESNEJ!

Szczegóły:
http://nowoczesna.org.pl/ (zakładka Dolnośląskie)
http://www.ruchpoparciapalikota.pl/

STOP OBŁUDZIE!

Pejter 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-10-25, 19:31   

A to już żadne organizacje nie mogą wypowiadać swojej opinii na tematy będące przedmiotem prac w Parlamencie? Tym się będzie zajmować wielki Ruch Poparcia - ograniczaniem wolności słowa?

RP

Wysłany: 2010-10-25, 19:52   

77% polaków akceptuje in vitro (gazetaprawna.pl),
60% popiera finansowanie in vitro z budżetu państwa (wg RadiaZet),
politycy potrzebowali 20 lat (sama platforma 3) na zajęcie się tą sprawą ze strachu przed kościołem. To jedynie przykład.
Każdy ma prawo wypowiadać opinie ale już nie szantażować tych, którzy się nie zgadzają.
"wielki Ruch Poparcia" będzie się zajmował wymuszaniem respektowania zasad demokratycznych

Pozdrawiam

Zbychowiec 

Wysłany: 2010-10-25, 20:07   

ja tam chcę wolności, a nie demokracji, a ten cały RPP to zwykła szopka

Zobacz mnie na GoldenLine

Pejter 

Wysłany: 2010-10-25, 20:11   

RP napisał/a:
Każdy ma prawo wypowiadać opinie ale już nie szantażować tych, którzy się nie zgadzają.

A kto szantażuje? Kościół jedynie mówi, jakie są jego przepisy, które obowiązują jego członków (zobacz, że posłów-niekatolików nie "szantażuje"). Nie podoba się komuś to niech się "wypisze" z Kościoła, nikt nikomu tego nie zabrania.

RP napisał/a:
77% polaków akceptuje in vitro (gazetaprawna.pl),
60% popiera finansowanie in vitro z budżetu państwa (wg RadiaZet),

Niech ci Polacy, skoro ich tak dużo, wybiorą takich przedstawicieli, którzy przeprowadzą takie reformy, jakie oni będą chcieli.

RP napisał/a:
politycy potrzebowali 20 lat (sama platforma 3) na zajęcie się tą sprawą ze strachu przed kościołem. To jedynie przykład.

No rzeczywiście. Bo jak uchwalą nieodpowiednią ustawę to Kościół wyśle na nich ciemnogrodzką mafię i skończą tak samo jak działacz PiS z Łodzi.

RP napisał/a:
"wielki Ruch Poparcia" będzie się zajmował wymuszaniem respektowania zasad demokratycznych

Zanim zacznie coś wymuszać, niech najpierw zacznie sam ich przestrzegać...

RP

Wysłany: 2010-10-25, 20:39   

Pejter napisał/a:
Nie podoba się komuś to niech się "wypisze" z Kościoła, nikt nikomu tego nie zabrania.

Przyznaję, że nie jestem ekspertem w prawie kościelnym ale sądzę, że jest tam również zakaz molestowania nieletnich. Jeżeli tak to abp. Paetz również powinien się wypisać - w końcu jako autorytet moralny powinien dać przykład
Pejter napisał/a:
Niech ci Polacy, skoro ich tak dużo, wybiorą takich przedstawicieli, którzy przeprowadzą takie reformy, jakie oni będą chcieli.

Platforma oraz SLD (razem mające większość) są zwolennikami metody in vitro, więc Polacy wybrali. A strach nie wynika ze strachu przed mafią tylko ze słabości polityków. Boją się zadzierać z kościołem bo wolą mieć święty spokój.
Pejter napisał/a:
Zanim zacznie coś wymuszać, niech najpierw zacznie sam ich przestrzegać...

Proszę o przykład nie przestrzegania.

A nawet jeśli zdaniem Zbychowca Ruch Poparcia to szopka to ja wole ogladac wesołe szopki traktujące o poważnych sprawach niz smutne pielgrzymki. (które oczywiście szanuje i mi nie przeszkadzają)

małposzczór 

Wysłany: 2010-10-25, 21:46   

Co wy gadacie Ruch Palikota jest niezbędny w "nowoczesnej Polsce" !! !
Najpierw wymordujmy wszystkich pisiorów !! ! a poźniej kaznodziejów na pal !! ! albo na odwrót !
tak panowie jest w nowoczesnym kraju!
panowie chyba w stanach czy holandii nie byli !
cóż za zacofani homofobińscy!

Pejter 

Wysłany: 2010-10-26, 14:56   

RP napisał/a:
Przyznaję, że nie jestem ekspertem w prawie kościelnym ale sądzę, że jest tam również zakaz molestowania nieletnich. Jeżeli tak to abp. Paetz również powinien się wypisać - w końcu jako autorytet moralny powinien dać przykład

Czy klerycy i księża są nieletnimi to nie wiem, ale to nieważne. Potępiam takie czyny, ale nie widzę związku między tym co ja napisałem, a tym co ty. Nie chodzi mi o to, żeby kogoś najeżdżać, ale jeśli poseł-katolik czuje się przez Kościół zastraszany i tak źle mu w tym Kościele to czemu nie dokona apostazji? Jeśli nadal chce być katolikiem, to nie może mieć pretensji w tej sprawie.

RP napisał/a:
Platforma oraz SLD (razem mające większość) są zwolennikami metody in vitro, więc Polacy wybrali. A strach nie wynika ze strachu przed mafią tylko ze słabości polityków. Boją się zadzierać z kościołem bo wolą mieć święty spokój.

Ta wypowiedź nie ma sensu. Piszesz, że Polacy wybrali ludzi, którzy im zalegalizują/zrefundują in vitro, a za chwilę, że oni tego nie robią (lub nie robili). Widocznie Polacy wybrali złych ludzi skoro ci się boją i wolą mieć święty spokój zamiast spełniać wolę swoich wyborców i to co obiecywali.

RP napisał/a:
Proszę o przykład nie przestrzegania.

Pisałem już o tym w pierwszym poście. Chcecie ograniczać wolność słowa, przyznawać ją tylko tym, którzy mówią to co wam się podoba, a jeśli coś nie gra to od razu uważacie, że nie może się wypowiadać, bezpodstawnie oskarżacie o szantaż i organizujecie demonstracje mające na celu zamknięcie ust osobom/instytucjom o innych poglądach.

Zbychowiec 

Wysłany: 2010-10-27, 14:07   

RP napisał/a:
wole ogladac wesołe szopki traktujące o poważnych sprawach niz smutne pielgrzymki.

pielgrzymka z samej definicji jest "smutna" i taka powinna być, bo jest to forma pokuty
zresztą porównanie co najmniej nietrafione
Ruch Palikota uważam za szopkę, bo rzuca czysto populistyczne hasła typu "nowoczesna Polska", co gorsza promując pod tym hasłem najgorsze lewackie pomysły rodem z Hiszpanii i Szwecji :|
btw. ostatnio świetna nowa produkcja VJa Dominiona (mistrza politycznego baunsu) się pojawiła http://www.youtube.com/watch?v=ZbUppom2obs :D
RP napisał/a:
Platforma oraz SLD (razem mające większość) są zwolennikami metody in vitro

chyba jednak nie do końca (patrz: poseł Platformy Jarosław Gowin)

Zobacz mnie na GoldenLine

Ananas 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-10-27, 21:02   

Po pierwsze widzę że otwarte fora zawsze kuszą wynajętych trolli. W moim mniemaniu o ile można brać haj$ za promowanie jakis kursów językowych czy tym podobnych rzeczy, to żeby promować ruch parcia kloca na szkło to trzeba być ćpunem na głodzie, bo nie widzę innego powodu dla którego można tak nisko upaść. Pomijam oczywiście fakt bycia zwykłym "bezpłatnym" idiotą. Ale to taka mała dygresja na początek.

Nazywanie plucia na Kościół, wiernych i wiarę "wesołą szopką w poważnej sprawie" jest conajmniej tak śmieszne jak Monty Python na bicie Stachurskiego. Zresztą nazywanie finansowania in vitro "poważną sprawą" wiele mówi o poziomie intelektualnym zwolenników takiego rozwiązania.

W dyskusję nie chce się wdawać, bo Zbychowiec wie co jest grane (i zdaje mi się że Pejter też), a z palikmiotowym jełopem nie chce się babrać.

Żebyście, wy, palikmioty, chociaż byli porządną lewicą, to byście się przynajmniej napier... ze skinami i naziolami, a tak to pozostaje wam jojczenie jaki ten kościół zły, a swoją odwagę wyrażacie chowając się po ciemku w domu przed księdzem chodzącym po kolędzie. Żal mi was.

niepoprawny 

Wysłany: 2010-11-08, 18:54   

Cieszy mnie to , że parę osób zdołało się połapać w temacie .
RP napisał/a:
"wielki Ruch Poparcia"

Znajomo brzmi ;)

P.S. Rozejrzyjcie się po uczelni , a może dostrzeżecie coś "ciekawego" .

Keves 

Wysłany: 2010-11-09, 11:24   

Zbychowiec napisał/a:
ja tam chcę wolności, a nie demokracji, a ten cały RPP to zwykła szopka

święta racja :)

lolpi 

Wysłany: 2010-11-10, 13:34   

Heh. Jak tam? Wyszło?? Ja też jestem ostrym antyklerykałem, ale Ananas ma trochę racji tu:

Żebyście, wy, palikmioty, chociaż byli porządną lewicą.

Sam jakiś czas temu byłem członkiem lewicowej partii (nie powiem której) i, niestety, nie jest to "porządna lewica" w żadnym znaczeniu tego słowa. Najpierw trzeba odbudować struktury, odmłodzić partie, a potem robić manifestacje. Co z tego, że coś pokażemy. Potem ludzie idą do urn i się śmieją, że lewica to jest tylko na papierze.

Odpowiedz do tematu