Wysłany: 2011-09-23, 14:13 Rozpoczęcie roku akademickiego
Witam, mam pytanie. Z racji tego, że w tym roku zaczynam studia nie wiem dokładnie jak to funkcjonuje. W oficjalnym liście dostałam wiadomość, że rok akademicki zaczyna sie 26.09 a inauguracja 28.09, czyli od poniedziałku chodze na uczelnie według mojego planu a w środe ide na inaugurację i dostaje indeks tak? Z góry dzięki wielkie za odpowiedź
Wydział: NE
Wysłany: 2011-09-23, 14:17
tak, od poniedziałku chodzisz wg swojego planu, w środę na czas inauguracji jesteś zwolniona z zajęć, indeksu nie dostaniesz, bo już ich nie ma są tylko elektroniczne
Wydaje mi się że grupy z pierwszego jezyka sa tworzone wg matury, z drugiego wg testu na pierwszych zajeciach jesli jest to kontynuacja i losowo jeśli dopiero zaczynacie dany jezyk.
Z angielskiego ja tak nie mam (ale podobno było właśnie na podstawie matury), bo prowadząca nic o tym nie mówiła i będziemy dopasowywać książki do naszego poziomu. Ale właśnie na pierwszych zajęciach zobaczyłam, że mniej więcej jesteśmy na tym samym poziomie.
Zobaczymy na niemieckim, z którego matury nie pisałam
Wydział: NE
Wysłany: 2011-09-27, 17:25
Orientujecie się może jak wygląda sytuacja jutro? Byly już głosy, że w ogóle nie będzie zajęć, albo że będą tylko te rano. Są też różne wersje co do rozpoczęcia inaguracji- jedni mówią 12 inni 13. No i jak ta inauguracja w ogóle będzie wyglądać? Z góry dzięki za info.
Zaczyna się na 13. Nie jest obowiązkowa. Idziesz na inaugurację albo na zajęcia. Nieobecność na zajęciach jest usprawiedliwiona, jeśli idziesz na rozpoczęcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum