forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Spotkanie z Leszkiem Balcerowiczem
Autor Wiadomość
kolos 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-01-11, 19:12   

Ananas napisał/a:
Też inna sprawa, że Balcerowicz jest istną medialną świętą krową, której krytykować z zasady nie wolno, a jego poglądy przyjmuje się na zasadzie aksjomatu. Krytyków z kolei przyrównuje się do Leppera - który jak zresztą udowodniłem wyżej, ma słuszne pretensje.
ok - możliwe, że jestem całą bandą lemingów rzucających się w morze :roll

też się zainteresowałem przyznaje - jak dojadę wcześniej do wrocławia to może też się przejdę ;)

Ananas 

Wysłany: 2010-01-13, 15:40   

http://www.youtube.com/watch?v=kJsRHYYxnIQ

Proszę bardzo, tym samym ujawniam publicznie swą tożsamość.

Shedao Shai 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-01-13, 15:46   

Ananasie,
w imieniu swoim i myślę że nie tylko chciałem podziękować za ubaw jaki miałem z ciebie dziś. Jesteś prawdziwą gwiazdą. :D

PS. serio od kołyski czekałeś? :D

Ananas 

Wysłany: 2010-01-13, 16:28   

No to powiedz mi co cię tak rozbawiło? Twoja własna niewiedza, czy po prostu radość z bycia w tłumie bezmyślnego bydła?

A może odpowiedzi Lesia, który zaczął od obrażania mnie i mojej rodziny?

michal0700

Wysłany: 2010-01-13, 16:34   

Ajj zaluje ze nie bylem.

Cytat:
No to powiedz mi co cię tak rozbawiło? Twoja własna niewiedza, czy po prostu radość z bycia w tłumie bezmyślnego bydła?

Troche ostre okreslenie ale takie sa fakty ze pewnie polowa obecnych studentow z trzydziesci lat temu nie zdalaby matury. Brak zainteresowan wspolczesnym swiatem, polityka obecnych mlodych ludzi to zadna nowosc. Sam zreszta nie jestem swiety.

A na tym fragmencie widac ze wszyscy przyjeli postac Balcerowicza jako wyrocznie i nieomyslego stad Twoje 'awanturowanie sie' i podwazanie jego autorytetu zostalo przez tlum tak wlasnie przyjete. 90 % osob pewnie nie mialo pojecia o czym w ogole byla ta dyskusja. :)

Zbychowiec 

Wysłany: 2010-01-13, 17:02   

sam wykład był, powiedzmy sobie szczerze, dosyć słaby, jednak dyskusja... dzięki Ananasowi i innym dyskutantom, którzy nie chcieli na siłę włazić naszej "gwieździe" w tyłek, zupełnie przyzwoite ]:->

Zobacz mnie na GoldenLine

michal0700

Wysłany: 2010-01-13, 17:05   

Mowisz ze byli tez inni 'buntownicy'? To dobrze bo Ananas wydaje sie miec sporo racji choc tez nie znam tak dokladnie sprawy ale widze ze podal tez dowody swoich tez.

Zbychowiec 

Wysłany: 2010-01-13, 17:42   

takich buntowników niestety więcej zabrakło, ale znaleźli się też inni, nie-bierni słuchacze

Rothman 

Wysłany: 2010-01-18, 19:39   

Generalnie żal zrobił koleś po Ananasie, który za niego "przeprosił", jakby było za co...

Ale oprócz tego, Ananas, zadając 5 tak rozbudowanych pytań trudno oczekiwać treściwej odpowiedzi. Następnym razem może lepiej jakbyś spytał o jedną rzecz? ;]
Poza tym, krzycząc zrobiłeś tylko wrażenie populisty - ludzie myślący sami potrafią ocenić odpowiedź.
To takie moje uwagi, bo przez to, że zadałeś pytanie tak jak zadałeś, słuchaliśmy o dewizach, a nie o FOZZie (tzn. zapewne też przez to, że Balcerowicz wolał o tym mówić, ale to inna bajka).

Ananas 

Wysłany: 2010-01-19, 02:24   

Rothman napisał/a:
krzycząc zrobiłeś tylko wrażenie populisty

Fakt, ale trochę mnie zdenerwowało pojeżdżanie po mnie i mojej rodzinie.

Rothman napisał/a:
Następnym razem może lepiej jakbyś spytał o jedną rzecz? ;]

Proponuję następnym razem zbić się w kupę, tak z 5 osób i niech każdy zapyta o jedno :)

dziubowa 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2010-01-24, 17:23   

http://www.gazetawroclaws...yszka,id,t.html

artykul z gazety wroclawskiej.
co o tym spotkaniu mysli jeden z wykladowców naszej uczelni - dr Antonii Kamiński (filozofia)

lui

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-01-28, 13:53   

brawa dla dr Kamińskiego i dla Ananasa rowniez, tyle w temacie
smieszne sa te spotkania bo wlasnie w to sie zamieniaja o czym napisal nasz doktor filozofii, w bezmyslne balwochwalstwo nieomylnego Balcerowicza, nikt nie jest nieomylny, tylko, niektorzy nigdy nie potrafia sie przyznac do bledow, poza tym mysle, ze okolo 95% studentow obecnych na wykladzie pojawilo sie tylko po to zeby sie pojawic i zobaczyc bo nie posiadaja wciaz wsytarczajacej wiedzy w wielu poruszanych przez goscia tematach, za to sa pierwsi do wysmiewania osoby, ktora takowa posiada choc po czesci i potrafi zadac sensowne pytanie

btw na miejscu Ananasa pacnalbym typa przez leb, ktory sie po nim odezwal

Zbychowiec 

Wysłany: 2010-01-28, 14:13   

lui napisał/a:
mysle, ze okolo 95% studentow obecnych na wykladzie pojawilo sie tylko po to zeby sie pojawic i zobaczyc bo nie posiadaja wciaz wsytarczajacej wiedzy w wielu poruszanych przez goscia tematach

no nie wiem, facet nie poruszył raczej jakiegoś super-zaawansowanego tematu, właściwie momentami to wydawało mi się, że traktuje nas jak idiotów, bo żonglował statystykami porównując akurat takie słupki, które były wygodne do poparcia jego tez (np. porównanie Polski z Ukrainą, bardzo ładne, ale już z Czechami nie wypadałoby tak różowo)

Odpowiedz do tematu