forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zaproszenie na debatę "Euro w Polsce w roku 20??"
Autor Wiadomość
ludybek 

Wydział: ZF
  Wysłany: 2009-04-25, 00:59   Zaproszenie na debatę "Euro w Polsce w roku 20??"

Już w najbliższy wtorek 28 kwietnia 2009 roku na terenie Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu (ul. Komandorska 118/120) w sali P1 o godz. 14:00 odbędzie się debata "Euro w Polsce w roku 20??". Mamy zaszczyt gościć takich specjalistów jak:

Paweł Kowalewski – NBP, dyrektor Biura ds. Integracji ze Strefą Euro

Ryszard Petru – SGH, niezależny ekonomista

Jacek Karwowski – prof. UE we Wrocławiu

Moderatorem debaty będzie Eryk Stankunowicz z gazety Forbes!

"Euro w Polsce w roku 20??" to debata w ramach ogólnopolskiej kampanii informacyjnej organizowanej przez Niezależne Zrzeszenie Studentów, Parlament Studentów RP, Fundację Universitatis Varsoviensis oraz Fundusz Pomocy Studentom. Najważniejszym elementem kampanii są debaty dotyczące korzyści i zagrożeń wynikających z wdrożenia w Polsce trzeciego etapu Unii Gospodarczej i Walutowej. Kampania odbywa się w 16 miastach (we wszystkich województwach), na 18 głównych uczelniach wyższych.

Czas realizacji:
Od 22 kwietnia do 28 czerwca 2009 roku w całej Polsce.

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu:
28 kwietnia (wtorek) godz. 14:00 sala P1

Tego wydarzenia nie można przegapić!

Weź udział w dyskusji o: warunkach rezygnacji z waluty narodowej, poszukiwaniu najlepszego okresu na wypełnienie kryteriów zbieżności (konwergencji), argumentach przemawiających za organizacją referendum w sprawie przyjęcia euro lub za szybką zmianą konstytucji, która umożliwi rezygnację ze złotego i części prerogatyw NBP.

To świetna okazja, aby posłuchać wypowiedzi specjalistów, skonfrontować swoje poglądy, zadać pytanie, wypowiedzieć się... Nie może Cię zabraknąć!!!

Serdecznie zapraszamy!

Niezależne Zrzeszenie Studentów
http://nzs.ue.wroc.pl/

Ananas 

Wysłany: 2009-04-25, 16:03   

Jaka tu konfrontacja poglądów, skoro już na starcie widać, że "ekspierdzi" zaproszeni na tzw. "debatę" reprezentują jeden słuszny pogląd? No może ew. Kowalewski jest trochę na nie, ale tylko pół-ciut.

Rychu 'nosiłem teczkę Balcerowicza' Petru jest tak samo "niezależny" jak Feel albo Gosia Andrzejewicz. Szczególnie że na razie ma zakaz pracy w branży finansowej.

JF 

Wysłany: 2009-04-25, 16:23   

Wygooglane, w ciągu 1 minuty, wypowiedzi prof. Karwowskiego
http://zlotytak.pl/?sr=!czytaj&id=48&dz=3&x=6&pocz=0&gr=&PHPSESSID=90d94e5b2deb810b9ba7f8c24c8dd6e
link 2

(w drugim przypadku należy w wyszukiwarce wpisać nazwisko Karwowski, jeżeli nie chcemy czytać całego tekstu)

pozdrawiam i życzę z całego serca, by w Twojej kolejnej dyskusji, Twa krytyka miała jakiekolwiek podstawy- może to istotnie pomoc w uniknięciu głupich wpadek. :chrupek

[ Dodano: 2009-04-25, 16:26 ]
PS

http://gospodarka.gazeta....u_odchodzi.html

pomijam oczywiście peany na cześć dr Petru napisane pod koniec tej notatki, ale pierwsze zdanie może przybliżyć nieco naturę tego zakazu

ludybek 

Wysłany: 2009-04-25, 18:18   

widac jaka Panie "Ananas" masz wiedzę na temat zaproszonych osób.... dołączam sie do poprzedniej wypowiedzi... wystarczy wpisać nazwisko i już masz przeciwny pogląd... Pozdrawiam

Ananas 

Wysłany: 2009-04-25, 22:13   

JF napisał/a:
(w drugim przypadku należy w wyszukiwarce wpisać nazwisko Karwowski, jeżeli nie chcemy czytać całego tekstu)

Przepraszam, nazwisko Karwowskiego mi jakoś umknęło, spojrzałem tylko na dwa pierwsze, a ta rzekoma "niezależność" Rycha na tyle mi podniosła ciśnienie, że musiałem rozkręcić flame'a ;)

JF napisał/a:
pierwsze zdanie może przybliżyć nieco naturę tego zakazu

Akurat dlaczego Rychu ma zakaz to wiem doskonale.

Pozdro i nie spinaj się tak ;)

JF 

Wysłany: 2009-04-26, 03:14   

Spoko,
poluzuję ;)

Odpowiedz do tematu