Wysłany: 2009-04-25, 00:59 Zaproszenie na debatę "Euro w Polsce w roku 20??"
Już w najbliższy wtorek 28 kwietnia 2009 roku na terenie Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu (ul. Komandorska 118/120) w sali P1 o godz. 14:00 odbędzie się debata "Euro w Polsce w roku 20??". Mamy zaszczyt gościć takich specjalistów jak:
Paweł Kowalewski – NBP, dyrektor Biura ds. Integracji ze Strefą Euro
Ryszard Petru – SGH, niezależny ekonomista
Jacek Karwowski – prof. UE we Wrocławiu
Moderatorem debaty będzie Eryk Stankunowicz z gazety Forbes!
"Euro w Polsce w roku 20??" to debata w ramach ogólnopolskiej kampanii informacyjnej organizowanej przez Niezależne Zrzeszenie Studentów, Parlament Studentów RP, Fundację Universitatis Varsoviensis oraz Fundusz Pomocy Studentom. Najważniejszym elementem kampanii są debaty dotyczące korzyści i zagrożeń wynikających z wdrożenia w Polsce trzeciego etapu Unii Gospodarczej i Walutowej. Kampania odbywa się w 16 miastach (we wszystkich województwach), na 18 głównych uczelniach wyższych.
Czas realizacji:
Od 22 kwietnia do 28 czerwca 2009 roku w całej Polsce.
Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu:
28 kwietnia (wtorek) godz. 14:00 sala P1
Tego wydarzenia nie można przegapić!
Weź udział w dyskusji o: warunkach rezygnacji z waluty narodowej, poszukiwaniu najlepszego okresu na wypełnienie kryteriów zbieżności (konwergencji), argumentach przemawiających za organizacją referendum w sprawie przyjęcia euro lub za szybką zmianą konstytucji, która umożliwi rezygnację ze złotego i części prerogatyw NBP.
To świetna okazja, aby posłuchać wypowiedzi specjalistów, skonfrontować swoje poglądy, zadać pytanie, wypowiedzieć się... Nie może Cię zabraknąć!!!
Jaka tu konfrontacja poglądów, skoro już na starcie widać, że "ekspierdzi" zaproszeni na tzw. "debatę" reprezentują jeden słuszny pogląd? No może ew. Kowalewski jest trochę na nie, ale tylko pół-ciut.
Rychu 'nosiłem teczkę Balcerowicza' Petru jest tak samo "niezależny" jak Feel albo Gosia Andrzejewicz. Szczególnie że na razie ma zakaz pracy w branży finansowej.
_________________ "Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem." - Oscar Wilde
Wygooglane, w ciągu 1 minuty, wypowiedzi prof. Karwowskiego
http://zlotytak.pl/?sr=!czytaj&id=48&dz=3&x=6&pocz=0&gr=&PHPSESSID=90d94e5b2deb810b9ba7f8c24c8dd6e
link 2
(w drugim przypadku należy w wyszukiwarce wpisać nazwisko Karwowski, jeżeli nie chcemy czytać całego tekstu)
pozdrawiam i życzę z całego serca, by w Twojej kolejnej dyskusji, Twa krytyka miała jakiekolwiek podstawy- może to istotnie pomoc w uniknięciu głupich wpadek.
widac jaka Panie "Ananas" masz wiedzę na temat zaproszonych osób.... dołączam sie do poprzedniej wypowiedzi... wystarczy wpisać nazwisko i już masz przeciwny pogląd... Pozdrawiam
(w drugim przypadku należy w wyszukiwarce wpisać nazwisko Karwowski, jeżeli nie chcemy czytać całego tekstu)
Przepraszam, nazwisko Karwowskiego mi jakoś umknęło, spojrzałem tylko na dwa pierwsze, a ta rzekoma "niezależność" Rycha na tyle mi podniosła ciśnienie, że musiałem rozkręcić flame'a
JF napisał/a:
pierwsze zdanie może przybliżyć nieco naturę tego zakazu
Akurat dlaczego Rychu ma zakaz to wiem doskonale.
Pozdro i nie spinaj się tak
_________________ "Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem." - Oscar Wilde
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum