forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
niezaliczony wf
Autor Wiadomość
joe 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-11-27, 20:01   

glupi jestescie, zalatw zwolnienie za jedno z tych nieobecnosci i tyle, nie ma ze panstwo w panstwie, z nie taka sprawa swfis mnie moglo cmoknac w tylek

mexion 

Wysłany: 2010-11-27, 20:08   

zwolnienie lekarskie na nic tu sie zda, chyba ze zwolnienie semestralne
bo juz pare razy ludzie z grupy z ktorymi cwiczylam przynosili zwolnienia za jakis dzien a prowadzacy "ok ale i tak ma pani tam nieobecnosc, i kolejna juz bedzie trzeba odrobic" czy w ten desen

joe 

Wysłany: 2010-11-27, 21:45   

wiec jak zlamiesz noge to tez ci powie ok ale masz nieobecnosc i niezaliczenie? ludzie nie robcie z siebie chlopow panszczyznianych, choroba/uraz moze sie przydarzyc nie tylko na poczatku roku ale tez w trakcie semestru, to jest sprzeczne z jakimikolwiek zasadami i brednie piszecie, ze w regulaminie tak jest, masz poprostu ograniczony czas na przedstawienie swojego zaswiadczenia bo pozniej oni twierdza, ze nie wiedzieli z jakiego powodu cie nie ma i juz zatwierdzili protokoly itd.

mexion 

Wysłany: 2010-11-27, 22:04   

czym innym jest zwolnienie za np tydzien choroby (w takim wypadku zwykla nb jest)
a czym innym przez złamanie czy inne poważne i długotrwałe uszczerbki na zdrowiu

Pejter 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-11-27, 23:55   

Czemu masz mieć niezaliczony WF jeśli masz 3 nieobecności? Przecież jeszcze dużo czasu do końca semestru i możesz to odrobić...

mexion 

Wysłany: 2010-11-28, 20:13   

Cytat:
Wysłany: Wczoraj 11:10 Temat postu:
Hej, a ja mam taki trochę inny problem.
Otóż: mam wf co 2 tyg. (15godzin) czyli mogę mieć 2 nieobecności, ale ja mam trzy!

Na 15h jest jedna nb za free, druga trzeba odpracowac, kazda nastepna skutkuje nzalem

Bigos 

Wysłany: 2010-11-28, 23:16   

Najlepiej załatw sobie zwolnienie lekarskie do końca semestru (i ze wcześniejszym terminem, tak żebyś nie musiała się tłumaczyć z tych 3 nieobecności) -odnotują to sobie w notatniku, a w ten sposób będziesz miała zaliczony wf (w indeksie będzie "zwolnienie lekarskie"). A, i pamiętaj, że zwolnienie musi być wpisane w zieloną "książeczkę zdrowia studenta".
And the reds go marching on, on, on.

monioslawa 

Wysłany: 2010-11-29, 17:12   

zwolnienie lekarskie na cały semestr odpada, bo bodajże do połowy października trzeba było je dostarczyć.

kurcze.. pójdę jeszcze do faceta, pogadam z nim, może mi się uda, a jak nie to trudno. Ale nie wyrzucą mnie z uczelni z niezaliczeniem z wf, prawda?

Bigos 

Wysłany: 2010-11-29, 22:09   

monioslawa napisał/a:
zwolnienie lekarskie na cały semestr odpada, bo bodajże do połowy października trzeba było je dostarczyć.

To bez znaczenia - załatwiasz sobie zwolnienie od połowy semestru (włącznie z tymi powiedzmy dwoma nieobecnościami) i zanosisz je do swojego wfisty - on to spokojnie przyjmie i będziesz miała zaliczony wf jako "zwolnienie lekarskie". Ja tak miałem zaliczony wf w poprzednim semestrze - byłem na jakiś 6 wfach, ale później zacząłem chorować, wiecznie na antybiotykach i musiałem sobie załatwić zwolnienie od połowy semestru (babka mi powiedziała, że niestety mam za mało przerobionych godzin, żeby mi zaliczyć normalnie chociaż 15 h, więc da mi zwolnienie z całego semestru). Jak ktoś złamie coś w środku semestru, to załatwia wszystko tak samo.
Kwestia dogadania się, wymyśl tylko dobry powód zwolnienia przed Twoim wfistom (bo wypadałoby podać jakiś powód).

monioslawa napisał/a:
kurcze.. pójdę jeszcze do faceta, pogadam z nim, może mi się uda, a jak nie to trudno. Ale nie wyrzucą mnie z uczelni z niezaliczeniem z wf, prawda?

Wyrzucić Cię nie wyrzucą, ale szkoda 5 stów i samego faktu posiadania warunku (bo później jest problem z załatwieniem warunku z innego przedmiotu).
And the reds go marching on, on, on.

karoluss91 

Wysłany: 2010-12-08, 10:51   

a co jeśli w tej chwili mam
6 nieobecności na 4 mozliwe i zwolnienie z dwóch ostatnich bo naprawde byłem chory ?? Prowadzący powiedział mi że on nie honoruje zwolnień/ zwolnienia go nie obchodzą ...
Czy moge iść do dyrektora swf pogadać?? może da się to jeszcze jakoś odrobić??

Bigos 

Wysłany: 2010-12-10, 13:10   

karoluss91 napisał/a:
a co jeśli w tej chwili mam
6 nieobecności na 4 mozliwe i zwolnienie z dwóch ostatnich bo naprawde byłem chory ?? Prowadzący powiedział mi że on nie honoruje zwolnień/ zwolnienia go nie obchodzą ...
Czy moge iść do dyrektora swf pogadać?? może da się to jeszcze jakoś odrobić??

Ciężko będzie, bo ty masz tych nieobecności naprawdę mnóstwo (jest 10 tydzień, a Ty nie byłeś już na 6... +jeżeli nie masz wfu w środę, to dodatkowo w jednym tygodniu miałeś obecność, pomimo tego, że zajęcia się nie odbyły; czyli byłeś 3 razy), ale pogadać zawsze możesz - jak wiedziałeś, że jesteś chory to trzeba tam było dzwonić i się jakoś dogadywać, a nie przynosić jakieś zwolnienia po czasie. No, ale próbuj, bo chyba nic innego Ci nie pozostało.

marine123 

Wysłany: 2012-01-25, 13:24   

co ze zwolnieniami lekarskimi? chodzi mi o jedną godzine którą mam ponad, ale przecież w regulaminie nie ma nic o tym że tych zwykłych (nie na cały semestr) nie uwzględniają. Więc to tylko takie ustalenie w-fistów bez żadnych podstaw? 500 zł to trochę za dużo ;/

karoluss91 

Wysłany: 2012-01-27, 15:22   

mi na pierwszym roku przydarzyło się coś takiego że na początku semestru troche chorowałem i dogadałem się z wfistą że odrobie wszystkie nieobecności i te na które mam zwolnienie i te 2 które należy odrobić niestety gdy zostały mi do odrobienia 1 zajęcia już pod koniec semestru złamałem reke i już nie byłem w stanie tego odrobić. Trzeba było płacić te 500zł ale jak człowiek raz zapłaci przynajmniej na kolejnych semestrach się pilnuje :)

ps. dużo moich znajomych płaciło za wf i z tego co pamiętam nikomu niestety rzadne odwołania do dziekana nie pomogły ... Pocieszające jest to że w dziekanacie traktują niezaliczony wf raczej jako opłate za miejsce niż warunek, chyba każdemu przyznają ...

marine123 

Wysłany: 2012-01-29, 19:25   

w sumie masz racje, to bedzie najgorzej wydana kasa, ale wiecej na mnie nie zarobią ;p a mogłabym się jeszcze dowiedzieć jak z tym warunkiem? mam zaniesc karte do dziekanatu i tam juz sie dogadywać czy pismo do dziekana tez juz pisac?
Jeszcze jedno- kiedy się płaci?

Odpowiedz do tematu