Wysłany: 2008-04-09, 18:05 pomoc z zadaniem z Poiz (metody sieciowe)
Czesc, nie wiem czy we właściwym temacie to zamieszczam,ale nie znalazłam niczego odpowiedniego. Prosilabym o pomoc, albo chociaz o wskazówki w rozwiązaniu takiego zadania. Mam narysować wykres sieciowy CPM do zadania: Działanie obejmuje przygotowanie wystawy chińskiej porcelany w pomieszczeniu jednej z firm w ciągu ośmiu godzin. Do tego celu została udostępniona salka z oknem wystawowym i wydzielono środki materialne w postaci dwóch regałów i plansz, które znajdują sie w lokalu obok salki. Wydzielono również fundusze na kupno kwiatów które będą dekorować regały.
I mam teraz tabelkę która składa się z 3 kolumn: Opis działania, nr zdarzenia i czas w h i następujące czynności:
mycie okna wystawowego | 2 | 3h
mycie lampy(żyrandola) | 3 | 1h
zakup kwiatów | 4 | 1h
zawieszenie plansz | 5 | 2h
pastowanie podłogi | 6 | 3h
ustawianie regalów | 7 | 1h
ustawienie kwiatów obok regalów | 8 | 1h
No i nie wiem jak to zrobić, bo tu już są ponumerowane te zdarzenia po kolei jak mają być, a mi nie pasuje taka kolejność, bo najpierw bym wszystko zrobiła a na koniec wypastowała podłogę, żeby nie brudzić:-P Z góry dzięki za pomoc :-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum