forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
poprawki + warunek
Autor Wiadomość
nastka 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-12-01, 18:27   

Tylko, że jeżeli zniosą opłaty za warunki, to podejrzewam że tak łatwo nie będą ich udzielać, więc pewnie coś za coś.

Shedao Shai 

Wydział: NE
Wysłany: 2011-12-12, 19:39   

nastka napisał/a:
Tylko, że jeżeli zniosą opłaty za warunki, to podejrzewam że tak łatwo nie będą ich udzielać, więc pewnie coś za coś.

Otóż to, otóż to. Mi się ten pomysł nie podoba, to ja już wolę zapłacić i dostać warunek, niż nic nie płacić i powtarzać rok :D

maxio

Wysłany: 2012-01-27, 17:41   

To są te oplaty za warunki czy nie? wie ktos

Ellimere 

Wydział: IE
Wysłany: 2012-01-27, 19:56   

Są, 500 zł. Kolega był w dziekanacie się pytać ;)

kor123 

Wysłany: 2012-02-05, 01:48   

a czy za powtarzanie roku się płaci?

Ellimere 

Wysłany: 2012-02-05, 15:43   

Jeśli powtarzasz dany semestr to płacisz dopiero przed rozpoczęciem powtarzania tego semestru, a nie od razu jak w przypadku warunków (powiedzmy, że zawaliło się semestr III to za niego płacisz dopiero we wrześniu), chodzi mi oczywiście o zapłatę za przedmioty, które się zawaliło w danym semestrze.

kor123 

Wysłany: 2012-02-05, 16:13   

czyli tak samo 500 zł za każdy przedmiot?

Ellimere 

Wysłany: 2012-02-05, 17:13   

Tak.

murzyn26cm

Wysłany: 2012-02-09, 14:06   

Witam, niestety jak wiele innych osób nie zaliczyłem w tym semestrze ćwiczeń z rfin oraz poprawki z tychże ćwiczeń, ale w dziekanacie powiedziano mi że nie mam nawet co składać podania o warunek, ponieważ w okolicznościach niezaliczenia przeze mnie matmy w poprzednim semestrze nie mam żadnych szans go otrzymać (jakieś nowe zarządzenie dziekana z poprzedniego semestru, że nie można otrzymać warunku miejąc niezaliczony warunek z jakiegokolwiek innego przedmiotu).

I tu pojawia się moje pytanie, czy mimo wszystko składać to podanie o warunek i liczyć na otrzymanie go jakimś cudem, czy złożyć podanie o komis którego zaliczenie u Jajugi jest niemal niemożliwe? Ma ktoś może doświadczenia z podobną sprawą? ;)

syl.wia

Wysłany: 2012-02-10, 21:39   

Witam mam pytanie!mam 2 warunki z poprzedniego semestru i czy moge wziac nastepne w tym semestrze? jesli nie to co w takiej sytuacji moge zrobic?prosze o odpowiedz:P

marine123 

Wysłany: 2012-02-11, 00:22   

co mam zrobić żeby dostać warunek z wf? Pismo do dziekana? Skąd można je pobrać, czy pisze się samemu??

anka1892 

Wysłany: 2012-02-11, 13:15   

marine123, chyba z warunkiem z wf jest jak z każdym innym... wzory podań są tutaj -> http://www.ue.wroc.pl/wyd...ych_na_wne.html

Pierwszy z góry jest o warunek.

Ellimere 

Wysłany: 2012-02-11, 15:21   

syl.wia napisał/a:
Witam mam pytanie!mam 2 warunki z poprzedniego semestru i czy moge wziac nastepne w tym semestrze? jesli nie to co w takiej sytuacji moge zrobic?prosze o odpowiedz:P

Nie możesz. Jedyne co możesz zrobić to napisać podanie o powtarzanie semestru i złożyć wniosek o kontynuowanie studiów, tj. musisz chodzić do prowadzących z semestru, który chcesz kontynuować i prosić o podpisanie karty kontynuacji i dopisanie do listy studenckiej, wniosek składasz w dziekanacie i czekasz na decyzje prodziekan, która powinna bez problemu wyrazić zgodę na kontynuację.

Jakubbb

Wysłany: 2012-02-11, 19:50   

Czyli jeżeli mam warunek z 2-giego semestru i na 3 nie zaliczyłem przedmiotu to również nie dostanę już warunku ? To pewne informacje ? Dziwi mnie ta nagła zmiana bo u mnie na kierunku sporo osób już po pierwszym roku ma 2 warunki

Bigos 

Wysłany: 2012-02-12, 18:54   

Jakubbb napisał/a:
Czyli jeżeli mam warunek z 2-giego semestru i na 3 nie zaliczyłem przedmiotu to również nie dostanę już warunku ? To pewne informacje ?

Wszystko zależy od dziekana, ale zazwyczaj mięknie i wyraża zgodę na 2 warunki (z różnych semestrów), bo by za dużo osób poodpadało.

Jakubbb napisał/a:
Dziwi mnie ta nagła zmiana bo u mnie na kierunku sporo osób już po pierwszym roku ma 2 warunki

Można wiedzieć jaki kierunek?
And the reds go marching on, on, on.

Odpowiedz do tematu