ale nie zaliczyłeś poprawek tak? Jeśli tak to masz dwa wyjścia komis, albo warunek. Oficjalnie warunków na I semestrze nie ma, ale u nas były wyjątki. Jeśli dostaniesz warunek to płacisz 500 zł i jeszcze raz musisz chodzić na te zajęcia, tak jakby powtarzasz semestr z tego przedmiotu. Komis tzn. że nie zgadzasz się z oceną , która dostałeś i zdajesz egzamin jeszcze raz przed komisją. Najlepiej idź do dziekanatu, to wszystko ci powiedza i doradzą
_________________ "Uśmiech jest jak słońce, które spędza chłód z ludzkiej twarzy"
Hugo
a jak wygląda terminowo komis? ile czasu mam na podanie, i ile czasu od złożenia podania jest egzamin komisyjny?
Bo chyba 2 warunków na 1 semestrze nie dostane...
Jak bylem w dziekanacie to typiara powiedziala, ze jak chce to moge sobie wziac nawet 2 .
Ogolnie dziekan zgodzil sie zebysmy mogli na I roku brac warunki.
Tak przy okazji to jesli wezme warunek to po prostu w przyszlym roku podchodze do egzaminu + ewentualnej poprawki + ewentualnie komis?
edit 1:
tak wlasciwie to kiedy placi sie za warunek?
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-03-03, 00:55
Jak jesteś na warunku zawsze możesz ugadać się z prowadzącym, że już uczestniczyłeś w zajęciach i nie będziesz musiał chodzić tylko przyjdziesz na zaliczenie. Większość prowadzących idzie na taki układ.
_________________ Studiujesz na UE? A może dopiero wybierasz się na studia? Czytaj regularnie Poradnik Studenta!
Sluchajcie! czy sa w koncu zniesione oplaty za warunki.Na prawie wszystkich uczelniach zostaly zniesione,ponoc tylko u nas nie.Tlumacza sie tylko duzymi wydatkami.Jezeli cos wiecie na ten temat to piszcie.
Wydział: NE
Wysłany: 2011-12-01, 01:08
Zniesione opłaty za warunki? lol he mad
Nie wiem jak długo studiujesz na tej uczelni albo czy o tym słyszałeś, ale ok. 2 lata temu to oni podnieśli cenę warunku - z 300 do 500 zł. Nie ma szans żeby znieśli.
Swoją drogą ciekawe co to za "prawie wszystkie uczelnie", co rezygnują dobrowolnie z takiego źródła zarobku.
Nie wiem jak długo studiujesz na tej uczelni albo czy o tym słyszałeś, ale ok. 2 lata temu to oni podnieśli cenę warunku - z 300 do 500 zł. Nie ma szans żeby znieśli.
Swoją drogą ciekawe co to za "prawie wszystkie uczelnie", co rezygnują dobrowolnie z takiego źródła zarobku.
weszła ustawa, która zakazuje pobierania opłat za powtarzanie semestru, dlatego też czekałam na info, ze u nas zniosą, ale pewnie jakoś to ominą
_________________ "Uśmiech jest jak słońce, które spędza chłód z ludzkiej twarzy"
Hugo
Widze ze sie nie oglada wiadomosci ,no ale niestety taka jest prawda ze zostaly zniesione oplaty za warunki.Znajac nasza uczelnie wymysli milion wydatkow zeby utruc biednego studenta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum