Witam, czy może ktoś sie wypowiedzieć na temat przedmiotów humanistycznych na firze na zifie na 1 roku. mnie szczególnie interesuja opinie na temat psychologii, socjologii i polityki społecznej. Słyszałam, że filozofię cięzko zaliczyć. Prawda?
Planuje wybrać socjologię i politykę sp.(prowadzić ma Pisz), czy sa to przedmioty trudne do zaliczenia, czy bardziej zalezy na kogo sie trafi? Jakieś opinie na temat profesora Pisza? Będę wdzięczna za każdą pomoc
_________________ "Uśmiech jest jak słońce, które spędza chłód z ludzkiej twarzy"
Hugo
Ogólnie są to przedmioty niepotrzebne i strasznie nudne. Zaliczenia są takie "trudne", że wszyscy zaliczają.
Jeżeli socjo jest z Antczakiem to możesz mieć 3 za chodzenie na wykłady, a jak napiszesz jakąś śmieszną pracą zaliczeniową to będzie 5 albo 4,5 (nie było chyba innych ocen).
Na filozofie nie miałem "przyjemności chodzić" ale chyba tam za samo chodzenie na wykłay była 4.
Tak, więc tak mniej więcej wygląda sprawa z tymi niezwykle pasjonującymi przedmiotami.
Jedyny przedmiot z tych o są do wybory co można się czegoś ciekawego dowiedzieć to chyba tylko historia gospodarcza. Ale znając życie to pewnie go nie uruchomią tak jak w zeszłym roku bo chodzą plotki, że trudno to zaliczyć.
Ja chodziłam na socjologię i psychologię.
Jeśli socjologia jest z Antczakiem to uciekaj Wykłady są strasznie nudne, za chodzenie na wykłady zalicza się na 3. Na wyższą ocenę trzeba napisać jakiś dziwny referat. On wymyśla każdej osobie temat, można mu zasugerować co Cię interesuje, a on tak przerobi ten temat żeby nie dało się nic ściągnąć z neta. Poza tym sprawdza notatki z wykładu
Psychologia jest ok, miałam z Molek-Winiarską. Nie sprawdza obecności, ale są 2 koła. Wykłady są dość ciekawe, można się kilku fajnych rzeczy dowiedzieć. Koła są proste, bez większego wysiłku można mieć 4, jak się wykuje wykłady to spokojnie 5.
Filozofia - wszyscy mieli 4 za samo chodzenie na wykłady, potem można było iść do niego pogadać żeby dostać 5 - zadawał jakieś proste pytania, wystarczyło powiedzieć cokolwiek na 5.
Co do PSP to wiem tylko tyle że były koła, a nie ocena za obecność.
Wiarygodne źródła donoszą, że w tym roku filozofię prowadzi osoba, u której trudno zaliczyć, niestety nazwiska nie pamiętam a na str nie widzę.
Najłatwiej zaliczyć socjo i psychologię i chyba większość planuje właśnie to wybrać
Czy ktoś zna nazwiska prowadzących filozofie? Tych fajnych i tych bardziej wymagających też. Proszę o odpowiedź, bo nie wiem na co się decydować w tym roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum