Przed chwilą dostałam od niej pw, że tego koła nie było a że robimy dokładnie ten sam materiał, te same listy, to myślę że na ZIFie też nie zrobi dodam jeszcze, że z miesiąc temu u mnie w grupie miała być "karna" kartkówka z teorii, ale też nie zrobiła wtedy - może lubi tak tylko postraszyć żebyśmy się pouczyli
Wydział: NE
Wysłany: 2009-12-01, 19:25
ja na NE miałam teorię.
grupa 1
1. podaj definicję i przykład cechy ciągłej
2. 4 własności średniej arytmetycznej
3. wyjaśnij i podaj przykład zdarzeń wykluczających
4. podaj własności funkcji gęstości rozkładu prawdopodobieństwa
5. własności wartości oczekiwanej
- E(C)=C, C jest stałą
- E(CX)=C*E(X)
- E(X-Y)=E(X)-E(Y)
- E(X+Y)=E(X)+E(Y)
- E(X*Y)=E(X)*E(Y) dla niezależnych zmiennych losowych X i Y
grupa 2
1. podaj definicję i przykład cechy skokowej
2. pytanie na temat współczynnika zmienności (nie pamiętam dokładnej treści pytania, ale chyba chodziło o to by napisać do czego służy)
3. wyjaśnij i podaj przykład zdarzeń niezależnych
4. podaj własności dystrybuanty
5. własności wariancji
- V(C)=0
- V(CX)=C^*V(X)
- V(X-Y)=V(X)+V(Y)
- V(X+Y)=V(X)+V(Y) dla zmiennych niezależnych
- V(X+Y)=V(X)
Podział na grupy wg rzędów.
Forma: pytanie, parę minut na odpowiedź; pytanie, parę minut na odpowiedź (...)
Piszę od razu dla obu grup
1. definicja szeregu szczegółowego i rozdzielczego
2. własności średniej arytmetycznej (4) i do czego służy współczynnik zmienności
3. własności funkcji gęstości i dystrybuanty
4. twierdzenie M-L i L-L
jakaś grupa miała jeszcze dzisiaj opisać i podać przykład zdarzeń niezależnych i zdarzenia wykluczające się, reszta się powtarza
Było zadanie identyczne jak 8 z listy 4, tylko dane inne (oba podpunkty, a i b)
Z listy 5 było podobne do 2 zadania, tylko był jeszcze do tego jakiś podpunkt którego nie pamiętam - chyba coś w stylu jak musiałaby zmienić się średnia, żeby cośtam innego się stało .
Z listy 6 takie typowe, wyznaczyć prostą regresji i z niej coś odczytać i zinterpretować, a do tego 'wyznacz i zinterpretuj współczynnik zbieżności' (nie było tego na liście )
Z 7 takie jak to 1 zadanie, tylko tu też był jakiś dziwny podpunkt.
Nie było żadnych pytań z teorii, ale trzeba się oczywiście rozpisywać przy każdym zadaniu Trzeba wszystko dobrze zinterpretować itd...
Co pani Rusnak mówiła dzisiaj o egzaminie?
O której godzinie piszą poszczególne grupy i w których salach?
Co mówiła na temat karty wzorów (np. jaka objętość) i tablicach statystycznych?
Ile o potrwa i ile zadań?
Mówiła czego można się spodziewać?
Co mówiła o teorii (będzie?)?
Wydział: NE
Wysłany: 2010-01-24, 00:01
Jesli chodzi o teorie to powiedziała że tak owej czystej nie będzie :p w stylu podaj definicję, właściwości czy coś ale w zadaniach np. jako interpretacja czyli LUŹNA GUMKA ZIOMUŚ .... u was na ZIF zapewne tak samo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum