forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Statystyka dr RusnaK - KOŁO
Autor Wiadomość
CheremiQa 

Wydział: NE

Wysłany: 2009-11-21, 20:25   Statystyka dr RusnaK - KOŁO

Hej, mam małe pytanko dotyczące tematyki kola u dr Rusnak ze statystyki. Mianowicie wspominła coś o teorii na kole -- i w tym właśnie miejscu moje pytanie do Was :) Jak wygląda ta teoria ? Jest wpleciona w zadania, tak jak było to na listach zadań czy też może na "sucho" w sensie definicja, właściwości itd? Pozdro :)

Jamaika 

Wydział: ZF
Wysłany: 2009-11-21, 22:24   

Andrzej od korków powiedział, że dotąd robiła 2-częściowe koło, czyli na jednym sama teoria, a na drugim zadania. Teraz mamy mniej godzin i okrojony materiał, więc robi jedno koło na którym będzie to i to. Z teorii będą te zadania teoretyczne z końców rozdziałów. Raczej nie ma co się pytać starszych roczników bo mieli całkiem co innego.

Richie 

Wysłany: 2009-11-22, 11:36   

CheremiQa, w poprzednim roku były same zadania na egzaminie, aczkolwiek trzeba było posiadać wiedzę teoretyczną, bo zadania ją po części sprawdzały.

http://www.integrator.ue.wroc.pl
  Zobacz mnie na GoldenLine

Jamaika 

Wysłany: 2009-11-22, 13:07   

Ja słyszałam że zawsze jest po prostu to co ona powie - jak powiedziała że zadania z 3 list i teoria z książki to właśnie to będzie, bo robiła już różne koła, ale zawsze dokładnie mówiła co będzie.

CheremiQa 

Wysłany: 2009-11-22, 13:39   

Aha, dziękuję Wam bardzo :P hmmm u nas o teorii tylko tak wspomniała, tylko się zastanawiałam czy będzie 2 w 1 czy oddzielnie :) ale to raczej wielkiego znaczenia nie ma, b i tak trzeba się nauczyć ;/ echhh kombinuje ! a wiecie coś może o poziomie trudności zadań na kole ? Zadania podobne do tych z list czy może jakieś z kosmosu o których nawet na zajęciach nie wspominała ?? ;/ bo nie wiem czy trzeba tą książkę tak dokładnie ogarniać czy nie ! :/ Pozdr

Jamaika 

Wysłany: 2009-11-22, 14:26   

Andrzej powiedział że zadania daje normalne, z list, ale nawet jak Ci się wydaje że zrobiłaś dobrze (wynik się zgadza) to może połowę punktów uciąć :/ Trzeba dokładnie wszystko opisywać i pisać z jakiego twierdzenia się korzysta itd... :/

CheremiQa 

Wysłany: 2009-11-22, 15:23   

OMG !! z tym opisywaniem ;/ !! Wrrr ale dobrze że przynajmniej pozwoliła mieć wzory wypisane na kartkach :P

zork 

Wysłany: 2009-11-22, 17:19   

ale to chyba klasyka, ze musisz opisac ze x z kreska u gory to srednia arytmetyczna itd ;)
i to nie tylko u p. Rusnak :)

studentue 

Wysłany: 2009-11-22, 21:38   

No ale po co opisywać takie oczywiste rzeczy. Czyli rozumiem, że ktoś zrobi dobrze zadania (dobrze bo wie o co w nim chodzi i to rozumie, a nie wyuczył się na pamięć) i przez nie wypisanie jakichś głupot może stracić połowę punktów.

Kolejny przedmiot z beznadziejnym i niesprawiedliwym sposobem oceniania.

Już jestem ciekawy jak będą ocenione ewentualne pytania teoretyczne. Zdanie oddające sens tego co jest w książce ale napisane innymi słowami = 0pkt. z pewnością

CheremiQa 

Wysłany: 2009-11-22, 21:57   

Totalna bzdura z tą teorią:P haha! szkoda gadać:D NIe ma to jak definicje na pamięć (oby nie zastosować innego słowa, oddającego tego samego niż w książce) echhh ;( A z tym opisywaniem.... czasu nie starczy :D ale wiadomo Pani R to służbistka z komunistycznymi zasadami :P ALE I TAK MAM NADZIEJE ZE ZAPOMNI O TEJ TEORII

Jamaika 

Wysłany: 2009-11-24, 16:10   

Słyszałam że wczoraj 3 jej grupy z NE miały koło, były 3 zadania, tylko nie wiem jakie :/ No i niby teorii jako samej teorii nie było. Jak ktoś wie co było na tym kole to piszcie :)

CheremiQa 

Wysłany: 2009-11-30, 14:26   

A jak wygląda teoria u Pani Rusnak? tydz temu pisaliśmy koło z zadań i zapowiedziała nam na za tydz koło z teorii ;/ i nie wiem czego się można po takim czymś spodziewać, z czego najlepiej się uczyć... może notatki z wykładów? echhh :(

Jamaika 

Wysłany: 2009-11-30, 16:17   

CheremiQa, u nas tak samo. Mam do Ciebie wielką prośbę - czy po kole możesz napisać tu na forum co było chociaż mniej więcej na tym kole?

CheremiQa 

Wysłany: 2009-11-30, 18:35   

Jasne, tylko mam nadzieje że Pani Rusnak ma takie poczucie humoru i żartowała z tym kołem :D :D jakoś sobie tego nie wyobrażam ! A tyle tych pytań jest na końcu każdego rozdziału...że siedzieć nad tym cały tydz i tak się człowiek tego nie nauczy ;/ Ciekawa w ogóle jestem jak to wygląda itd;/

wisa 

Wysłany: 2009-12-01, 18:56   

to jak z tymi pytaniami z koła?:) koleżanka z góry nas poratuje?:)

Odpowiedz do tematu