Wydział: NE
Wysłany: 2009-11-21, 20:25 Statystyka dr RusnaK - KOŁO
Hej, mam małe pytanko dotyczące tematyki kola u dr Rusnak ze statystyki. Mianowicie wspominła coś o teorii na kole -- i w tym właśnie miejscu moje pytanie do Was Jak wygląda ta teoria ? Jest wpleciona w zadania, tak jak było to na listach zadań czy też może na "sucho" w sensie definicja, właściwości itd? Pozdro
Andrzej od korków powiedział, że dotąd robiła 2-częściowe koło, czyli na jednym sama teoria, a na drugim zadania. Teraz mamy mniej godzin i okrojony materiał, więc robi jedno koło na którym będzie to i to. Z teorii będą te zadania teoretyczne z końców rozdziałów. Raczej nie ma co się pytać starszych roczników bo mieli całkiem co innego.
Ja słyszałam że zawsze jest po prostu to co ona powie - jak powiedziała że zadania z 3 list i teoria z książki to właśnie to będzie, bo robiła już różne koła, ale zawsze dokładnie mówiła co będzie.
Wysłany: 2009-11-22, 13:39
Aha, dziękuję Wam bardzo hmmm u nas o teorii tylko tak wspomniała, tylko się zastanawiałam czy będzie 2 w 1 czy oddzielnie ale to raczej wielkiego znaczenia nie ma, b i tak trzeba się nauczyć ;/ echhh kombinuje ! a wiecie coś może o poziomie trudności zadań na kole ? Zadania podobne do tych z list czy może jakieś z kosmosu o których nawet na zajęciach nie wspominała ;/ bo nie wiem czy trzeba tą książkę tak dokładnie ogarniać czy nie ! Pozdr
Andrzej powiedział że zadania daje normalne, z list, ale nawet jak Ci się wydaje że zrobiłaś dobrze (wynik się zgadza) to może połowę punktów uciąć Trzeba dokładnie wszystko opisywać i pisać z jakiego twierdzenia się korzysta itd...
No ale po co opisywać takie oczywiste rzeczy. Czyli rozumiem, że ktoś zrobi dobrze zadania (dobrze bo wie o co w nim chodzi i to rozumie, a nie wyuczył się na pamięć) i przez nie wypisanie jakichś głupot może stracić połowę punktów.
Kolejny przedmiot z beznadziejnym i niesprawiedliwym sposobem oceniania.
Już jestem ciekawy jak będą ocenione ewentualne pytania teoretyczne. Zdanie oddające sens tego co jest w książce ale napisane innymi słowami = 0pkt. z pewnością
Wysłany: 2009-11-22, 21:57
Totalna bzdura z tą teorią:P haha! szkoda gadać:D NIe ma to jak definicje na pamięć (oby nie zastosować innego słowa, oddającego tego samego niż w książce) echhh A z tym opisywaniem.... czasu nie starczy ale wiadomo Pani R to służbistka z komunistycznymi zasadami ALE I TAK MAM NADZIEJE ZE ZAPOMNI O TEJ TEORII
Słyszałam że wczoraj 3 jej grupy z NE miały koło, były 3 zadania, tylko nie wiem jakie No i niby teorii jako samej teorii nie było. Jak ktoś wie co było na tym kole to piszcie
Wysłany: 2009-11-30, 14:26
A jak wygląda teoria u Pani Rusnak? tydz temu pisaliśmy koło z zadań i zapowiedziała nam na za tydz koło z teorii ;/ i nie wiem czego się można po takim czymś spodziewać, z czego najlepiej się uczyć... może notatki z wykładów? echhh
Wysłany: 2009-11-30, 18:35
Jasne, tylko mam nadzieje że Pani Rusnak ma takie poczucie humoru i żartowała z tym kołem :D jakoś sobie tego nie wyobrażam ! A tyle tych pytań jest na końcu każdego rozdziału...że siedzieć nad tym cały tydz i tak się człowiek tego nie nauczy ;/ Ciekawa w ogóle jestem jak to wygląda itd;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum