Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-10-31, 19:12 Zmiana Kierunku studiów ! HELP!
Mam pytanie.. jak to jest z przeniesieniem sie na inny kierunek.. dajmy na to z Zarządzania na FiR? Różnica programowa po pierwszym półroczy wynosi jeden przedmiot, po roku już 3 (które zapewne trzeba nadrobić) Istnieje w ogóle możliwość przeniesienia, ktoś tak robił?
I od razy drugie pytanie- jak to jest z magisterką.. można skończyć licencjat z zarzadzania a na magisterkę isc na Fir ?
Z przeniesieniem jest tak, że piszesz pismo do swojego prodziekana ds. studiów (wzory powinny być na stronie). Bynajmniej ja tak zrobiłam na studiach niestacjonarnych.
Jeśli skończysz Zarządzanie to możesz iść na magisterkę z FiRu, ale jeśli wybierasz się na studia stacjonarne to musisz pamiętać na nich obowiązuje "(...) test lub rozmowa kwalifikacyjna obejmujące zakres przedmiotów podstawowych i treści kierunkowych przedstawionych w standardach nauczania dla studiów I stopnia na tym samym kierunku".
Wysłany: 2011-11-01, 20:34 Re: Zmiana Kierunku studiów ! HELP!
renfri napisał/a:
Mam pytanie.. jak to jest z przeniesieniem sie na inny kierunek.. dajmy na to z Zarządzania na FiR? Różnica programowa po pierwszym półroczy wynosi jeden przedmiot, po roku już 3 (które zapewne trzeba nadrobić) Istnieje w ogóle możliwość przeniesienia, ktoś tak robił?
Nie licz na przeniesienie, bo poza jedną osobą nie znam nikogo, kto by się przeniósł po semestrze lub dwóch na FiR na ZIFie (z mojego rocznika). Ta jedna osoba przenosiła się z wydziały IE, z drugiego roku na pierwszy - nie miała żadnych tyłów, niezłe oceny, więc dziekan poszedł jej na rękę - tu jeszcze jest łatwo wytłumaczyć, że "minęłaś się z powołaniem".
Choć próbuj, nic to nie kosztuje, a może się uda
renfri napisał/a:
I od razy drugie pytanie- jak to jest z magisterką.. można skończyć licencjat z zarzadzania a na magisterkę isc na Fir ?
Tak, ale musisz zdać testy.
Karola. napisał/a:
Bynajmniej ja tak zrobiłam na studiach niestacjonarnych.
Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej.
_________________ Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
And the reds go marching on, on, on.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum