Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-12-05, 10:14 Nowe wydanie wiadomości!!!
Zobacz nowe wydanie wiadomości Kampus TV!
W tym tygodniu zobaczyć będziecie mogli m.in:
- alternatywa dla zwykłych książek, czyli coraz powszechniejsze e-booki
- jak się żyje przeciętnemu studentowi? ile mamy pieniędzy i na co je wydajemy?
- relacje z obchodów święta Uniwersytetu Ekonomicznego
- oraz naświetlimy sprawę ksero na UE
a w kąciku sztuki wyższej:
- spotkanie z teatrem jednego aktora we Wrocławiu
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-12-10, 13:54
Kolejne Wiadomości KampusTV już w sieci! Co zobaczysz w tym wydaniu?
Na początek gorący temat - wybory do RUSS i rozliczenie osiągnięć rządzącej od roku Ekipy. Potem sprawdzimy co działo się podczas Wrocławskich Promocji Dobrych Książek i zerkniemy do centrów handlowych w celu zdemaskowania świątecznych chwytów makretingowych. Wiadomości kończymy sondą dla dorosłych - dowiecie się, dlaczego wrocławianie brzydzą się filumenistów bawiących się semaforami.
Wiadomości KampusTV - co środę po 15:00.
Zapamiętaj i oglądaj regularnie. Żyj Wrocławiem razem z nami.
BRAAAWO za rozliczenie 'ekipy'!!!
hans wygladal na zaskoczonego pytaniami i nie bardzo przygotowanego na wybrniecie z tych najbardziej niewygodnych
do tego lepsza prowadzaca niz chlopak z zeszlego tygodnia, ktory nie potrafie uzasadnic dlaczego, ale strasznie mnie irytował. ta dzieczyna nie przeszkadza. troche za smutna i podobna do aski, ale ujdzie ;P
materiał o targach i ksiazkach nudny (wlasnie leci, slucham jednym uchem i pisze posta )
dziubowa, zgadza się, ale warto też dodać to, co zrobili, a nie zapisywali tak by było wg. mnie obiektywnie
Dodam tylko, że nie jestem członkiem "Ekipiy" ani RUSS
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców
owszem - bylo by obiektywnie, gdyby tematem reportazu bylo ogólne rozliczenie dzialalnosci ekipy.
natomiast ja odebrałam reportaz tak, jakby bylo to rozliczenie obietnic wyborczych ekipy. w takim wypadku nie ma potrzeby wspominac o tym co zrobili dodatkowo, jak sympatycznymi sa ludzmi i jak sie maja ich krewni i jakie zwierzeta trzymaja w domu
rozlicza się na końcu, a nie w połowie działalności (kadencji), hmm..?
Ja ich tak do końca nie bronię, bo np. Newsletter działa i nie wiem, czemu powiedzieli, ze "raczkuje" albo IMHO tłumaczenie, ze za dwa lata będzie karta miejska, to automat na bilety jest zbędny jest z dupy wzięte. To nie my płacimy za automat, więc warto meczyć ZDIK. Takie porównanie - mam dom, szambo mi się zatkało, ale co tam, robię do wiadra bo za dwa lata ma być kanalizacja
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców
ZDiUM od niedawna. tym bardziej warto meczyc, ze z karta miejska bedzie pewnie tak jak z naszymi elektronicznymi legitymacjami
no i karta miejska kartą miejską, a co z przyjezdnymi, lub ludzmi, którzy po prostu nie chca z niej korzystac, bo jezdza komunikacja miejska raz na miesiac?
wrocław to nie londyn, zeby bez komunikacji miejskiej nie dalo sie przezyc. a wlasnie na londynie i kartach oyster pomysl karty miejskiej jest wzorowany - tam tez przeciez zwykłych biletów i automatów do biletów nie zlikwidowali.
_________________ See ya in the pit!
Ostatnio zmieniony przez dziubowa 2008-12-11, 22:41, w całości zmieniany 1 raz
co do braku znizek - ciekawa jestem czy dalo by sie (jesli tych legitymacji rzeczywiscie nie bedzie) wyegzekwowac od uczelni zwrot róznicy ceny biletu normalnego
jako student ponizej 26 r.ż. - masz prawo do znizki. to uczelnia nie dopelnila formalnosci (a do tego obciąza nas kosztami, chyba nawet po raz drugi - bo gdy w zeszlym roku wymieniali legitymacje na te z innym tekstem z prawej strony to tez chyba cos placilismy). zastanawiam sie czy sa jakies paragrafy na podstawie których można by tego dociekac
troche sie zapedzilismy i nie bardzo na temat jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum