forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
BSiF 2011-
Autor Wiadomość
Kwachu 

Wydział: IE
Wysłany: 2012-01-06, 14:06   

Myślę, że dobrze policzyłeś. W takim razie zapraszamy na UE!

tg 

Wydział: ZF
Wysłany: 2012-01-06, 16:35   

No na to wychodzi, że tak. Chociaż ja bardziej polegałem na swojej historii niż na matmie, ale spokojnie zdobyłem ponad 190 pkt :D . Co do rozmowy, to wystarczy spokojnie od niej podejść a na pewno sie uda. Pytania w tym roku to głównie były czemu ten kierunek i jeśli się nie dostaniesz to gdzie pojdziesz i czemu. JAk matura ustna z angielskeigo na poziomie rozszerszonym :))) .

ztomix

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2012-01-06, 20:58   

Jasne, czyli większego problemu z dostaniem się nie będzie. Zastanawiałem się dlatego, że gdzieś znalazłem próg 170/200 i dziwiłem się sposobem liczenia, ale jednak nie jest tak najgorzej.

A jak z akademikami? Jakie są kryteria przyjęcia? Czy jest tak, że trzeba mieć odpowiednio niski dochód na osobę w rodzinie? Jak wyglądają akademiki pod względem technicznym?

I co do samej części merytorycznej, czy trzeba ostro się uczyć? Da radę ogarnąć ten angielski bez początkowej znajomości słownictwa specjalistycznego?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

tg 

Wysłany: 2012-01-06, 21:12   

Wszystko da sie ogarnąć, nawet matme (chociaż tu korki sie przydaja :D ). o akademikach nie mam pojęcia, gdyż w nich nie mieszkam. NAjlepsze warunki to Przegub I, ale z pozostałymi też nie jest żle. Uczyć się trzeba, mamy mniej materiału niz FIR polski ale mamy go po angielsku co jest trudniejsze.

An. 

Wysłany: 2012-01-07, 02:26   

ztomix napisał/a:
A jak z akademikami? Jakie są kryteria przyjęcia? Czy jest tak, że trzeba mieć odpowiednio niski dochód na osobę w rodzinie? Jak wyglądają akademiki pod względem technicznym?

Jak ja składałam podanie o akademik to w ogóle nie wpisywało się dochodu, było tylko pytanie czy pobierasz stypendium socjalne. Raczej nie było problemów z odstaniem akademika, bo jeszcze w listopadzie kilka osób się wprowadzało i kilka pokoi było wolnych. Co do stanu technicznego to w Przegubie I masz pokoje 2-osobowe z łazienką i aneksem, w Przegubie II 2-osobowe, toalety, prysznic i kuchnia wspólna, a w Ślężaku pokoje 2 lub 3 osobowe+ łazienka na jeden segment (2 pokoje) i kuchnia na korytarzu.

ztomix

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2012-01-07, 12:45   

Skoro nie ma problemu z akademikami to kamień z serca :) .
Czyli po FiR po polsku będzie się lepszym finansistą niż po BSiF? Fakt, Bachelor daje drogę do pracy za granicą, czy do pracy wymagającej kontaktu z kimś zza granicy. Jak z zatrudnieniem? Nie boicie się, że firmy będą wolały zatrudnić kogoś z polskiego wydziału zamiast Was?

tg 

Wysłany: 2012-01-07, 13:33   

Raczej nie ma żadnej różnicy, program jest taki sam, tylko że u nas po angielsku, co na pewno daje nam dodatkowego plusa przy poszukiwaniu pracy zagranicą.

Odpowiedz do tematu