forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
II stopnia niestacjonarne - opłaty
Autor Wiadomość
Tyler 

Wydział: ZF
Wysłany: 2009-08-18, 10:58   II stopnia niestacjonarne - opłaty

Witam. Mam pewne pytanie do osób przyjętych na studia niestacjonarne II stopnia. Mianowicie chodzi mi o dokonanie wpłat za indeks oraz legitymację. Wiadomo już coś na ten temat? Są w ogóle jakieś terminy ? Czy ta opłata była już np. zawarta w opłacie czesnego (tego do 15 sierpnia). Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Tyler 2009-08-21, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  

Selene0909

Wysłany: 2009-08-18, 19:41   

Hej. Tak opłata za indeks i legitymacje jest zawartw w opłacie czesnego do 15 sierpnia. Przynajmniej tak mi powiedzieli jak dzwoniłam ;)

[ Dodano: 2009-08-18, 19:43 ]
A tak pozatym to na jaki kierunek idziesz bo widzę że jesteś ze Świdnicy ??

Tyler 

Wysłany: 2009-08-18, 20:29   

Selene0909 napisał/a:
Hej. Tak opłata za indeks i legitymacje jest zawartw w opłacie czesnego do 15 sierpnia. Przynajmniej tak mi powiedzieli jak dzwoniłam ;)

[ Dodano: 2009-08-18, 19:43 ]
A tak pozatym to na jaki kierunek idziesz bo widzę że jesteś ze Świdnicy ??

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie sądziłem z tą opłatą bo do końca nie rozumiałem za co aż tyle trzeba płacić w tym sierpniu. Chodź opłata za legitymację oraz indeks stanowi niewielką część tej kwoty.

Ja wybrałem Informatykę i ekonometrię na ZIF. Pierwsze studia skończyłem informatyczne więc tak było najrozsądniej. A ty Selene0909 też jesteś ze Świdnicy? A chciałbym się jeszcze Ciebie zapytać czy otrzymałaś może potwierdzenie pisemne pocztą o przyjęciu? Ja czegoś takiego nie mam do dzisiaj. Pytałem się w dziale rekrutacji i mi powiedzieli, że nie ma się czym martwić i że to nie ma większego znaczenia. I właśnie nie wiem czy oni w ogóle takie potwierdzenia wysyłali studentom II stopnia.
Ostatnio zmieniony przez Tyler 2009-08-21, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  

Selene0909

Wysłany: 2009-08-20, 08:56   

Hej :)
Tak ja też jestem ze Świdnicy tyle że na ZIF zapisałam się na rachunkowość na zarządzanie ryzykiem, mi przyszło listem poleconym za potwierdzeniem odbioru powiadomienie o przyjęciu, także powinieneś też otrzymać taki list. A wracając jeszcze do tej pierwszej opłaty w sierpniu to mi powiedzieli jak już ci pisałam że to niby na indeks i legitymacje ale jak zapytałam czy w takim razie legitymacje można otrzymać szybciej to powiedzieli że nie i że będę wydawane dopiero w październiku. pozdrawiam

Tyler 

Wysłany: 2009-08-20, 11:11   

Selene0909 napisał/a:
Hej :)
Tak ja też jestem ze Świdnicy tyle że na ZIF zapisałam się na rachunkowość na zarządzanie ryzykiem, mi przyszło listem poleconym za potwierdzeniem odbioru powiadomienie o przyjęciu, także powinieneś też otrzymać taki list. A wracając jeszcze do tej pierwszej opłaty w sierpniu to mi powiedzieli jak już ci pisałam że to niby na indeks i legitymacje ale jak zapytałam czy w takim razie legitymacje można otrzymać szybciej to powiedzieli że nie i że będę wydawane dopiero w październiku. pozdrawiam

Miałaś rację z tym listem. Mi przyszedł dzisiaj. Swoją drogą na koncie rekrutacyjnym pojawiła się nowa pozycja. Potwierdzenie dokonania wpłaty tej do 15 sierpnia (OZC). Sprawdź sobie jeśli zechcesz pewnie wszyscy już to mają. Oczywiście mimo, że opłaty dokonałem na 2 tygodnie przed terminem to wartość mam ustawioną na "Nie" :P . Ale już się tym nawet nie przejmuję bo z tego co widziałem wcześniej to dane na koncie są aktualizowane zawsze z opóźnieniem. Zresztą i tak mam dowód wpłaty. A wracając do indeksów to pewnie we wrześniu już można będzie je odebrać.
Ostatnio zmieniony przez Tyler 2009-08-21, 13:48, w całości zmieniany 1 raz  

Selene0909

Wysłany: 2009-08-21, 08:49   

Rzeczywiście sprawdzałam i pojawiła się ta nowa pozycja "OZC" oraz numer indeksu. Status opłaty sierpniowej też mam na razie na NIE chociaż dokonałam opłaty dużo wcześniej, ale zanim oni to rozksięgują to przypuszczam że trochę czasu minie także moim zdaniem nie mamy się o co martwić. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz 8) albo jeśli chciałbyś pogadać to podaj swoje gg albo skypa bo moim zdanie warto mieć kontakt w razie gdyby pojawiły się jakieś pytania. Pozdrawiam

Tyler 

Wysłany: 2009-08-21, 09:56   

Selene0909 napisał/a:
Rzeczywiście sprawdzałam i pojawiła się ta nowa pozycja "OZC" oraz numer indeksu. Status opłaty sierpniowej też mam na razie na NIE chociaż dokonałam opłaty dużo wcześniej, ale zanim oni to rozksięgują to przypuszczam że trochę czasu minie także moim zdaniem nie mamy się o co martwić. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz 8) albo jeśli chciałbyś pogadać to podaj swoje gg albo skypa bo moim zdanie warto mieć kontakt w razie gdyby pojawiły się jakieś pytania. Pozdrawiam

Moje gg to: 10492709 tak jak w danych profilu. Napisz mi wiadomość na ten numer to się odezwę i zapiszę twój. Co do numerów indeksów to one są już około dwóch tygodni. Albo nawet i ponad. :)))

Alutek21 

Wysłany: 2009-08-21, 12:20   

Tyler napisał/a:
Miałaś rację z tym listem. Mi przyszedł dzisiaj

witajcie, oczywiście też otrzymałam list z potwierdzeniem odbioru ale w sumie to piszą tylko o przyjęciu. Miałam nadzieję, że będą już jakieś konkretniejsze informacje. Szkoda.
pozdrawiam

Tyler 

Wysłany: 2009-08-21, 13:42   

Alutek21 napisał/a:

witajcie, oczywiście też otrzymałam list z potwierdzeniem odbioru ale w sumie to piszą tylko o przyjęciu. Miałam nadzieję, że będą już jakieś konkretniejsze informacje. Szkoda.
pozdrawiam

No fakt, że pisało tam tylko o przyjęciu. Z drugiej strony raczej już wszystko wiadomo. Jeśli chodzi o opłaty to tu wszystko pisze: http://www.ue.wroc.pl/stu...tacjonarne.html . Zaczynamy płacić od września (oczywiście nie liczę już tej opłaty za sierpień). Jeszcze z tego co widzę, nie płaci się również za styczeń. Jeśli chodzi o podpisywanie umów dotyczących płatności to będzie to dokonywane podczas odbiorów indeksów (pewnie we wrześniu, legitymacje będą do odebrania w październiku). Informacja o tym prawdopodobnie pojawi się na stronie uczelni. Jeśli chodzi o rozkład zjazdów to również jest on już dostępny na stronie (o inauguracji pewnie też będzie ale na to raczej nikt nie pójdzie). A dokładny plan zajęć umieszczą pewnie pod koniec września.

Alutek21 

Wysłany: 2009-08-21, 15:38   

wiem wiem. Miałam na myśli coś o podziale na grupy. Mam nadzieję, że będzie na stronie.

Selene0909

Wysłany: 2009-08-21, 15:44   

Hej,
Wszystkie szczegółowe informacje dotyczące grup itd będą na stronie ale bliżej października :)

Odpowiedz do tematu