forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Informatyka i Ekonometria. 2011-...
Autor Wiadomość
magdi

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-07-25, 01:17   Informatyka i Ekonometria. 2011-...

Cześć :D
Zakładam ten temat, bo na forum jakoś dziwnie cicho na temat naszego kierunku. Za bardzo nikt się nie przyznaje :P

Wzorem kierunku informatyka w biznesie niech każdy napisze pare słów o sobie :)))
Zapraszam do przedstawiania się i rozmów, żebyśmy już teraz mogli się choć trochę poznać.

Pozdrawiam :D

pawelnewsoft 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-07-25, 09:34   

Cześć ! :)

Co prawda, jeszcze nie jestem przyjęty na IiE, ponieważ dokumenty mam złożone na polibudę opolską- kirunek informatyka :P Mam jeszcze cały dzisiejszy dzień na zastanowienie, czy jutro jechać i złożyć do Was papiery :)
Jednak wiele wskazuje na to, że jutro zagoszczę na UE, więc napiszę coś o sobie, bo nawet niewypada nienapisac :P Jestem z Brzegu, skończyłem LO o profilu humanistyczno-prawnym ( tak wyszło ), co do mieszkania we Wrocławiu to jeszcze się zastanawiam...Będę myślęc w sierpniu o tym.

Pozdrawiam :D

tomasson2 

Wysłany: 2011-07-25, 20:33   

Hej! hej!

Ja też jutro właśnie jade zawieźć papiery na IIE i mam nadzieję, że będę przyjęty na UE.

No więc ja tak kolega wyżej nie kończyłem profilu mat-fiz tylko profil społeczny (gegra i hista) ale tak wyszło, że papiery składam tutaj. Mieszkam w okolicach Obornik Śl. w takiej małej pipidówie i raczej będę dojeżdżał do szkoły. Na razie to tyle !! !

pawelnewsoft 

Wysłany: 2011-07-29, 14:57   

http://nk.pl/#school/60692/17427 dla Informatyki i Ekonometrii :)

Sonik 

Wysłany: 2011-08-24, 00:52   

Hej :)
Ja tak samo jak Panowie wyżej, chodziłam do klasy niemającej za wiele wspólnego z obecnym kierunkiem - z klasy typowo humanistycznej poszłam na kierunek chyba najbardziej zmatematyzowany ;P ale cóż, trzeba próbować- mam nadzieję, że podołam :-)
Tak nawiasem: coś nas mało ;-D
Czy wybiera się może ktoś z Was na Adapciaka ?:-)

Xite 

Wysłany: 2011-08-24, 02:56   

No to czas Was trochę postraszyć - po I roku IiE:

- Dowiecie się dlaczego 2/0! istnieje, a 1/0 = Inf. *
- O teorii mnogości będziecie wiedzieć więcej niż nie jeden student matematyki.
- O całkach troszkę mniej.
- Bez poprawki zostanie jakieś 10-20%
- Jak będziecie mieć szczęście poznacie wyrafinowane opowieści i żarty**.
- Będziecie znali na pamięć wyrwani ze snu w środku nocy wszystkie typy struktur organizacyjnych, ich wady, zalety, zastosowanie i schemat.
- Każde pytanie wyda się wam podchwytliwe i z automatu będziecie odpowiadać "To zależy"
- Święta Bożego Narodzenia miną wam na nauce Kodeksu Cywilnego
- Zapomniałbym - jakieś kilkadziesiąt razy zostaniecie zwyzywani na różne sposoby.

Jakbyście chcieli wiedzieć coś więcej to proszę o kontakt przez GG.

----
* Celowo przed 1/0 nie ma limesa.
** Pozdrawiam najlepszego prowadzącego na tej uczelni - dr. Jana Florka :)

pawelnewsoft 

Wysłany: 2011-08-24, 09:19   

Sonik, ja wybieram się na ADAPCIAKA ;)

Sonik 

Wysłany: 2011-08-25, 00:40   

Ach, nie ma to jak wsparcie i dobra rada starszych kolegów- od razu człowiek nabiera ochoty do studiowania ;-p A są jakieś "DOBRE strony" tegoż kierunku? ;-)

pawelnewsoft - to jest nas już dwoje (zmierza ku dobremu) ;-)

Xite 

Wysłany: 2011-08-25, 12:07   

Sonik napisał/a:
Ach, nie ma to jak wsparcie i dobra rada starszych kolegów- od razu człowiek nabiera ochoty do studiowania ;-p A są jakieś "DOBRE strony" tegoż kierunku? ;-)

Oczywiście że są dobre strony, sami zobaczycie prawdopodobnie juz po publikacji planu zajec :P

Akaz 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-08-26, 16:34   

Cześć Wam :)
Faktycznie nas mało, a na adapciaka niestety nie jadę ;/
Xite dzięki za tą wyliczankę... Od razu mi lepiej :S

wgarncarek

Wysłany: 2011-08-29, 10:45   

Witam, również zaczynam te studia. Mam nadzieję, że bardziej przypadnie mi ten kierunek do gustu niż informatyka na PWr z której zrezygnowałem w maju.

To co napisał Xite, raczej nic strasznego. Poprawki normalna sprawa w I sem. z samej algebry abstrakcyjnej poprawkę miało ok 70% studentów ;p Studia bez poprawek to nie studia :P Jak narazie jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego kierunku.

OK. Teraz bardzo ważna sprawa! Wiele roczników na ogół robi tak, że zakłada swojego jednego maila i tam przechowują wszystkie materiały. Ja jednak jestem za tym, żeby na początku roku zrobić symboliczna zbiórkę po 1zł kupić serwer i domene i postawić własne forum. Co się spisuję dużo lepiej niż mail.

mexion 

Wysłany: 2011-08-29, 11:09   

bezdura ... najlepsze sa grupy dyskusyjne przynajmniej na UE
mail z dziekanatu czy od prowadzących trafia od razu do wszystkich czlonkow grupy dyskusyjnej, a nie ze starosta musi rozsylac czy kazdy moze wejsc na skrzynke i cos skasowac
przy forum takiej mozliwosci nie ma
bardzo duzo osob na UE twierdzi ze groups.google.com to swietny wynalazek

wgarncarek

Wysłany: 2011-08-29, 22:29   

Cóż, nie wiem jak to wygląda na UE, bo te studia dopiero zaczynam.
Na PWr każdy miał swój email na domenie politechniki i starosta nic nie musiał rozsyłać, jeśli było to ważne to dostawało się info na pocztę. W innych wypadkach mail szedł do starosty a on umieszczał informację na forum.

Nie orientuję się jak wygląda sprawa grup dyskusyjnych google, ale wątpie, żeby chociaż miały możliwość Latexa, który na studiach matematycznych przydaję się baaaaaaardzo.

Po za tym własne forum, ma dużo więcej możliwości ustawienia i konfiguracji wg. własnych potrzeb.

Tak samo mając własny hosting, możemy przechowywać dane większe niż 7 - 10 MB jak to jest w przypadku poczty email.

To, że każdy może wejść i skasować jest kiepskim argumentem, bo w głupi sposób przez nie odpowiedzialną osobę moża stracić ważne dane.

mexion 

Wysłany: 2011-08-29, 22:32   

to moze byc grupa dysk. + forum ale i tak po 3 sem. sie zmieniaja zwykle sklady grup, a forum IiE juz jest http://www.ue.wroclaw.pl/
wgarncarek napisał/a:
To, że każdy może wejść i skasować jest kiepskim argumentem, bo w głupi sposób przez nie odpowiedzialną osobę moża stracić ważne dane.

tak jest na mailach "grupowych"
na grupie dysk. tego nie mozna zrobic

wgarncarek

Wysłany: 2011-08-29, 22:35   

Forum dla całego rocznika nie grup. Można zrobić podkategorie dla konkretnych grup.

Jest forum całego kierunku na którym zapewne jest bałagan i nigdy nie bedzie można utrzymać stosownego porządku.

Skoro będzie forum to po co grupa dyskusyjna?

Odpowiedz do tematu