Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-07-25, 01:17 Informatyka i Ekonometria. 2011-...
Cześć
Zakładam ten temat, bo na forum jakoś dziwnie cicho na temat naszego kierunku. Za bardzo nikt się nie przyznaje
Wzorem kierunku informatyka w biznesie niech każdy napisze pare słów o sobie
Zapraszam do przedstawiania się i rozmów, żebyśmy już teraz mogli się choć trochę poznać.
Co prawda, jeszcze nie jestem przyjęty na IiE, ponieważ dokumenty mam złożone na polibudę opolską- kirunek informatyka Mam jeszcze cały dzisiejszy dzień na zastanowienie, czy jutro jechać i złożyć do Was papiery
Jednak wiele wskazuje na to, że jutro zagoszczę na UE, więc napiszę coś o sobie, bo nawet niewypada nienapisac Jestem z Brzegu, skończyłem LO o profilu humanistyczno-prawnym ( tak wyszło ), co do mieszkania we Wrocławiu to jeszcze się zastanawiam...Będę myślęc w sierpniu o tym.
Ja też jutro właśnie jade zawieźć papiery na IIE i mam nadzieję, że będę przyjęty na UE.
No więc ja tak kolega wyżej nie kończyłem profilu mat-fiz tylko profil społeczny (gegra i hista) ale tak wyszło, że papiery składam tutaj. Mieszkam w okolicach Obornik Śl. w takiej małej pipidówie i raczej będę dojeżdżał do szkoły. Na razie to tyle !
Hej
Ja tak samo jak Panowie wyżej, chodziłam do klasy niemającej za wiele wspólnego z obecnym kierunkiem - z klasy typowo humanistycznej poszłam na kierunek chyba najbardziej zmatematyzowany ;P ale cóż, trzeba próbować- mam nadzieję, że podołam :-)
Tak nawiasem: coś nas mało ;-D
Czy wybiera się może ktoś z Was na Adapciaka ?:-)
- Dowiecie się dlaczego 2/0! istnieje, a 1/0 = Inf. *
- O teorii mnogości będziecie wiedzieć więcej niż nie jeden student matematyki.
- O całkach troszkę mniej.
- Bez poprawki zostanie jakieś 10-20%
- Jak będziecie mieć szczęście poznacie wyrafinowane opowieści i żarty**.
- Będziecie znali na pamięć wyrwani ze snu w środku nocy wszystkie typy struktur organizacyjnych, ich wady, zalety, zastosowanie i schemat.
- Każde pytanie wyda się wam podchwytliwe i z automatu będziecie odpowiadać "To zależy"
- Święta Bożego Narodzenia miną wam na nauce Kodeksu Cywilnego
- Zapomniałbym - jakieś kilkadziesiąt razy zostaniecie zwyzywani na różne sposoby.
Jakbyście chcieli wiedzieć coś więcej to proszę o kontakt przez GG.
----
* Celowo przed 1/0 nie ma limesa.
** Pozdrawiam najlepszego prowadzącego na tej uczelni - dr. Jana Florka
Ach, nie ma to jak wsparcie i dobra rada starszych kolegów- od razu człowiek nabiera ochoty do studiowania ;-p A są jakieś "DOBRE strony" tegoż kierunku? ;-)
pawelnewsoft - to jest nas już dwoje (zmierza ku dobremu) ;-)
Ach, nie ma to jak wsparcie i dobra rada starszych kolegów- od razu człowiek nabiera ochoty do studiowania ;-p A są jakieś "DOBRE strony" tegoż kierunku? ;-)
Oczywiście że są dobre strony, sami zobaczycie prawdopodobnie juz po publikacji planu zajec
Witam, również zaczynam te studia. Mam nadzieję, że bardziej przypadnie mi ten kierunek do gustu niż informatyka na PWr z której zrezygnowałem w maju.
To co napisał Xite, raczej nic strasznego. Poprawki normalna sprawa w I sem. z samej algebry abstrakcyjnej poprawkę miało ok 70% studentów ;p Studia bez poprawek to nie studia Jak narazie jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego kierunku.
OK. Teraz bardzo ważna sprawa! Wiele roczników na ogół robi tak, że zakłada swojego jednego maila i tam przechowują wszystkie materiały. Ja jednak jestem za tym, żeby na początku roku zrobić symboliczna zbiórkę po 1zł kupić serwer i domene i postawić własne forum. Co się spisuję dużo lepiej niż mail.
Wydział: ZF
Wiek: 96 Dołączyła: 15 Cze 2009 Posty: 484 Skąd: z Mojej Starej
Wysłany: 2011-08-29, 11:09
bezdura ... najlepsze sa grupy dyskusyjne przynajmniej na UE
mail z dziekanatu czy od prowadzących trafia od razu do wszystkich czlonkow grupy dyskusyjnej, a nie ze starosta musi rozsylac czy kazdy moze wejsc na skrzynke i cos skasowac
przy forum takiej mozliwosci nie ma
bardzo duzo osob na UE twierdzi ze groups.google.com to swietny wynalazek
Cóż, nie wiem jak to wygląda na UE, bo te studia dopiero zaczynam.
Na PWr każdy miał swój email na domenie politechniki i starosta nic nie musiał rozsyłać, jeśli było to ważne to dostawało się info na pocztę. W innych wypadkach mail szedł do starosty a on umieszczał informację na forum.
Nie orientuję się jak wygląda sprawa grup dyskusyjnych google, ale wątpie, żeby chociaż miały możliwość Latexa, który na studiach matematycznych przydaję się baaaaaaardzo.
Po za tym własne forum, ma dużo więcej możliwości ustawienia i konfiguracji wg. własnych potrzeb.
Tak samo mając własny hosting, możemy przechowywać dane większe niż 7 - 10 MB jak to jest w przypadku poczty email.
To, że każdy może wejść i skasować jest kiepskim argumentem, bo w głupi sposób przez nie odpowiedzialną osobę moża stracić ważne dane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum