forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kierunki po angielsku - co i jak ?
Autor Wiadomość
moherowy_beret 

Wydział: NE
Wysłany: 2011-08-01, 19:38   

Ja nie.

Cath 

Wysłany: 2011-08-02, 00:56   

Ja też nie, ale od uczelni zazwyczaj przychodzą listy polecone, tam piszą ile wynosił próg, kiedy się oficjalnie zaczyna rok akademicki itp.

Merrvie 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-08-08, 21:28   

Halo halo :) Czy dostał już może ktoś list z decyzją o przyjęciu (bądź nie) na UE? Interesuje mnie szczególnie BSIF :D

abusharma5 

Wysłany: 2011-08-11, 00:51   

ja wczoraj dostalem potwierdzenie o przyjecie poczta :) YUPPPIIII

ynyy

Wysłany: 2011-09-09, 12:54   Plan zajec

Pytanie do ludzi z BIIB. Wie ktos moze kiedy bedzie opublikowany plan zajec i kiedy trzeba sie zapisac na zajecia z wychowania fizycznego?

okuliki

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-09-09, 17:10   prgogi 2010

martie napisał/a:
someone15 napisał/a:
ja mam 163 pkt na biib nawte nie licze ale kurde zeby np na msg mozna bylo czy na cos innego a tu jak sie nie skladalo to koniec, nie ma szans

Kto by pomyślał, że progi tak skoczą do góry i nie spadną..

a wiesz może jakie były progi w tamtym roku?

MouldyBrain 

Wysłany: 2011-09-10, 10:57   

wstępne progi na studia stacjonarne pierwszego stopnia 2010 http://best.ue.wroc.pl/?p=1419

okuliki

Wysłany: 2011-09-23, 17:09   progi

ale tu nie ma progów na biib ,a na nich mi zależyy:)

dominika1594

Wysłany: 2012-04-15, 19:12   International business czy master studies in finance??

Witam! Jetem przyszłoroczną maturzystką i myślę nad kierunkiem studiów. Co myślicie o International business i Master studies in finance? Zastanawiam się, czy te kierunki nie są trochę przereklamowane-czy na pewno opanuje się ten international business czy finanse? Czy może głównie zdobywamy umiejętność biegłego mówienia po angielsku? Z językiem nie mam problemów, więc martwię się, że nie zdobędę tam wystarczającej wiedzy, jednak bardzo mi się podoba studiowanie po angielsku :D Jak myślicie? Czy łatwo znalezc dobrze platna prace po tych kierunkach? Czy może lepiej pójść na polskie finanse i rachunkowość czy miedzynarodowe stosunki gospodarcze lub zarządzanie? W pracy chcialabym utrzymywac kontakt z zagranicznymi firmami, uzywac angielskiego. Dodam ze jestem bardzo dobra z matematyki wiec nie chcialabym tego zmarnowac. Baaaardzo proszę o odpowiedzi! Wszystkie doświadczenia i opinie się przydadzą, szczególnie studentów! ;)

michael1msc 

Wysłany: 2012-04-15, 23:44   

Jeśli jesteś bardzo dobra z matematyki to nie zastanawiaj się nad tymi kierunkami tylko idź na matematykę.

dominika1594

Wysłany: 2012-04-16, 11:42   

michael1msc napisał/a:
Jeśli jesteś bardzo dobra z matematyki to nie zastanawiaj się nad tymi kierunkami tylko idź na matematykę.

Po prostu na matematykę? kurcze, jara mnie studiowanie w języku angielskim, z ludzmi z calego swiata..przy okazji na ekonomicznym profilu i uniwesytecie, gdzie mogłabym rozwijać swoje matematyczne umiejętności..A z tych studiów po polsku to najlepszym wariantem było by pójście na finanse i rachunkwowsc czy zarzadzanie czy moze miedzynarowdowe stosunki gospodarcze? Na studiach w języku angielskim serio nie za wysoki poziom??...

studentue 

Wysłany: 2012-04-16, 12:20   

Tutaj nie będziesz miała wielu ludzi z całego świata :)

agata.m 

Wydział: GRiT
Wysłany: 2012-04-16, 12:23   

wpisowe 200 euro obowiązuje każdego, czy z racji tego że jesteśmy studentami z unii europejskiej mamy jakoś mniej ? bo z opłat za studia jesteśmy zwolnieni, tak ?

dominika1594

Wysłany: 2012-04-16, 13:48   

lol, na stronie wrocławskiego UE jest filmik promujący studia po angielsku i właśnie wypowiadają się tam studenci z wielu krajów -.- Więc radzicie mi iść na jaki konkretny kierunek? Dodam, że zdaję na maturze rozszerzoną geografię, matematykę, angielski i podstawę francuskiego. Zastanawiam się nad International Business, Master in finance, MSgG, Zarządzanie, Ekonomia, Finanse i Rachunkowość. Powiedzcie co o nich myślicie i jak jest po nich z pracą ;d

agata.m 

Wydział: GRiT
Wysłany: 2012-04-16, 15:36   

jak dokładnie wygląda rekrutacja na Master in International Business ?

Odpowiedz do tematu