Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2012-04-15, 19:12 International business czy master studies in finance??
Witam! Jetem przyszłoroczną maturzystką i myślę nad kierunkiem studiów. Co myślicie o International business i Master studies in finance? Zastanawiam się, czy te kierunki nie są trochę przereklamowane-czy na pewno opanuje się ten international business czy finanse? Czy może głównie zdobywamy umiejętność biegłego mówienia po angielsku? Z językiem nie mam problemów, więc martwię się, że nie zdobędę tam wystarczającej wiedzy, jednak bardzo mi się podoba studiowanie po angielsku Jak myślicie? Czy łatwo znalezc dobrze platna prace po tych kierunkach? Czy może lepiej pójść na polskie finanse i rachunkowość czy miedzynarodowe stosunki gospodarcze lub zarządzanie? W pracy chcialabym utrzymywac kontakt z zagranicznymi firmami, uzywac angielskiego. Dodam ze jestem bardzo dobra z matematyki wiec nie chcialabym tego zmarnowac. Baaaardzo proszę o odpowiedzi! Wszystkie doświadczenia i opinie się przydadzą, szczególnie studentów!
Wysłany: 2012-04-16, 11:42
michael1msc napisał/a:
Jeśli jesteś bardzo dobra z matematyki to nie zastanawiaj się nad tymi kierunkami tylko idź na matematykę.
Po prostu na matematykę? kurcze, jara mnie studiowanie w języku angielskim, z ludzmi z calego swiata..przy okazji na ekonomicznym profilu i uniwesytecie, gdzie mogłabym rozwijać swoje matematyczne umiejętności..A z tych studiów po polsku to najlepszym wariantem było by pójście na finanse i rachunkwowsc czy zarzadzanie czy moze miedzynarowdowe stosunki gospodarcze? Na studiach w języku angielskim serio nie za wysoki poziom??...
wpisowe 200 euro obowiązuje każdego, czy z racji tego że jesteśmy studentami z unii europejskiej mamy jakoś mniej ? bo z opłat za studia jesteśmy zwolnieni, tak ?
Wysłany: 2012-04-16, 13:48
lol, na stronie wrocławskiego UE jest filmik promujący studia po angielsku i właśnie wypowiadają się tam studenci z wielu krajów -.- Więc radzicie mi iść na jaki konkretny kierunek? Dodam, że zdaję na maturze rozszerzoną geografię, matematykę, angielski i podstawę francuskiego. Zastanawiam się nad International Business, Master in finance, MSgG, Zarządzanie, Ekonomia, Finanse i Rachunkowość. Powiedzcie co o nich myślicie i jak jest po nich z pracą ;d
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum