forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kumpel do akademika poszukiwany :D
Autor Wiadomość
Sidek 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-05-26, 17:33   Kumpel do akademika poszukiwany :D

Tak sobie myślałem... jeśli się dostanę, a raczej tak będzie, to na pewno chcę mieszkać w akademiku. Do Wrocławia mam strasznie daleko, więc miejsce pewnie też dostanę. Tylko znam siebie i wiem, że mogę być dla niektórych strasznie uciążliwy, więc postanowiłem spytać, czy jest tu ktoś, komu pasowałby 'mój' styl życia i chciałby z kimś takim, jak ja pomieszkać :D Bo po co potem być w pokoju z kimś, kogo to wszystko wkurza :)

Głównie chodzi mi o to, że gram na gitarze i basie - nie ma możliwości, żebym na czas studiów skończył z graniem :D Dlatego na 100% chcę wziąć do akademika gitarkę lub bas. Zamierzam też dość często ćwiczyć i ciągłe uciszanie po prostu mnie irytuje :P Gram rocka, w odmianie melodyjnej, 'łagodnej' (np. kalifornijski punkrock, jak blink, green day, sum41 itp itd) ale nie tylko.

Tak naprawdę jestem 200%-wym melomanem. Lubię niemal każdy styl muzyczny. To też oznacza, że nie wyobrażam sobie siedzieć w pokoju, bez muzyki w tle... Poza tym, lubię imprezy, luźne i pozytywne podejście do życia, podróże, marzę o wyprawie do Stanów, nie znoszę papierosów. To tyle...

Szukam więc osoby, która również ma podobne zainteresowania, lub która zaakceptuje wszystko to, o czym napisałem :D

Jest mi obojętne, w którym akademiku będę mieszkać, bo są do siebie dość podobne. W sumie może wolałbym Ślężak, ale sam nie wiem dlaczego, więc mogę się dostosować :)

Piszę ten temat na ponad miesiąc przed składaniem wniosków, bo wiem, że z dnia na dzień ciężko kogoś znaleźć i zapoznać się. Lepiej, żeby moje ogłoszenie sobie tutaj wisiało i czekało, aż ktoś się odezwie :) Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie... Bo jak nie, to ktoś będzie miał tam ze mną mały problem :P

magda_jaz 

Wysłany: 2011-05-26, 19:36   

jak uważasz, że Dobrodzień jest strasznie daleko czyli jakieś 150 km to pomyśl co mają powiedzieć ludzie z Przemyśla czy Augustowa, którzy tu studiują

sorry ale z Dobrodzienia to nawet meble do Wrocławia dowożą za niewielką opłatą :P
Ostatnio zmieniony przez magda_jaz 2011-05-26, 20:08, w całości zmieniany 1 raz  

Agaciasin 

Wysłany: 2011-05-26, 20:01   

albo ze Szczecina :P

anka1892 

Wydział: NE
Wysłany: 2011-05-26, 20:12   

Sidek, ja bym Cię wzięła za współlokatora, bo kocham taką muzykę :P :D ale jestem dziewczyną, więc odpada ;) )

Marlena7 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-05-26, 20:58   

Ile jest miejsc w tych akademikach? Mieszkam 45 km od Wrocławia i nie mam możliwości codziennie dojeżdżać. Moja miejscowość to wiocha zabita deskami i są wieeelkie problemy z dojazdami. Myślę, że osobie z Opola czy Zielonej Góry łatwiej jest się dostać do Wrocławia niż mi. Chyba musiałabym iść z buta 5 km do miasta powiatowego i stamtąd dopiero przetransportować się do Wrocławia... i tak dwa razy dziennie. W sumie 4 h dziennie straciłabym na dojazdy. No way. Na mieszkanie mnie nie stać. Wezmą to pod uwagę czy liczy się TYLKO odległość?

anka1892 

Wysłany: 2011-05-26, 21:08   

Marlena7, koleżanka ma niecałe 70 km i mieszka w akademiku, tak więc szanse są, ja nie wiem czy na 1. roku biorą pod uwagę TYLKO odległość? a np sytuacji materialnej i liczby punktów nie biorą pod uwagę? Myślę, że na 1. roku szans na Ślężak nie masz ale możesz się starać...

Sidek 

Wysłany: 2011-05-26, 21:50   

Agaciasin napisał/a:
albo ze Szczecina :P

No wiem wiem, takie it easy, po prostu chodzilo mi o to, ze w porownaniu do ludzi z okolic Wroclawia, to jednak troszke jest... :)Wiec raczej ejstem pewny o miejsce :)

Cytat:
Sidek, ja bym Cię wzięła za współlokatora, bo kocham taką muzykę ale jestem dziewczyną, więc odpada )

F*ck, f*ck, f*ck... Mialem takie dziwne przeczucie, ze pewnie albo nie znajde nikogo, albo bedzie to dziewczyna... No trudno, raczej nic sie z tym zrobic nie da, ze jestes dziewczyna, wiec niestety... :D

OGLOSZENIE NADAL AKTUALNE - PISAC, PISAC :D :D :D

Richie 

Wysłany: 2011-05-27, 02:33   

Witam wszystkich.
Szanse na każdy akademik są.
Ładnie się uśmiechnąć przy składaniu podania, liczyć się z większą opłatą i voila!

http://www.integrator.ue.wroc.pl
  Zobacz mnie na GoldenLine

Wiola 

Wysłany: 2011-05-27, 12:43   

Przy przyznawaniu miejsc do akademików liczą się punkty rekrutacyjne i odległośc, więc warto dobrze zdać maturę :)
co do akademików, to według mnie nie są do siebie podobne, Ślężak ma o wiele lepsze warunki

kakina 

Wysłany: 2011-05-27, 15:02   

ale Przegubowiec ( ta nie wyremontowana część) ma w sobie klimat :) Wspólna kuchnia... korytarz.... nie zamieniła bym tego nawet za lepsze warunki, więcej ludzi można poznać :)

Sidek 

Wysłany: 2011-05-27, 21:51   

Dlatego piszę, że w sumie jest mi obojętnie, gdzie się wprowadzę :) Nigdy tam nie byłem - nie wiem, czy lepiej mieć 'lepszą atmosferę', czy może atmosferę nieco 'gorszą', choć itak pewnie rewelacyjną, ale z lepszymi warunkami...

Jak tak teraz myślę, to chyba rzeczywiście przegub jest bardziej dla mnie, bo wystarczy mi metr podłogi, byle ludzie byli pozytywni :P

kakina 

Wysłany: 2011-05-28, 00:09   

Ja też nie wiedziałam co mam wybrać dlatego lepiej mieć pełny obraz :)
Wszyscy starsi Ci powiedzą, że Przebub to imprezy, Ślężak- senatorium, a Nowy Przegub... umieralnia:/ ( ale zrobiłam reklamę) :D

Wiola 

Wysłany: 2011-05-28, 11:17   

Kto co woli, w Ślężaku też jest wspólna kuchnia, ale można mieć też chwilę wytchnienia i spokoju, gdzie w Przegubowcu o to trudno ;P

Sidek 

Wysłany: 2011-05-28, 16:32   

I co tu zrobić? CO TU ZROBIĆ?!?!?! Taki wybór, tyle opcji... Co zrobić, pytam?! O - już wiem! Rok tu, rok tam :D Ale wracają do tematu ludzie... brak chętnych? :P Poważnie nie chcę komuś 'brzdękać' wbrew jego woli, a wygląda na to, że będę musiał... :( :)

Wiola 

Wysłany: 2011-05-28, 18:25   

Zdecydować się na stancję :P nic się nie martw, znam ludzi, którzy też się wprowadzili z gitarą do akademika bez wcześniejszych ostrzeżeń współlokatorów, itp i jakoś dają radę wspólnie mieszkać :)

Odpowiedz do tematu