Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-09-21, 19:22 legitymacja studencka
Studiuje na UWr zaocznie więc mam już legitymacje studencką .Jutro mam jechać po odbiór legitymacji UE.... Nie wiem czy to nie będzie łamanie prawa jeśli będe miał dwie legitki? Co wiecie na ten temat? Powiem najwyżej w dziekanacie ,że już mam legitke:)
Nie słyszałem o dwóch elektronicznych legitymacjach. O dwóch indeksach owszem.
Legitymacja to dokument tożsamości, więc wydaje mi się, że nie można mieć dwóch jednocześnie, ale nie jestem tego pewien.
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-09-22, 15:52
Ja dzis byłem i pani powiedziała ,ze moge mieć jedną.Po legitke z UE idę tylko wtedy gdy chcę iść do biblioteki UE. Nie można mieć dwoch legitymacji(własciwie po co?) Zapytałem się o legitkę ale zapomniałem podpisać ślubowania..byłem dziś roztargniony.... a jak potem dzwoniłem do dziekanatu to nikt nie odbierał.... kurde musze jutro z tym iść bo trzeba to załatwić
Wydział: NE
Wiek: 22 Dołączył: 28 Lip 2009 Posty: 18 Skąd: Wrocław - Psie Pole
Wysłany: 2011-09-22, 18:41
jimmy666 napisał/a:
Ja dzis byłem i pani powiedziała ,ze moge mieć jedną.Po legitke z UE idę tylko wtedy gdy chcę iść do biblioteki UE. Nie można mieć dwoch legitymacji(własciwie po co?) Zapytałem się o legitkę ale zapomniałem podpisać ślubowania..byłem dziś roztargniony.... a jak potem dzwoniłem do dziekanatu to nikt nie odbierał.... kurde musze jutro z tym iść bo trzeba to załatwić
Jeśli rozpoczynasz drugi kierunek na UE, nie musisz wyrabiać legitymacji, ale nie będziesz miał bez niej możliwości zapisania się do biblioteki. W takim razie już lepiej sobie ją wyrobić, w końcu nasza biblioteka ma dosyć interesujące zbiory
Jeśli natomiast studiujecie na UE i idziecie na drugi kierunek na UWr (tak jak ja w tym roku:P), to macie obowiązek sobie wyrobić legitymację i nie ma od tego żadnych odstępstw. Tak się dowiedziałem dzisiaj w dziekanacie Instytutu Historii UWr.
_________________ Poglądy są jak dupa - każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać?
A. Sapkowski
mam pytanie dot. legitymacji. Zaczynam studia zaoczne, jednak kiedy otrzymam legitymacje? Jest mi ona niezbędna od końca września z wielu względów. I Jeszcze jedno, czy należy wnieść jakąś op.łatę za legitymację? jeżeli tak to jaki koszt? Z góry dzięki za odp.
czy należy wnieść jakąś op.łatę za legitymację? jeżeli tak to jaki koszt?
Zgodnie z zarządzeniem nr 37/2011 w sprawie opłat za zajęcia dydaktyczne § 7 pkt 2:
"Opłata za zajęcia dydaktyczne za pierwszy semestr studiów niestacjonarnych zawiera opłatę za wydanie indeksu i legitymacji studenckiej, z wyjątkiem duplikatów tych dokumentów"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum