Witaj dorian, opłata rekrutacyjna w tamym roku wynosiła:
ok. 75zł.
Wiadomo będzie prawdopodbnie w czerwcu ile wynosi w tym roku opłata, ale wątpię, aby była diametralnie inna.
Dzień dobry!
Mam pytanie odnośnie przenoszenia się z jednego wydziału na drugi, a dokładniej z ZIFu na NE. Dorwałam jakiś regulamin uczelni z 2007 r. (mam nadzieję, że nadal jest aktualny ) i tam jest napisane, że jest to możliwe, odpowiednio uzasadnione, za zgodą dziekanów obu wydziałów. Przechodząc do sedna, spotkaliście się może z tym, że osoba studiująca FiR na ZIFie stwierdziła, że jednak wolałaby FiR na NE? I czy biorąc pod uwagę, że FiR na jednym wydziale jest bardziej matematyczny, a na drugim z elementami humanistycznymi to czy jest to w ogóle możliwe, biorąc pod uwagę przedmioty, których bądź co bądź nie będę miała na ZIFie?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!
Wydział: NE
Wysłany: 2009-04-29, 17:57
skad wzial sie wogole poglad ze NE jest wydziałem humanistycznym??to ze na pierwszym roku jest socjologia i filozofia a na zifie od razu matma?? pozniej jest na odwrot...
Powiem szczerze, że kolega studiujący FiR na ZIFie mówił mi, że on ma 7 przedmiotów, a na NE jest ich bodajże 13, bo dochodzą jeszcze jakieś bardziej pod humanistyczne podchodzące... coś w tym rodzaju. Ale przyznam szczerze, że nie potrafię się połapać w planach zajęć, więc sprawdzić sama też do końca nie mogę. Włączam coś, ale tak naprawdę nie wiem o co tam chodzi...
I semestr:
- matematyka
- technologia informacyjna
- prawo
- mikroekonomia
- makroekonomia
II semestr:
- matematyka
- zarządzanie
- finanse
- rachunkowość
- 2 przedmioty kształcenia ogólnego spośród (socjologia, filozofia, psychologia, polityka społeczna, historia gospodarcza, historia myśli ekonomicznej). W tym roku nie uruchomili HG i HME z powodu zbyt małej liczby chętnych.
do tego dochodzą jeszcze 2 j. obce i wf.
Plan NE sprawdź sobie sama. Tam masz instrukcję jak się z tym obchodzić.
smroot - nie masz racji, NE jest bardziej humanistycznym wydzialem, swiadczy o tym chociazby fakt, ze przy rekrutacji biora pod uwage matme, geografie lub historie a na ZIF tylko matme. Macie wiecej pamieciowki, co nie znaczy, ze tylko i wylacznie. Mam znajomego na tym wydziale wiec slyszalam co nieco.
Ellimere, sprawdz sobie na stronie ue jakie mozesz wybrac specjalizacje po firze na NE a na ZIF, moze jest cos o cie bardziej zainteresuje i spowoduje, ze wybierzesz ten a nie inny wydzial:)
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-04-30, 11:45
A ja mam pytanie trochę z innej beczki.
Jak jest na UE z tym dodatkiem mieszkaniowym?
Bo na jednych studiach (np. u Czamary) trzeba okazał zaświadczenie, że się wynajmuje mieszkanie od kogoś, kto odprowadza podatek, a np. na Polibudzie wystarczy oświadczenie, że wynajmujesz mieszkanie we Wrocu ale na stałe jesteś zameldowany np w Warszawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum