forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
nauka języków na UE
Autor Wiadomość
mexion 

Wydział: ZF
Wysłany: 2009-06-15, 19:02   nauka języków na UE

czy angielski jest obowiązkowo do zaliczenia czy można np niemiecki i francuski robić ?
bo gdzieś w planie studiów widziałem Ang + 2 język obcy ...
jak to jest ?

smroot 

Wydział: NE
Wysłany: 2009-06-15, 19:34   

mozna wybrac dwa dowolne jezyki z proponowanych( angielski niemiecki francuzki włoski rosyjski hiszpanski).

Vampiirr 

Wysłany: 2009-06-17, 17:41   

A ja zapytam na jakiej podstawie przydziela się ludzi do grup w przypadku języka kontynuowanego. Np. ja biorę angielski, a francuski całkiem od podstaw. Z ang będzie jakiś test czy coś, czy na podstawie matury zostanie wyznaczony poziom trudności? Jeśli tak, jakie wyniki mają ludzi z tego najwyższego poziomu? :kolos

Jamaika 

Wysłany: 2009-06-17, 18:33   

Na kontynuowany przydzielają na podstawie wyników z matury (np. w mojej grupie z angielskiego są same osoby które miały z R 70-72% :))) ). Drugiego pytania nie całkiem rozumiem, chodzi Ci o wyniki z matury? :P

Vampiirr 

Wysłany: 2009-06-18, 19:31   

Nom, tak. Tzn. jeśli dobrze zrozumiałam inne dyskusje na ten temat, to grupy różnią się od siebie poziomem nie tylko wiedzy przyjętych ludzi, ale też programem grup, tak?
Jeśli mam rację, to od jakiego przedziału zaczyna się ten najwyższy poziom zaawansowania? (nie wiem jak to inaczej napisać :P )

Jamaika 

Wysłany: 2009-06-19, 13:28   

Hmm, chodzi Ci o to z jakim wynikiem z matury trafisz do grupy z B1, z jakim na B2 a z jakim na C1? Nie mam pojęcia jak to jest :P powiem Ci tylko tyle że ja miałam 71% z R i jestem na B1. Zawsze jeśli uznasz że poziom w grupie jest za niski dla Ciebie możesz się przenieść do grupy z wyższym poziomem, więc nie wszystko zależy od tego jak Ci poszła matura :)

gohai 

Wysłany: 2009-06-19, 15:03   

jest test z języka kontynuowanego na pierwszych zajęciach i tyle, przynajmniej z niemieckim tak było, niestety poziom na najwyższych grupach jest cieńki z niemca
z anglika to nie wiem niestety

Vampiirr 

Wysłany: 2009-06-20, 10:43   

Dzięki wielkie. Po doświadczeniach z LO wiem, że bycie w najlepszej grupie może być masakryczne motywujące, zwłaszcza, jeśli cała reszta jest znacznie lepsza od Ciebie, więc pozostaje tylko czekać ^^

alienka 

Wysłany: 2009-06-20, 19:37   

Może być motywujące, jeżeli grupa jest od Ciebie o poziom wyżej. Bo jeśli jest jeszcze wyżej, to możesz mieć problemy z tzw. 'dogonieniem'. I będziesz się niepotrzebnie męczyć.

A i dla prowadzącego taka osoba słabsza od reszty jest bardzo męcząca;)

Vampiirr 

Wysłany: 2009-06-21, 19:31   

Nie no, wydaje mi się, że matura poszła mi bardzo dobrze (skromność rządzi) więc nie powinno być źle. A w doganianiu masz już doświadczenie, bo podstaw musiałam się uczyć sama będąc jednocześnie w grupie zaawansowanej. Jak to sobie czytam, to brzmi, jakbym robiła z siebie jakieś wredne, zakochane w sobie dziecko ^^

Jeszcze raz dziękuję, już głowy nie zawacam, trzymajcie kciuki za mnie i za innych kandydatów.

alibabka 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-06-29, 10:33   

Hej! Chciałabym zacząć naukę języka włoskiego lub hiszpańskiego od podstaw. Mam tylko małe pytanie- na który język bardziej opłaca się iść? Gdzie są większe "kosy"? Gdzie trzeba bardziej zakuwać, a gdzie wykładowcy są mili i przyjaźnie nastawieni do studentów? :) Jeden i drugi język bardzo mi się podoba, tylko ciekawa jestem jak tam z tą nauką :D
Pozdrawiam ;)

[ Dodano: 2009-06-29, 10:33 ]
Hej! Chciałabym zacząć naukę języka włoskiego lub hiszpańskiego od podstaw. Mam tylko małe pytanie- na który język bardziej opłaca się iść? Gdzie są większe "kosy"? Gdzie trzeba bardziej zakuwać, a gdzie wykładowcy są mili i przyjaźnie nastawieni do studentów? :) Jeden i drugi język bardzo mi się podoba, tylko ciekawa jestem jak tam z tą nauką :D
Pozdrawiam ;)

szoppracz

Wydział: IE
Wysłany: 2009-06-29, 11:58   

a jest jakas zniżka na nauke drugego języka dla studentów zaocznych?

Rothman 

Wysłany: 2009-06-29, 16:57   

alibabka napisał/a:
Pozdrawiam ;)

Nie wiem jak z hiszpańskim, ale włoski z Panią Teresą Kotarską-Adamczyk (od absolutnych podstaw) to bardzo przyjemne zajęcia. Fajna atmosfera, ale nie totalny luz i trochę się pouczyć trzeba - ale jak ktoś nie olewa, to ma dobrą ocenę, fajne zajęcia i sporo się nauczy :)

grban 

Wysłany: 2009-06-29, 18:39   

Hiszpański z panią Elą Zalewską to też przyjemność :) Ale słyszałem, że druga nauczycielka która uczy tego języka to mniej przyjemna pani, więc tak naprawdę zależy na kogo trafisz. Nie ma tak, że z hiszpańskiego wszyscy mili, a włoscy prowadzący to kosiarze albo na odwrót :)

alibabka 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-06-29, 21:22   

Wielkie dzięki za odpowiedzi ;) pozdrawiam :)

Odpowiedz do tematu