Wydział: NE
Wysłany: 2010-03-11, 10:18 Obce
Siemka wszytkim
Nurtuje mnie jedna rzecz..jak wyglada tu nauka jezykjów obcych.
W LO miałem angielski i niemiecki..szczególnie za tym drugim jezykiem nie przepadam.
Własnie w tym momecie rodzi sie moje pytanie. Mianowicie czy jest mozliwe zeby angielskiego uczyc sie go od juz jakiegos tam poziomu?, a drugi jezyk(bardzo chciałbym hiszpanski) zaczynac od zera?
Interesuje mnie FIR moze ktos przyblizyc jeszcze poziom matmy..co dokładnie obejmuje?
Zauwazyłem ze ten kierunek jest na dwoch roznych wydziałech...czym one sie róznia? I co z informatyka? tzn. z tego co czytałem jest tam tylko kurs sekretarki(pakiet worda??)
Czy na ten kierunek dostane sie z angielskim na podstawie 94%, matmą i fizyką rozszezona po 80%??
Fajnie, gdyby ktos znalazł chwile czasu i odpowiedział mi na powyzsze pytania:)
Wydział: NE
Wysłany: 2010-03-11, 10:35 Re: Obce
dawidoo napisał/a:
Siemka wszytkim
Nurtuje mnie jedna rzecz..jak wyglada tu nauka jezykjów obcych.
W LO miałem angielski i niemiecki..szczególnie za tym drugim jezykiem nie przepadam.
Własnie w tym momecie rodzi sie moje pytanie. Mianowicie czy jest mozliwe zeby angielskiego uczyc sie go od juz jakiegos tam poziomu?, a drugi jezyk(bardzo chciałbym hiszpanski) zaczynac od zera?
w tym roku zrobiono tak, że jak ktoś wziął angielski kontynuacja i drugi język od podstaw(możesz wziąć hiszpański, nawet jeśli się go jeszcze nie uczyłeś )to do grup z angielskiego przydzielano według wyników z matury, natomiast z drugiego języka pisało się test, który przydzielał na konkretny poziom. ale to chyba tylko w tym roku tak było, bo wcześniej pisało się z obu języków test przydzielający na odpowiedni poziom.
co do reszty pytań, nie wiem za bardzo czym się różnią FiRy na tych dwóch wydziałach, ja studiuje na NE i jest dużo humanistycznych przedmiotów(socjologia, prawo w I sem, polityka społeczna, integracja europejska w II), na ZiFie chyba mają więcej takich ścisłych, czy matematycznych przedmiotów. Matma była przez 1 semestr i nie była aż taka straszna, chociaż z wykładów nic nie rozumiałam, ale na korkach wszystko pojęłam(nawet całki) i zdałam nawet na 4
wydaje mi się, że każdy wydział ma swoje plusy i minusy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum