Wysłany: 2009-09-08, 19:54 Przeniesienie z dziennych na zaoczne-proszę o pomoc
Witam!
Dostałam się na Wydział Zarządzania, Informatyki i Finansów na kierunek finanse i rachunkowość w systemie dziennym. Z pewnych powodów rodzinnych najprawdopodobniej będę musiała się przenieść po pierwszym roku na zaoczne. Pani w sekretariacie powiedziała mi, że jest to możliwe ale będę musiała zaliczyć różnice programowe mimo, iż przeniosę się na ten sam kierunek na tym samym wydziale. Czy wie ktoś może czy trudno jest to zaliczyć?:) Tzn. na czym polegają te różnice bo wydawało mi się, że jeżeli chcę się przenieść ze studiów dziennych, na których jest przecież więcej zajęć (godzinowo) na zaoczne to nie będzie problemu...I chciałabym jeszcze wiedzieć, czy można przenieść się wcześniej, po I semestrze?? Czy ktoś już w ogóle "robił" coś takiego??:) Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc:) Pozdrawiam!
Przeniesienie z dziennych na zaoczne to pikuś, ale powrót to hard core - prawie nierealny.
Ogólnie proponowałbym skontaktować się z dziekanem ds. studenckich - dr Robertem Kowalakiem i z nim się dogadać. Różnice programowe wynikają z różnych systemów kształcenia. Są rzeczy, których dzienni nie mają, bo mają coś np. bardziej podzielone. Teraz wymyślam dla zobrazowania - zaoczni mają matmę, a dzienni algebrę i analizę matematyczną (fikcja )
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum