Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-04-11, 00:13 PYTANIE ?
Jeżeli wątek był poruszany to bardzo przepraszam:) Na maturze zdaje matematykę podstawową, angielski podstawowy i geografie podstawową. Moje pytanie to po ile procent powinienem zdać te matury jeżeli chce się dostać na ekonomię lub zarządzanie?
Jeszcze raz przepraszam jeżeli już padło to pytanie i z góry dzięki za odpowiedzi.
Wydział: NE
Wysłany: 2010-04-11, 12:04
mnożnik każdego z tych przedmiotów wynosi w tym roku x 0,5 dla każdego Twojego przedmiotu .... myślę że z racji 3 przedmiotów obowiązkowych .... na 300 możliwych punktów kwalifikacyjnych próg minimalny będzie wynosił około 150-160 pkt :p
(3 podstawy zdane na maxa daja w sumie 150) ale zawsze jakas szansa jest ze innym matura nie pojdzie lub bedzie mniej chetnych
hehs, znowu zaczyna się sezon kiedy to forumowicze bawią się w wyrocznię
im lepiej napiszesz tym masz większe szanse na dostanie się bo to działa trochę tak, że my powiemy iż wystarczy ci np. napisanie na 75% z każdego przedmiotu, a tu się okaże że matury poszły superowo i gwarancją byłby wynik na poziomie 85% i co ? kicha, bo nasze wyliczenia zawiodły.
p.s. poza tym podobne pytania były już łohohohoho razy
_________________ Każdy z nas może podarować komuś życie. Wystarczy powiedzieć TAK. Może kiedyś Twoje TAK uratuje życie drugiego człowieka. Powiedz TAK.
I to mnie denerwuje: chcesz się dostać na studia, ale decydujesz się na same podstawowe matury. I gdzie tu logika? Trochę nie czas na takie pytania, teraz to Ci niewiele da. Ważne żeby zdać jak najlepiej i tyle. Aha, dla innych, młodszych: ludzie, nauczcie się, że na większości uczelni przeliczniki są tak skonstruowane, że lepiej słabo zdać rozszerzoną, niż super podstawkę. I trzeba być naprawdę... yhm, niezbyt rozgarniętym człowiekiem, żeby matury w ogóle nie zdać więc przestańcie się bać i pouczcie się trochę, póki jeszcze od Was czegokolwiek wymagają!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum