Wydział: NE
Wysłany: 2010-08-22, 17:23
A mnie interesuje sekcja rowerowa. Czy mógłby ktoś o niej opowiedzieć? Czy to jest tak, że raz na jakiś czas robimy np. 40-50 km? Czy jak to tam bywa? d;
Wracając do piłki nożnej... mam kilka pytań. Po pierwsze czy treningi odbywają się regularnie i ile mniej-więcej osób na taki trening przychodzi? Gram w klubie, ale studia nie pozwolą mi trenować, a nie chcę się zapuścić ;P Po drugie, czy przed przyjściem na taki trening muszę się gdzieś zgłaszać?
Wysłany: 2010-08-23, 19:46
Ja ogólnie mam plan zapisać się na AZS na bieganie, a na wf na basen, tylko mam nadzieję, że przy tym drugim zdążę się zapisać, bo podobno miejsca szybko tam schodzą.
Ośmielę się jeszcze raz (poprzednio pytanie mogło się zgubić i nie uzyskałam odpowiedzi ) poprosić o wyjaśnienie różnicy między pływaniem a basenem.
Czy ktoś mógłby to dla mnie zrobić?
(Pytanie tytaj, bo mnie natchnęło, gdy kolega wyżej wspomniał słowo basen )
_________________ "W życiu piękne są tylko chwile"
Wysłany: 2010-08-23, 20:40
Jak dla mnie to nie ma żadnej i używam tych dwóch pojęć na zmianę, które mi akurat pierwsze do głowy przyjdzie ;]
No chyba, że ktoś inny widzi w tym jakąś różnicę
Na zeszłorocznym planie, który dorwałam gdzies w necie, są wymienione osobno...dlatego pytam. Nie ukrywam, że gdyby pływanie oznaczało nie tylko wpław, ale i kajaki, kanadyjki, czy inne wiosłowe, to byłaby miła niespodzianka
_________________ "W życiu piękne są tylko chwile"
Wysłany: 2010-08-23, 20:55
Juhu, ostatnio rzuciła mi się w oczy odpowiedź kogoś na forum na twoje pytanie, ale teraz nie jestem pewna czy w tym wątku, czy nie. Tam było napisane, że pływanie to inaczej nauka pływania, a basen to basen, czyli jak domyślam się po prostu pływanie na basenie. Gdzieś to czytałam na forum, ale teraz nie jestem w stanie powiedzieć gdzie
no więc dla ścisłości jest to raczej sekcja futsalu. oczywiście wiosną bierzemy także udział akademickich mistrzostwach polski w normalnej 11-osobowej pilce noznej (w tym roku udalo sie nawet awansowac do polfinalu mistrzostw polski w katowicach). a co do wczesniejszego pytania o na sekcje przychodzi 15-20 osob, chyba ze przychodzi sesja to okolo 10 albo mniej:) i jeszcze jedno, nazywanie tego treningiem jest troche na wyrost. przychodzimy po prostu pograc, a ze grac wszyscy potrafia to warto przychodzic:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum