Wydział: NE
Wysłany: 2009-08-04, 18:37
PoMIwE (bo taki jest skrót tego przedmiotu w systemie) trwa dwa semestry. Pierwszy semestr obejmuje, że tak powiem matematykę, czyli: proste całki, macierze, ciągi, wielomiany, pochodne itp. proste rzeczy. Natomiast drugi semestr obejmuje statystykę opisową. 2 semestr składa sie z ćwiczeń, laboratoriów i wykładów. Na laboatoriach liczy się różne pierdółki w excelu jakieś średnie itd. Generalnie nie jest w cale tak źle. Jak ktoś miał coś więcej niż podstawowa matma w LO to da sobie rade. Kto miał tylko całkiem podstawowy materiał będzie się musiał po prostu troszkę przyłożyć
Na NE w stosunku do ZF jest okrojony material, a co za tym idzie o wiele nizszy poziom. Na ZF jakby ktos sie martwil matma takze jest do przejscia dla kazdego, jesli tylko choć troche tego chce ;]
Wysłany: 2009-08-06, 12:22
Taaak a pracodawca w przyszłości będzie się patrzył, kto jaki wydział skończył i gdzie więcej matmy było YHYYYY buhahahha ... i tyle na ten temat
Głownie patrzą się na uczelnie noo i na kierunek a na ZIFie nie ma niczego takiego, co zmniejszało by umiejętności w praktyce ( te które są wymagane ) absolwentom NE w porównaniu do ZiF wiem o tym, ponieważ posiadam kilku znajomych z owych wydziałów i taka jest prawda a jak ktoś chce się męczyć i myśleć żę Bóg wie kim jest po tym to droga wolna
Aha.... no i bez obrazy kochani ale taka jest prawda Chodzi mi o to żeby z ZiF a NE wielkiego halo nie robić
Taaak a pracodawca w przyszłości będzie się patrzył, kto jaki wydział skończył i gdzie więcej matmy było YHYYYY buhahahha ... i tyle na ten temat
może nie patrzy na wydział ale na specjalność na pewno i dlatego nie ma np. specjalności zarządzanie ryzykiem na NE bo do tego potrzebna jest matma nie mówię że NE jest jakieś "gorsze", ale chyba lepiej poćwiczyć matmę niż wkuwać na te wszystkie przedmioty humanistyczne (miałam socjo i psychologie, i to jest porażka, nic się tam nie nauczyłam, zupełnie niepotrzebne przedmioty)
Wysłany: 2009-08-06, 19:41
Jamaika, tak pod tym względem się z Tobą zgodzę w 100% ... Taak ja też miałam socjologię i z bólem to przezyłam ;/ wg mnie ten przedmiot nie ma racji bycia na tej uczelni de facto ścisłej HAh porażka ! Ale ponoć uczy spojrzenia na świat jak to ktoś kiedyś powiedział.... jak dla mnie strata czasu !
Jasne że lepiej matme poćwiczyć niż tym badziewiem się zajmować, no ale na ZiFie też trochę przesadzają A jeśli chodzi o specjalizację, to jak najbardziej patrzą Consensus pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum