Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-02-09, 20:26 Studia na UE wydział NE. Temat [ nie } zwykły.
Zanim temat zostanie zamknięty za to, że nie przeszukałem forum, proszę o przeczytanie go do końca,
Witam,
jako uczeń jednej z Toruńskich szkół i człowiek zainteresowany dalszym kształceniem swojej osoby ( po szkole średniej ) chciałem zadać Wam absolwentom UE we Wrocku kilka, jak wcześniej pisałem szczegółowych pytań.
Chciałem po ukończeniu szkoły udać się do Was na Ekonomię po której skończeniu i uzyskaniu tytuły magistra, zrobię podypomówkę na pośrednika w obrocie nieruchomościami. Wydawał mi się to dość dobry plan. Ale okazuje się, że wg. tej oto strony: http://bsw.edu.pl/rekruta...ieruchomosciami może on być jeszcze lepszy. W skrócie co tam napisano:
"1. Licencję zawodową w zakresie pośrednictwa w obrocie nieruchomościami nadaje się osobie fizycznej, która:
1. posiada pełną zdolność do czynności prawnych;
2. nie była karana za przestępstwa przeciwko mieniu, dokumentom, za przestępstwa gospodarcze, za fałszowanie pieniędzy, papierów wartościowych, znaków urzędowych, za składanie fałszywych zeznań oraz za przestępstwa skarbowe;
3. posiada wyższe wykształcenie;
4. ukończyła studia podyplomowe w zakresie pośrednictwa w obrocie nieruchomościami;
5. odbyła praktykę zawodową w zakresie pośrednictwa w obrocie nieruchomościami.
2. Obowiązek, o którym mowa w ust. 1 pkt 4, nie dotyczy osoby, która ukończyła studia wyższe, których program uwzględnia co najmniej minimalne wymogi programowe dla studiów podyplomowych w zakresie pośrednictwa w obrocie nieruchomościami."
To co mnie interesuje zostało zaznaczone kolorem.
W związku z tym co napisałem wyżej. Jaki kierunek studiów pozwala mi na skrócenie mojej drogi do uzyskania tytułu "pośrednik w obrocie nieruchomościami". Jeśli w ogóle taki kierunek jest na UE. - pytanie
Jeśli niema takiego kierunku, to co waszym zdaniem było by lepsze, Ekonomia czy może Finanse i rachunkowość pod względem mojego przyszłego zawodu "pośrednik w obrocie nieruchomościami".
Przepraszam, że tak dużo. Ale mam nadzieję, że wyczerpałem temat na tyle abyście mogli mi udzielić rzeczowych odpowiedzi. Liczę na Was i na Wasze doświadczenie.
Na wydziale ZIF, na kierunku finanse i rachunkowość można wybrać specjalność nieruchomości. Tutaj możesz o niej poczytać: http://www.ue.wroc.pl/wyd...ruchomosci.html . W ofercie wydziału NE się nie orientuje, ale możliwe że jest tam podobna specjalność.
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-02-09, 22:09
A czym się rożnią te wydziały w praktyce? Bo z tego co tam czytam to rzeczywiście jest taka możliwość, przynajmniej tak rozumiem to co jest tam napisane, "zrobienia" podyblomówki, ktora normalnie jest dodatkowa, już w trakcie studiów. Wydaje się to miłą perspektywą.
O tym czym się różnią wydziały, jest dość sporo na forum. W dużym skrócie i uproszczeniu: NE jest bardziej humanistyczne, a na ZIFie jest więcej matmy. Poprzeglądaj sobie programy studiów (znajdziesz je na stronie UE), plany zajęć i popatrz jakie przedmioty bardziej Ci pasują.
Wydział: NE
Wysłany: 2010-02-10, 09:20
Na NE na kierunku Ekonomia i specjalizacji Analityk rynkowy sa przedmioty zwiazane z rynkiem nieruchomosci ktore co prawda nie dadza paierow ale pokaza ci o co biega w rynkach nieruchomosci czy nawet weziej w rynkach mieszkan...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum