forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Urban Card czy coś innego?
Autor Wiadomość
ulul 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-09-02, 14:20   

Z Urban Card osobną od legitymacji coś kombinują, że będzie trzeba co semestr iść na Grabiszyńską i wgrywać sobie prawo do zniżki (jak dla mnie bezsens, ale tak wynikało z któregoś wywiadu z panem Urbanem, co tę kartę wymyślił).

gohai 

Wysłany: 2010-09-02, 18:52   

nie trzeba jeśli masz 2 karty w portfelu wtedy wpierw karte dajesz kanar skanuje a potem legitke dajesz i on widzi o student :P :D

magness 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-09-02, 19:12   

a powiedzcie mi,co należy wpisać w miejscu 'okres obowiązywania ulgi'? mam sie zabawić w proroka i przewidywać,czy kiedyś nie wylecę ze studiów;P? czy co semestr bedzie trzeba to aktualizować?

shawzy 

Wysłany: 2010-09-03, 09:40   

Wysłałem maila z pytaniami do BOKu i takie coś mi odpisali (pytałem się m.in. o ELS i Okres Obowiązywania Ulgi)
"Witam,
proszę podać nr albumu.
Data ważności ulgi jest to data ważności legitymacji (data przy pieczątce). Ulgę należy przedłużać."
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

lee90 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-09-03, 09:41   

Jaina napisał/a:
Wypełniał ktoś wniosek na stronie o wydanie urbancard? Orientuje się ktoś, co wpisać w miejsce ELS (elektroniczna legitymacja studencka)? Bo oczywiście poza oznaczeniem - pole wymagane - zero.

Witam,
Czy ktoś juz wie co trzeba w tym miejscu wpisać? Podejrzewam, że numer legitymacji studenckiej, ale nie wiem czy ma to być 10 cyfr czy jak..

magness 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-09-03, 09:57   

lee90 napisał/a:
Jaina napisał/a:
Wypełniał ktoś wniosek na stronie o wydanie urbancard? Orientuje się ktoś, co wpisać w miejsce ELS (elektroniczna legitymacja studencka)? Bo oczywiście poza oznaczeniem - pole wymagane - zero.

Witam,
Czy ktoś juz wie co trzeba w tym miejscu wpisać? Podejrzewam, że numer legitymacji studenckiej, ale nie wiem czy ma to być 10 cyfr czy jak..

ja mam legitymację z uwr i tam mam 6 cyfr,więc mniemam,ze na ue jest podobnie :)

shawzy 

Wysłany: 2010-09-03, 10:15   

magness, lee90, 2 posty wyżej wkleiłem co mi odpisali z Biura Obsługi Klienta, że ELS to nr albumu, który jest podany na legitymacji.
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

lee90 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2010-09-03, 10:47   

Dzięki za odpowiedź:)
Nie jestem na UE, tylko pwr i na legitymacji mamy 10-cio cyfrowy kod i myslałam, że o to chodzi. Nr albumu też mam 6-cio cyfrowy, to już wiem co wpisać:)

ulul 

Wysłany: 2010-09-03, 13:34   

gohai napisał/a:
nie trzeba jeśli masz 2 karty w portfelu wtedy wpierw karte dajesz kanar skanuje a potem legitke dajesz i on widzi o student

Tak jest w innych miastach (np. u mnie), ale...

shawzy napisał/a:
Data ważności ulgi jest to data ważności legitymacji (data przy pieczątce). Ulgę należy przedłużać.

No więc Gohai niestety nie jest tak prosto jak byśmy chciały ;) Niezależnie od legitymacji w kieszeni trzeba na kartę wgrywać ekstra ulgę (co semestr), bo inaczej nie kupisz sobie ulgowego biletu - tak mniej więcej sobie to tutaj wymyślili. Innymi słowy - słyszałam, że przy odbiorze karty i zakupie biletu w biurze obsługi sprawdzają legitymację :P

gohai 

Wysłany: 2010-09-03, 17:25   

oj to dziwnie bo pan w banku mi 3 razy powtarzał ze jak mi się nie chce to tam nie musze jeździć
ah.. nieee nie mam czasu by tam jechać :D

ulul 

Wysłany: 2010-09-05, 19:46   

Może zmądrzeją/zmądrzeli ;) A kupowałaś już bilet, czy tylko składałaś wniosek o e-kartę?

Majawrc 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2011-02-14, 20:21   

Nowoczesnosc idzie

quote="Carolann"]Nie rozumiem czegoś z tą URBANCARD pierwszy raz się z tym spotkałam tutaj;p to znaczy, ze nie można we Wro kupić biletu okresowego w jakiejś innej formie np. papierkowej czy jak?[/quote]

[ Dodano: 2011-02-14, 20:24 ]
Nierozumiem kolega napisał z nie potrzbuje dodatkowej karty w portfelu to jak ma ich tyle (pewnie wiekszosc jest bankomatowych) to stac go na kupno auta .... Nie bedzie miec takiego problemu

Odpowiedz do tematu