Wysłany: 2011-07-26, 11:48 Zarządzanie i Inżynieria Produkcji. 2011-...
Hello!
Jak poprzednicy z informatycznych kierunków, też postanowiłem założyć temat, bo na forum raczej rządzi FiR, a prawie w ogóle nie widziałem tutaj studentów tego jakże pięknego kierunku
Więc zachęcam do przedstawiania się, jakiejś gadki czy coś =)
no, ale to może jakieś info po troszku od każdego? ;p
ja jestem z Lublińca, skończyłem technikum informatyczne mieszkać będę na Sokolej niedaleko UE iiii boje się chemii:D
Hej, ja jestem z Olszyny, skończyłam liceum o profilu matematyczno- fizycznym i też strasznie boje sie chemii, tym bardziej ze posiedzialam teraz w planach i na forum i chyba ciężko bedzie..
Jestem z profilu humanistycznego, ale zawsze wolałem połączenie typu matematyczno-społeczny. Chemia, jako że jest przez cały okres studiów, pewnie będzie mi się śniła nocami, ale dam radę
Raz przez przypadek rozmawiałem z wykładowczynią od chemii, nie mając o tym pojęcia Powiedziała mi żebym się nie bał, bo wszystko jest powtórzeniem z lo!
siema wszystkim. Widze nie tylko ja obawiam się chemii. Ogólnie w liceum lubiłem chemię, miałem 4-5. Ale sądze ze na specjalizacji chemicznej, troche więcej tego bedzie , i zdecydowanie ciężej. Mam dylemat wlasnie nad tym kierunkiem, a kierunkiem Inżynieria bezpieczeństwa na UP. Co radzicie? obiektywnie ?
Ciekawi mnie ogolnie ta chemia. Bo wiadomo, ze no nastawiam sie na to ze na studiach bedzie troche nauki. Jestem na to nastawiony, ale no żeby nie było takiej wręcz rzezi. Zebym miał czas tez na ''małą rozrywke'' ;D .
[ Dodano: 2011-07-28, 20:00 ]
I tez nie wiem sam czy ten kierunek jest perspektywistyczny. Duzo czytalem, to jest mnóstwo opinii przeczących, ale i też jest dużo pozytywnych. To samo o tej inżynierii bezpieczeństwa na UP. Już mam mętlik w głowie. i nie wiem sam ;d
na " małą rozrywkę" zawsze sie znajdzie czas:P a jak chodzi o nauke to na pewno łatwo nie bedzie, ale do rozpoczecia szkoly jeszcze 2 miesiace, wiec szkoda sobie zawraca głowe chemia moze lepiej porozmawiajmy o jakiejś "małej rozrywce" jeszcze przed rozpoczeciem nauki... moze jakies spotkanie intergracyjne?
tu masz racje jesli chdzi o rozrywke . A zawracam sobie glowe tym, bo chce juz byc pewny gdzie chce iść. Zeby mieszkania szukać w bliskiej lokalizacji do uczelni ;>
Hej dzieciaczki, macie rację, że boicie się chemii. Na laborkach są trudne koła, egzamin zdało średnio 5-6 osób na 30-osobową grupę, także może jakoś się nad tym zastanowcie i wybierzcie inny kierunek, bo tutaj chemia + maszynoznawstwo (kartkówki co tydzień) + matma (trudne koła) + fizyka = zgon.
Także lepiej się przenieście na inne kierunki, jeśli nie chcecie narzekać potem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum