Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-07-13, 16:51 Zarzadzanie na ZIF i na NE - jakie roznice ?
tak jak w temacie. dostalem sie min. na zarzadzanie zif'owskie i tak jak wczesniej bralem ten kierunek jako ostateczna alternatywe tak teraz mnie zaczyna interesowac. sa jakies konkretne roznice miedzy kierunkiem na tych wydzialach ?
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2009-07-14, 00:27
hmm.. dzieki ale nie za bardzo wyjasnilo mi to sytuacje. nie bardzo widze zeby na zarzadzaniu roznica polegala na tym jak obszerna jest matma, finanse jeszcez zrozumiem ale ja pytam o zarzadzanie. poszukam planow z tamtego roku moze pomoze
Czy to prawda, że na zarządzaniu na ZIF-ie jest więcej matmy niż na zarządzaniu na NE? Dostałem się na ZIF, a wolałbym NE, czy jest możliwość przeniesienia się? Na NE zabrakło mi 2 pkt.
Akurat matmy samej w sobie jest chyba tyle samo, ale NE jest bardziej humanistyczne (przedmioty w stylu socjologia, polityka społeczna, na ZiFie tego nie ma). Nie ma możliwości przeniesienia się między wydziałami (możesz próbować dopiero po pierwszym semestrze albo po pierwszym roku, ale nie wiem jak bardzo programy się pokrywają).
To zabolało Jesteś pewna, że nie ma takiej opcji? Spróbuje jeszcze zadzwonić, ale skoro tak twierdzisz to niedobrze, bo wolałbym własnie bardziej humanistyczne NE.
Możesz próbować, ale raczej się nie uda, bo wtedy przecież rekrutacja nie miałaby sensu Spróbuj napisać jakieś odwołanie, napisz że bardzo Ci zależy, może to coś da (chodzi głównie o to że na NE raczej nie będą się przejmować tym że dostałeś się na ZIF, bo to 2 całkiem różne wydziały i prowadzą rekrutację osobno, to prawie tak jakby były to 2 osobne uczelnie Twoje podanie będzie rozpatrywał dziekan NE, a nie ktoś kto zajmuje się rekrutacją na wszystkie wydziały)
jamaika
na drugim semestrze na zarządzaniu na zif trzeba obowiązkowo wybrać dwa przedmioty spośrod socjologi, filozofii, polityki społecznej i... więcej nie pamietam ale było ich chyba 5 lub 6 do wyboru.
rzymek, wiem wiem bo też wybierałam , ale chodzi o to że u nas są do wyboru 2 jako przedmioty humanistyczne (np. na polibudzie też trzeba zaliczyć jakieś przedmioty humanistyczne), a na NE one są wszystkie obowiązkowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum