forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zarządzanie ZIiF 2011
Autor Wiadomość
Kaspiel 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-08-05, 23:51   Zarządzanie ZIiF 2011

Witam. Jak wszyscy to wszyscy. Postanowiłem też założyć wątek, w którym zaczniemy się powoli ze sobą integrować.
Ze swojej strony: Kamil, mieszkam w Lędzinach (nieopodal Katowic). Jestem fanatykiem futbolu. Uwielbiam słuchać muzyki, właściwie każdego rodzaju. Ukończyłem Liceum Ogólnokształcące na profilu mat-fiz-inf. Swoją przyszłość wiążę z marketingiem i piłką nożną, a najlepiej, by udało mi się znaleźć pracę łączącą obie te rzeczy. Na początku roku akademickiego z miejsca uderzam na sekcję piłki nożnej (choć słyszałem, że nie jest łatwo się dostać).
Najprawdopodobniej będę mieszkał w wyremontowanej części Przegubowca, więc powoli poszukiwałbym również współlokatora ;)

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji, integrujmy się bo spędzimy ze sobą kilka następnych, niezapomnianych lat życia :D
Ostatnio zmieniony przez Kaspiel 2011-08-07, 14:00, w całości zmieniany 1 raz  

martie

Wysłany: 2011-08-07, 08:27   

Hej, czy nie ma tu innych ludzi z FiRu na ZIFIE czy może boją się odezwać ? :D
Więc na imię mi Martyna, ja mieszkam w woj. opolskim, jakieś 150 km do Wrocławia. W liceum byłam na profilu humanistycznym co było jednym z większych błędów mojego życia :D

Jeśli chodzi o mnie i piłkę nożną to od dziecka wpajano mi, że to najlepszy sport i tato zawiedziony brakiem syna próbował mnie zachęcić do gry, jednak bezskutecznie :D
Tańczyłam taniec współczesny w Teatrze Tańca i chętnie bym kontynuowała na studiach swoją przygodą z tańcem/teatrem ale nie wiem czy istnieją takie sekcje :P

Mieszkanie już wynajmuję od sierpnia, jakieś 500-600 m od UE :D

Kto jedzie na ADAPCIAKA ? :D

daga 

Wysłany: 2011-08-07, 11:27   

Ja jestem na zarządzaniu na ZIFie :) I mam mieszkanko mniej więcej w takiej odległości od uczelni jak martie :)

justynaa 

Wysłany: 2011-08-07, 11:58   

heej
ja również jestem na zarządzaniu
w marzeniach widzę siebie w wyremontowanej części przegubowca, ale rzeczywistość pewnie okaże się inna... :D takie przywileje podobno dla starszych roczników.
więc Kaspiel, skąd pewność, że dostaniesz miejsce w wyremontowanej części? :D

renfri 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-08-07, 13:28   :)

Hejka ! :)
Ja jestem z Kotliny Kłodzkiej (od Wrocławia 102km) ;p
W planach mam dociągniecie do licencjatu i zrobienie magisterki z Finansów i Rachunkowości.
Na razie jestem bez mieszkania żyjąc nadzieją na jakie-kolwiek miejsce w akademiku. :D

Kaspiel 

Wysłany: 2011-08-07, 14:04   

Dlatego napisałem, że najprawdopodobniej będę mieszkał w wyremontowanej części ;) Byłem w czwartek złożyć podanie o akademik, to pani w DDS powiedziała, że na chwilę obecną (tj czwartek) jest więcej miejsc niż chętnych. Jednak zapomniałem zapytać, czy ma na myśli Przegubowiec, czy ogólnie wszystkie akademiki ;)

Zresztą dziewczyny, jakim cudem wy znalazłyście mieszkania tak blisko uniwerku? Ja z dwoma kumplami z polibudy, zszukaliśmy się moc czasu i albo nieaktualne, albo nie odbierali telefonów, albo okazywało się, że mieszkanie które na mapie zaznaczone było w centrum miasta, tak naprawdę znajduje się na jakimś wypizdowie pod miastem ^^

daga 

Wysłany: 2011-08-07, 16:27   

Ja znalazłam też z 2 kumplami z polibudy. Nadzwoniliśmy się sporo, to akurat załatwiliśmy przez biuro nieruchomośic, więc jesteśmy tysiąc w plecy, bo musieliśmy to babce dac, ale nie jest źle. Mieszkanko jest super. Ale powiem, że trzeba dużo cierpliwości.

Dostaliście już listy z uczelni?

renfri 

Wysłany: 2011-08-07, 16:28   

Ooo... dobra informacja że nie ma takich tłumów chętnych do akademika. :)

Z moich znajomych to mieszkań szukali już na koniec czerwca, początek lipca- wtedy było dużo i to całkiem fajnych, dlatego teraz ciężko coś znaleźć. :)
Poza tym wydaje mi się że jeśli zależy ci na mieszkaniu to może nie jest bardzo blisko ale jest dobry dojazd że tak obrazowo napisze: z okolic Sky Tower i tam warto szukać. Do tego (przynajmniej tak twierdzi moja mieszkająca od 7 lat w e Wrocławiu siostra) warto już poczekać na koniec września z szukaniem bo jeszcze wtedy dochodzi sporo nowych ofert. ;>

Ja listu jeszcze nie dostałam. ;)

justynaa 

Wysłany: 2011-08-07, 16:30   

wydaje mi się, że pani w dds to raczej miała na myśli, że ogólnie we wszystkich akademikach jest więcej miejsc niż chętnych.
i raczej większość osób w ankiecie wpisywało, że chcą mieszkać w wyremontowanej części. ale wiecie... nadzieje zawsze mieć możemy :D

a kiedy mają być te decyzje o przydziale miejsc?

[ Dodano: 2011-08-07, 16:32 ]
ja listu też nie dostałam. zaczynałam się już martwić ale widzę że niepotrzebnie :D

Kaspiel 

Wysłany: 2011-08-07, 16:44   

Też listu jeszcze nie dostałem. Decyzja o przydziale miejsc 31 sierpnia o ile się nie mylę.

martie

Wysłany: 2011-08-07, 18:50   

Teraz dopiero widzę, że to wątek zarządzania, a nie FIRu.. jednak o wczesnej porze niezbyt ogarnięta jestem :D

Wronka 

Wysłany: 2011-08-07, 19:34   

Większośc moich znajomych współlokatorów poznała na Adapciaku www.adapciak.ue.wroc.pl :)

ej, Gość! Jedź na Adapciaka lub Integratora!

renfri 

Wysłany: 2011-08-08, 12:24   

Mało chętnych czy co ze tak wszędzie reklamujecie Adapciaka? :P
Uważam że to fajna sprawa tyle ze dopiero co powróciłam z wakacji i jestem spłukana.

martie - własnie tak mnie zastanawiało czemu o ludzi z FIR się pytasz. ;)

Wronka 

Wysłany: 2011-08-08, 12:57   

oj chętnych nie brakuje, wręcz szturmują nasze zapisy :) i jak tak dalej pójdzie to będziemy musieli pomyśleć o dodatkowej puli miejsc.

chodzi o to, że nie chcemy aby ktokolwiek przegapił informację o Adapciaku. Dodatkowo to prawda, że na tym obozie znajduje sie współlokatorów i do mieszkania i do akademika :)

ej, Gość! Jedź na Adapciaka lub Integratora!

renfri 

Wysłany: 2011-08-12, 10:46   

Na pewno nikt nie przegapił! :P

I jak tam u Was z listami z uczelni? Bo mój chłopak dostał przed wczoraj (studiuje zaocznie) a moja skrzynka ciągle pusta i nie wiem czy juz dzwonić i się wypytywać czemu nie dostałam :)

Odpowiedz do tematu