Witam. Jak wszyscy to wszyscy. Postanowiłem też założyć wątek, w którym zaczniemy się powoli ze sobą integrować.
Ze swojej strony: Kamil, mieszkam w Lędzinach (nieopodal Katowic). Jestem fanatykiem futbolu. Uwielbiam słuchać muzyki, właściwie każdego rodzaju. Ukończyłem Liceum Ogólnokształcące na profilu mat-fiz-inf. Swoją przyszłość wiążę z marketingiem i piłką nożną, a najlepiej, by udało mi się znaleźć pracę łączącą obie te rzeczy. Na początku roku akademickiego z miejsca uderzam na sekcję piłki nożnej (choć słyszałem, że nie jest łatwo się dostać).
Najprawdopodobniej będę mieszkał w wyremontowanej części Przegubowca, więc powoli poszukiwałbym również współlokatora
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji, integrujmy się bo spędzimy ze sobą kilka następnych, niezapomnianych lat życia
Ostatnio zmieniony przez Kaspiel 2011-08-07, 14:00, w całości zmieniany 1 raz
Hej, czy nie ma tu innych ludzi z FiRu na ZIFIE czy może boją się odezwać ?
Więc na imię mi Martyna, ja mieszkam w woj. opolskim, jakieś 150 km do Wrocławia. W liceum byłam na profilu humanistycznym co było jednym z większych błędów mojego życia
Jeśli chodzi o mnie i piłkę nożną to od dziecka wpajano mi, że to najlepszy sport i tato zawiedziony brakiem syna próbował mnie zachęcić do gry, jednak bezskutecznie
Tańczyłam taniec współczesny w Teatrze Tańca i chętnie bym kontynuowała na studiach swoją przygodą z tańcem/teatrem ale nie wiem czy istnieją takie sekcje
Mieszkanie już wynajmuję od sierpnia, jakieś 500-600 m od UE
heej
ja również jestem na zarządzaniu
w marzeniach widzę siebie w wyremontowanej części przegubowca, ale rzeczywistość pewnie okaże się inna... takie przywileje podobno dla starszych roczników.
więc Kaspiel, skąd pewność, że dostaniesz miejsce w wyremontowanej części?
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-08-07, 13:28 :)
Hejka !
Ja jestem z Kotliny Kłodzkiej (od Wrocławia 102km) ;p
W planach mam dociągniecie do licencjatu i zrobienie magisterki z Finansów i Rachunkowości.
Na razie jestem bez mieszkania żyjąc nadzieją na jakie-kolwiek miejsce w akademiku.
Dlatego napisałem, że najprawdopodobniej będę mieszkał w wyremontowanej części Byłem w czwartek złożyć podanie o akademik, to pani w DDS powiedziała, że na chwilę obecną (tj czwartek) jest więcej miejsc niż chętnych. Jednak zapomniałem zapytać, czy ma na myśli Przegubowiec, czy ogólnie wszystkie akademiki
Zresztą dziewczyny, jakim cudem wy znalazłyście mieszkania tak blisko uniwerku? Ja z dwoma kumplami z polibudy, zszukaliśmy się moc czasu i albo nieaktualne, albo nie odbierali telefonów, albo okazywało się, że mieszkanie które na mapie zaznaczone było w centrum miasta, tak naprawdę znajduje się na jakimś wypizdowie pod miastem ^^
Ja znalazłam też z 2 kumplami z polibudy. Nadzwoniliśmy się sporo, to akurat załatwiliśmy przez biuro nieruchomośic, więc jesteśmy tysiąc w plecy, bo musieliśmy to babce dac, ale nie jest źle. Mieszkanko jest super. Ale powiem, że trzeba dużo cierpliwości.
Wysłany: 2011-08-07, 16:28
Ooo... dobra informacja że nie ma takich tłumów chętnych do akademika.
Z moich znajomych to mieszkań szukali już na koniec czerwca, początek lipca- wtedy było dużo i to całkiem fajnych, dlatego teraz ciężko coś znaleźć.
Poza tym wydaje mi się że jeśli zależy ci na mieszkaniu to może nie jest bardzo blisko ale jest dobry dojazd że tak obrazowo napisze: z okolic Sky Tower i tam warto szukać. Do tego (przynajmniej tak twierdzi moja mieszkająca od 7 lat w e Wrocławiu siostra) warto już poczekać na koniec września z szukaniem bo jeszcze wtedy dochodzi sporo nowych ofert. ;>
wydaje mi się, że pani w dds to raczej miała na myśli, że ogólnie we wszystkich akademikach jest więcej miejsc niż chętnych.
i raczej większość osób w ankiecie wpisywało, że chcą mieszkać w wyremontowanej części. ale wiecie... nadzieje zawsze mieć możemy
a kiedy mają być te decyzje o przydziale miejsc?
[ Dodano: 2011-08-07, 16:32 ]
ja listu też nie dostałam. zaczynałam się już martwić ale widzę że niepotrzebnie
oj chętnych nie brakuje, wręcz szturmują nasze zapisy i jak tak dalej pójdzie to będziemy musieli pomyśleć o dodatkowej puli miejsc.
chodzi o to, że nie chcemy aby ktokolwiek przegapił informację o Adapciaku. Dodatkowo to prawda, że na tym obozie znajduje sie współlokatorów i do mieszkania i do akademika
Wysłany: 2011-08-12, 10:46
Na pewno nikt nie przegapił!
I jak tam u Was z listami z uczelni? Bo mój chłopak dostał przed wczoraj (studiuje zaocznie) a moja skrzynka ciągle pusta i nie wiem czy juz dzwonić i się wypytywać czemu nie dostałam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum