nie spinajcie sie, pewnie lada dzien dostaniecie, pamietajcie ze idzie to Poczta Polska z 27 chodzi o to, ze rok akademicki na ue zaczyna sie tegoz dnia co nie oznacza ze trzeba w nim aktywnie uczestniczyc... mimo to, troche ich ponioslo
no niby nie trzeba, ale jak będziecie mieli ćwiczenia to polecam pójść bo szkoda stracić nieobecność na 5 minutowe zajęcia typu:
"dzień dobry. nazywam się pan X i będziecie mieć ze mną zajęcia. będziemy robić to i to. sprawdzimy listę i możecie iść do domu."
Wydział: ZF
Wiek: 95 Dołączyła: 15 Cze 2009 Posty: 482 Skąd: z Mojej Starej
Wysłany: 2010-08-25, 18:41
Bigos napisał/a:
Generalnie w salach wykładowych nie ma wifi, więc co najwyżej można obejrzeć jakiś film (bardzo wskazane na wykładach z TEI).
to po ch.. isc na wyklad zeby ogladac film ? nie mozna tego na korytazu robic ?
troche szacunku dla pracowaników - nie interesuje cie to nie przychodz.
Hemel napisał/a:
a powiedzcie mi, jak to jest z laptopami? można bez problemu robić na nich notatki na wykładach? nikt się nie czepia?
na matmie - jezeli potrafisz pisac w TEXie albo masz tablet to sie przyda, w pozostalych przypadkach papier lepszy
zarzadzanie - (na Z prowadzący jest teraz chyba 3 mlodosci wiec mógłby go razic ten widok - ale nie wiem bo nikt nie przyniosl]) wy na FIRze macie z kims innym wiec mozna próbowac, ale chyba bedziecie mieli slajdy wiec ja bym sie pokusila o aparat i cykanie fotek bez flasha (dyskretnie gdy patrzy, lub perfidnie jak sie odwraca)
prawo - tu sie w zasadzie tylko słucha a potem ew. czyta ksiazke
mikroek - beda slajdy na eportalu
makro - ? nie wiem nie mialam
z doswiadczenia ci powiem, ze przez caly rok na zajeciach nigdy mi sie nie przydal laptop, na przerwach za to byl bardzo pomocny
Generalnie w salach wykładowych nie ma wifi, więc co najwyżej można obejrzeć jakiś film (bardzo wskazane na wykładach z TEI).
to po ch.. isc na wyklad zeby ogladac film ? nie mozna tego na korytazu robic ?
troche szacunku dla pracowaników - nie interesuje cie to nie przychodz.
Po pierwsze spokojnie, bo Ci żyłka pęknie Po drugie rozumiem, że będąc na zarządzaniu na ZiFie nie wiesz, że zdarza się, że wykładowca puszcza listy obecności (przy II semestrze dwa przedmioty w e-learningu, a mikro ze wszystkimi wykładami na moodlu -tu mowa o Twoim kierunku; masz rzadką możliwość chodzenia na wykłady, więc to pewnie dlatego). Dodatkowo mniemam, że chodziłaś na wykłady z przedmiotu socjologia, gdzie podstawą oceniania była obecność na wykładzie (nawet jeżeli nie, to powinnaś o tym słyszeć, bo praktycznie wszyscy wybrali ten przedmiot jako jeden z humanistycznych). Czasem po prostu trzeba być na wykładzie pomimo braku chęci uczestniczenia w nim (i wtedy lepiej obejrzeć film niż demonstracyjnie spać na ławce albo, co jeszcze gorsze, rozmawiać ze znajomymi).
Dodam tylko, że przy przedmiocie TEI nie było innej możliwości zaliczenia niż obecność na liście (wykłady w zasadzie o niczym, a w zakresie na kolokwium z 50 zagadnień - może z 1/5 przerobioną na wykładzie).
_________________ Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
Glory, glory, Man United,
And the reds go marching on, on, on.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum