Czyżby w regulaminie samorządu nie było zapisu o tym, że prawo do głosowania ma kazdy student? Nawet jeśli to utworzenie odpowiedniego wpisu w regulaminie wyborów, zaopiniowanie przez uczelnianego radcę prawnego i wdrożenie go do życia nie powinno trwać dłużej niż parę tygodni.
Jeśli tatki zapis znajduje się już w regulaminie wybory powinny zostać wtedy powtórzone i rozpisane tak, aby odbyły się w dniach nauki studentów dziennych i zaocznych.
Regulaminu niestety nie znalazłem w odpowiednim dla tego dziale strony samorządu:
http://www.samorzad.ue.wr...d=14&Itemid=138
Proszę zatem o link do strony, na której można znaleźć regulamin samorządu.
Hm, nie jestem pewien czy to RUSS robił te ankiety - ale jeśli tak, to kiedy i gdzie będą wyniki ankiety dotyczącej prowadzących? Bo mam nadzieję, że będą dostępne ;]
Ponawiam pytanie. Tzn. jeśli miały być, to pewnie już są, tylko gdzie?
_________________ I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.
Rothman, z tego co się orientuję to wciąż nie działają te maszyny, które skanują karty z odpowiedziami.
RUSS tak naprawdę tylko pośredniczył w rozdawaniu i zbieraniu kart.
Obowiązek przeprowadzania takich ankiet mają władze uczelni.
Załącznik nr 2 do Regulaminu Samorządu Studentów Uniwersytetu Ekonomicznego
we Wrocławiu "Regulamin Wyborczy Samorządu Studentów" jasno mówi:
Cytat:
§ 5
Czas i miejsce wyborów podaje się do wiadomości w takim terminie i w taki sposób, aby wyborca miał możliwość wzięcia udziału w wyborach.
Wybory odbyły się w dni powszednie, czyli w chwili, gdy studentów zaocznych nie ma na uczelni. Wybory zatem powinny zostać powtórzone, gdyż odbyły się niezgodnie z regulaminem.
Wydział: NE
Wysłany: 2010-01-10, 16:21
Mylnie interpretujesz ten zapis. Paragraf 5 mówi że czas i miejsce wyborów należy podać do wiadomości w takim terminie i w taki sposób, aby wyborca miał możliwość wzięcia udziału w wyborach. Chodzi tu o podanie do wiadomości (żeby nie było sytuacji, że np. jest on podawany do wiadomości na kilka godzin przed wyborami, czy tylko poprzez jeden plakat, to tak wyolbrzymiając). Nie chodzi tu więc o sam fakt przeprowadzenia wyborów, ale sposób i czas podania tego do wiadomości studentów.
Prawo do głosowania ma każdy student. Nie oznacza to jednak, że termin wyborów musi koniecznie być wyznaczony obejmując weekendy, ale przyznaję, że powinien. Za rok warto będzie na dzień wyborów przewidzieć również jeden dzień weekendu.
Witam, ja mam takie pytanie: Czy jest możliwość wzięcia warunku na 1 semestre I roku studiów? Bo słyszałem od jednych, że nie, potem że jednak można i się trochę gubię...
Co za rozliczenie do 10marca muszą zrobić Koła Naukowe? Chodzi o sprawozdanie za rok poprzedni czy rozliczenie finansowe?
I mam jeden pomysł do wdrożenia. Chodzi mi o możliwość zorganizowania spotkania.tzn nie ja chcę je prowadzić tylko mam temat. Chodzi o spotkanie na którym będą omówione że tak powiem sprawy bytowe kół naukowych i organizacji studenckich tzn. wszelkie terminy do kiedy jakie wnioski trzeba oddać, komu je oddać, jak pozyskać pieniądze na działalność, jak je wykorzystać, do kogo się z tym udać, z jakim wnioskiem, gdzie sale załatwiać.
Myślę że przydałoby się takie spotkanie raz do roku aby Koła Naukowe mogły efektywniej funkcjonować, nie bać się uderzać gdzieś, wiedzieć jakie mamy prawa, bo sami wiecie różnie jesteśmy traktowani przez różnych pracowników administracyjnych, czasem żeby coś załatwić to trzeba w kilka drzwi zapukać.
Do kogo się udać z inicjatywą organizacji takiego spotkania?? Co o tym wogóle sądzicie jako aktywni działacze na tej uczelni?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum