Wysłany: 2009-04-03, 13:38 Edyta Stein - życie moje
Towarzystwo im. Edyty Stein serdecznie zaprasza na otwarcie cyklu wydarzeń pt. „Wieczory z Edytą Stein”
monodram Jadwigi Skupnik-Kurowskiej
pt. „Edyta Stein – życie moje”
w poniedziałek, 6 kwietnia o godz. 18:00
w DOMU EDYTY STEIN
ul. Nowowiejska 38
wstęp wolny!
„Wieczory z Edytą Stein” to nowy projekt Towarzystwa im. Edyty Stein poprzedzający główne obchody 20-lecia naszej organizacji, które odbędą się jesienią br. Ma on charakter cyklicznych imprez i spotkań wśród których raz w miesiącu będziemy Państwa zapraszać na wydarzenia takie jak: wykłady popularno-naukowe, wystawy, projekcje filmów itp. Spotkania mają na celu przybliżenie szerokiej publiczności postaci Edyty Stein i jej życia w sposób przystępny i atrakcyjny. Wstęp na „Wieczory z Edytą Stein” będzie za każdym razem bezpłatny.
Jadwiga Skupnik-Kurowska jest aktorką Teatru Polskiego we Wrocławiu. „Edyta Stein – życie moje” to jej autorski monodram, do którego scenariusz napisała na podstawie autobiografii Edyty Stein. Spektakl został już zagrany 140 razy nie tylko w Polsce, ale także między innymi w Stanach Zjednoczonych.
„Bariery uprzedzeń racjonalistycznych
wśród których wyrosłam, nie wiedząc
o tym, upadły i świat wiary stanął
nagle przede mną. Ludzie, z którymi codziennie obcowałam, na których
patrzyłam z podziwem, żyli w nich nadal”.
Edyta Stein
Jadwiga Skupnik-Kurowska podczas monodramu „Edyta Stein – życie moje”
w kościele Św. Michała w 65 rocznicę śmierci Edyty Stein, 9 maja 2007
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum