Temat już chyba znany i nie trzeba opisywać. Wrzucajcie swoje pomysły hicorów, które wszyscy znają i które zagoszczą w gardłach adapciakowiczów podczas ognisk. Najlepiej w formie tytuł-wykonawca. Osoby które nie będą znały niżej podanych prosze o zapoznanie się z nimi na youtubie cobyśmy zaśpiewali na 150 gardeł gdy przyjdzie czas .
Powodzenia
Jestem ciekawy kto zrobi górki ale ok .....To śpiewnik ma juz 4 pozycje
Jak anioła głos - Feel
Wehikuł czasu - Dżem
Whisky - Dżem
Teksański - Hey
Wszyscy którzy się deklarowali że pomogą...gdzie jesteście?
jak szaleć to dajemy:
Kult: Baranek, Gdy nie ma dzieci, Wódka
Akurat - Lubię mówić z Tobą
Budka Suflera - Jolka, Jolka
Chłopcy z placu broni - Kiedy już będę dobrym człowiekiem
Kaczmarski - Mury, Źródło
Ira - Parę chwil, Trochę wolniej
Kancelaria -Zabiorę cię właśnie tam
Lady Pank - Marchewkowe pole, Stacja Warszawa,
Elektryczne gitary - Dzieci, To już jest koniec, Włosy,
T-Love - Chłopaki nie płaczą, Ajrisz, Nie nie nie, Warszawa, Stokrotka,
Perfect - Autobiografia, Nie płacz Ewka, Kołysanka dla nieznajomej, Ale w koło jest wesoło,
Piersi - Całuj mnie,
Rotary - Na jednej z dzikich plaż,
Róże Europy - Jedwab
Sami - Lato, Znaczek
Strachy na Lachy - Raissa, Dzień dobry kocham Cię
Chryzantemy Złociste
Biesiadne - Pieniążki (Wengosz, Bodzio to dla was P) p.s. Mercu musisz to uwzględnić pompa przy śpiewaniu masakryczna, obczaj na wrzucie , Wiła wianki (tutaj chyba nic nie muszę dodawać ),
[ Dodano: 2009-08-08, 18:58 ]
no i zapomniałem o trzech najważniejszych piosenkach
Po pierwsze: Tu Ekonomiczna - hymn każdy obozowicz musi znać - Mercu są 4 zwrotki jak coś podeślę ci całość jak nie znasz ostatniej
Po Drugie: Fasolki - Fantazja
i po trzecie... Orale (tutaj tylko wtajemniczenie czyt. staruchy z kadry wiedzą o co kaman ) Apeluję do kadry niech przygotuje po kilka tekstów na Orale
to chyba już wszystko, jak sobie coś przypomną to napisze P
Jacku....ja rozumiem że nie jesteś muzykiem ale usiądź spokojnie, puść sobie Tu Ekonomiczna i spróbuj sobie wyobrazić zagranie tego na gitarze ;/...albo na jakimkolwiek instrumencie akustycznym - powodzenia - ja się nie podejmuje
Z Fantazja może byc bardzo podobnie - ale tu można pokombinowac - jednak efekt możw wyjśc troche inny od zamierzonego
Acha...i prosze o nie rozpędzanie się z tymi życzeniami. Powiedzmy że Iron Maiden czy Jean Michele Jarre (z różnych przyczyn) leżą poza zasięgiem grania ogniskowego
Mercy chyba się pomyliłeś nie Jacku tylko Hansie P
i masz rację muzykiem nie jestem, ale domyślałem się że te piosenki raczej nie pykną na gitarce chodziło mi, żeby były w śpiewniku. A wykonać możemy ją bez udziału instrumentów, ale fajnie jak byłyby słowa
Jacku jako jedna z osób, która tworzyła pierwszą wersję Orali mówię z całą stanowczością, że można przygotować na zapas!
Ze starszymi się nie kłuć
Hansie, jako jedna z osób która słyszała Twoje Orale mówię z całą stanowczością, że co prawda można przygotować je na zapas, ale i tak nic dobrego z tego nie wynika
_________________ It's up to me now, turn on the bright lights!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum