forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Koncert życzeń :)
Autor Wiadomość
R3aV3r 

Wydział: NE
Wysłany: 2010-08-20, 18:42   

Keves napisał/a:
AC/DC !! ... no może na imprezę kiepskie ale słucha się świetnie ... no dobra to nie ...

AC/DC - You Shook Me All Night Long ^^
banyss napisał/a:
o elektronice uczyć mnie nie musisz :P pytałam z ciekawości, bo wiele osób uwielbia hity z eski mówiąc o nich jako elektronika, podczas, gdy nawet to nie miało szans nawet, żeby stać obok :P bierz co masz!

jak mają być tandetne i plastikowe hity z eski to ja nie jade :P
MG1803 napisał/a:
Oj no może i są lepsze, ale ja pokazałem to czego ja słucham ;P Poza tym dorzuciłem jeszcze The Prodigy ;P

fajne, ale wątpie by ktoś mógł tańczyc do takiej muzyki, choć nie powiem, że nie zdarzało mi się po znacznej ilości alkoholu ;)
zlyy napisał/a:
pendulum - tarantula! ogólnie jakieś fajne jungle, dnb czy nawet dubstepy; jaikieś indie - the kooks, the killers, arctic monkeys, bloc party itp, ale to raczej powinny być perełki pomiędzy typowo studencko-chamskim klimatem , bo jakoś tak to działa, że ludzie do tego bawią się najlepiej;]

ogólnie nie słucham tego gatunku ale jak najbardziej pasuje mi to bo to fajne rytmy ;)

jeżeli o mnie chodzi, to wszystko zniose tylko prosze bez hitów radia eska i lady gagi(tego w szczególności)

MG1803 

Wysłany: 2010-08-20, 21:06   

O tak, pseudo hitami proszę nas nie katować ;P
A z Lady Gagą mogłoby być śmiesznie, ale lepiej nie ryzykować :P Popopopopopopopopokerfejs :P
Jak ktoś umie tańczyć i ma fantazję to polecam Summer Nights i You're the one that I want.
No i coś z klasyki - http://www.dailymotion.pl...-move-your-feet

R3aV3r napisał/a:
zdarzało mi się po znacznej ilości alkoholu ;)

Trafiłeś w sedno :P

R3aV3r 

Wysłany: 2010-08-20, 21:33   

nie no tylko nie lady gaga, nie znosze tego synonimu kiczu i plastiku :P

bumer 

Wysłany: 2010-08-20, 21:39   

A ja polecam http://www.youtube.com/watch?v=CREPw8Fl0qg ale to tak po sporej ilości alkoholu. Po takich piosenkach zazwyczaj zaczynają się rozmowy na temat sensu życia:p, kobiet:D itd.

Kudłaty 

Wydział: ZF
Wysłany: 2010-08-20, 21:56   

Ludzie, a gdzie Elvis? Gdzie Cas Haley (Rock Around the Clock)? Gdzie Majkel Dżekson? Ja myślałem, ze to samo przyjdzie a tutaj proszę...

Proponuję The Clash - Should I Stay or should I go
James Brown - I Feel Good
Do słuchania to praktycznie całe ACeDeCe, trochę Guns N' Roses, Red Hoci.

Nie wiem co tam jest w linkach wyżej ale do darcia mordy to oczywiście Kult ( Baranek i cała masa innych ), Elektryczne Gitary, Sweet Home Alabama ale tego typu piosenki to chyba przy gitarze wypadną.

Wyjde na głupka jak powiem, że na dyskotekę najlepsze są piosenki typu sąsiadka, o ela, bania u cygana i tego typu podobne hitsy-piksy-dipsy? :D

Co do apelu o braku Lejdi Gagi, eskowych hitów i innych fantastycznych piosenek tego typu - dołączam się.

@edit
A przy okazji, szczerze polecam Nagły Atak Spawacza - Moja Mama jest rastamanem. :D

Juhu 

Wysłany: 2010-08-20, 22:01   

banyss napisał/a:
konkrety, konkrety! rock to też pojęcie względne, dawać zespoły!

Wiem, przepraszam...ale powiedzmy, że mam teraz zwolnione myślenie i konkrety nie przychodzą mi do głowy :P
Myślę, że podane wcześniej propozycje są ciekawe..aczkolwiek nie tanecznie raczej.
Zastanowię się i może na coś wpadnę.
Ewentualnie mogę zabrać zestaw składankowy przygotowany na imprezy 18stkowe przez mojego znajomego... Tam przez wszystkie style chyba można przejść :P

[ Dodano: 2010-08-20, 22:03 ]
Kudłaty napisał/a:
Ludzie, a gdzie Elvis? Gdzie Cas Haley (Rock Around the Clock)? Gdzie Majkel Dżekson? Ja myślałem, ze to samo przyjdzie a tutaj proszę...

Proponuję The Clash - Should I Stay or should I go
James Brown - I Feel Good
Do słuchania to praktycznie całe ACeDeCe, trochę Guns N' Roses, Red Hoci.

Nie wiem co tam jest w linkach wyżej ale do darcia mordy to oczywiście Kult ( Baranek i cała masa innych ), Elektryczne Gitary, Sweet Home Alabama ale tego typu piosenki to chyba przy gitarze wypadną.

Wyjde na głupka jak powiem, że na dyskotekę najlepsze są piosenki typu sąsiadka, o ela, bania u cygana i tego typu podobne hitsy-piksy-dipsy? :D

Co do apelu o braku Lejdi Gagi, eskowych hitów i innych fantastycznych piosenek tego typu - dołączam się.

@edit
A przy okazji, szczerze polecam Nagły Atak Spawacza - Moja Mama jest rastamanem. :D

W tym momencie brakuje mi tu jednej facebookowej opcji: "lubię to" ;D

Kudłaty 

Wysłany: 2010-08-20, 22:09   

To może inaczej, zdefiniować trzeba taniec. :)

Albo taniec typu techno-disco - połowa hiciorów typu O Ela, Bania u Cygana, Mała Blondyneczka i inne bądź utwory szeroko przeze mnie pojmowane jako "łupcu-dupcu" czyli jakieś angielskie i amerykańskie piosenki techno ( chociaż przy polskich lepiej się bawi, zdecydowanie :) )

Albo taniec wygibaniec gdzie po pijaku ludzie maja tiki udające Jacksona - no to jego piosenki.

Albo taniec ambitny, rock'n'roll typu Rock around the clock, Hit The Road, Johnny B. Goode ( czad! ), spora część Presleya ( Blue suede choes, Jailhouse rock etc. )

Jest też Black Eyed Peas i inne temu podobne ale ja do tego nie mam pojęcia jak sie tańczy.

Chyba, że walniecie walca i co trzeźwiejsi będą targać ludzi twarzą po podłodze - też impreza.

banyss

Wysłany: 2010-08-20, 22:14   

MG1803 napisał/a:
Oj no może i są lepsze, ale ja pokazałem to czego ja słucham ;P Poza tym dorzuciłem jeszcze The Prodigy ;P
To co ja mam z elektro i elektropodobnych to Prodigy, Justice, SMD, Chemical Brothers, Fatboy Slim, Hadouken!, Crystal Castles. Po prostu preferuję elektronikę z wokalem ;)

ajajajajaj, to ja Wam chyba zorganizuje warsztaty z elektroniki, electro i wszystkim tym co electro podobne :P z wokalem to znam masę elektronicznych dźwięków, które warto poznać (niestety trafiłeś na maniaka muzycznego, który może gadać i gadać o muzyce plus zarażać innych tym co słucha :P )

zlyy napisał/a:
pendulum - tarantula! ogólnie jakieś fajne jungle, dnb czy nawet dubstepy; jaikieś indie - the kooks, the killers, arctic monkeys, bloc party itp, ale to raczej powinny być perełki pomiędzy typowo studencko-chamskim klimatem , bo jakoś tak to działa, że ludzie do tego bawią się najlepiej;]

Na dupstepy się jak najbardziej piszę :) jacyś ulubieni artyści? :D

Widzę, że się rozkręcacie! :D jak tak dalej pójdzie, to będziemy mieli przygotowane playlisty na caaaały Adapciak! Chcę jeszcze! :D

MG1803 

Wysłany: 2010-08-20, 22:17   

^^ Na początek taniec weselny, czyli piruety z dziewuchami :P
Potem taniec ambitny we własnej adaptacji :P
Na koniec taniec erotyczny na stołach.

Luźna propozycja, ale pewnie samo tak wyjdzie ;P

Co do utworów, to Majkela oczywiście cała dyskografia, coś tam się wybierze. Z utworów Arctic Monkeys mam wybrane już utwory w miarę taneczne. Z Black Eyed Peas też się znajdzie coś do tańca.

A tutaj kolejny utwór z mojej kolekcji. Myślę, że się nada - http://www.youtube.com/watch?v=4H5I6y1Qvz0

[ Dodano: 2010-08-20, 22:19 ]
banyss, wiem że electro i elektronika to nie to samo, ale po prostu krócej się to pisze :P

Kudłaty 

Wysłany: 2010-08-20, 22:22   

Do słuchania, tańczenia, rozkminy, zamuły?
A może na specjalne okazje? :)

Zapomniałem wymienić Abbę. :D

No i się metalowców czepiła, no. A mogłaś wspomnieć o innych metalach na początku. Plastik na przykład.

Mówicie o elektronice a nie trafiłem na hasło Depeche Mode. Dlaczemu?

@up
Czyli zaopatrzyć się w kierpce? Z hukiem, mości panowie! Z jajem drogie Panie! ( że się tak wyrażę )
A co trza zrobić żeby osiągnąć trzeci poziom? ;>

MG1803 

Wysłany: 2010-08-20, 22:27   

^^ Przejść się 5km do Czech ;P

Kudłaty 

Wysłany: 2010-08-20, 22:32   

Jak będzie okazja to i 10 się przeskoczę, o.

Tak mówicie o tych Małpach. Ja tak ich słucham i jedynym kawałkiem do którego mógłbym postawić nogę obok nogi w rytm taktu to Dancing Shoes (może magia buciana?). Polećcie mi jakąś piosenkę żebym się do nich przekonał. Taneczną taką.

banyss

Wysłany: 2010-08-20, 22:33   

@ MG1803: nie będę uczyć różnic między gatunkami, ale przelecimy przez caaaałą dyskografię artystów, których warto znać w tych gatunkach :D
Kto się pisze - ręka w górę? :P

@ kudłaty: żeby osiągnąć 3 poziom, uwierz mi, że wiele nie trzeba zrobić :P no, ewentualnie napić się w dobrym gronie, jakim niewątpliwie będzie, bo to przecież Adpaciak :D

Keves 

Wysłany: 2010-08-20, 22:34   

Kudłaty nie wyjdziesz na głupka z tym "bania u cygana' itd. po paru kielonach mają swój urok, miałeś tez rację z tym lynard skynard- sweet home alabama (refren się po pijaku zaje****** śpiewa ;)

Kudłaty 

Wysłany: 2010-08-20, 22:39   

Łooo pijackich piosenek Ci u nas dostatek. Chryzantemy ( "Zdradziłaś kurwo mnie..."), Elektryczne Gitary ("wszedł do autobusu człowiek z liściem na głowie..."), jak powiem dżem to nie odkrycie ("Łyyyski! Lej kur**!" tak jak "czerwooony jak ceeeeegła") albo Kult ("Na głowie kwijetny ma wjaaneeek"). Mniam.

No, nic tylko odliczać dni. :)

@edit
A do tematu dodam jeszcze Led Zeppelin - Rock And Roll. Mjodzio

Odpowiedz do tematu