ja szczerze Ci zazdroszcze, ale nie pracy ale samej Nowej Zelandii...przepiekne miejsce, byc moze najpiekniejsze na swiecie
Tak. Ja zresztą nie wyjechałam za pracą (w Polsce zostawiłam całkiem fajną), tylko za facetem, praca była drugorzędna, na zasadzie "przy 2,4% bezrobocia (Auckland) coś się znajdzie" i się znalazło coś normalnego - nie jest to żaden wielki sukces zawodowy, po prostu przeciętność w dobrym tego słowa znaczeniu (wedle tutejszych kryteriów).
Przyroda rzeczywiście powala, ale najbardziej mi się podobają ludzie. Są życzliwi, wyluzowani, szanujący cudzą prywatność - przeciętny Polak w porównaniu z nimi jest ciężko znerwicowany.
Cytat:
ale za to w zime sniegu nie ma
Jest w niektórych miejscach. NZ składa się z dwóch wysp o nieco różnym klimacie, ja siedzę na tym cieplejszym końcu.
Cytat:
gdybym tam mieszkal to non toper bym tylko jezdzil i ogladal pozdrawiam
Niezbyt miałam na to czas. Dopiero od piątku mam pierwszy urlop w tym miejscu i będę nadrabiać zaległości turystyczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum