Wysłany: 2006-12-18, 08:40 absolwentka pozdrawia z antypodów :)
Hej. Znalazłam to miejsce szukając czegoś innego i ciepło mi się na sercu zrobiło na widok tego, że na AE życie się toczy tak, jak to pamiętam.
Ukończyłam dzienne na ZI (finanse) w 2003, jakiś czas potem wywiało mnie do Nowej Zelandii (pracuję zgodnie z wykształceniem, ciekawostka - mój pracodawca kojarzył AE, choć nigdy nie był w Polsce). Miło wspominam AE, choć nie mam odwagi zacząć wspominać publicznie i szczegółowo, więc poprzestanę na tym, że wspominam miło.
Cóż... pozdrawiam wszystkich i przepraszam za taki bezcelowy sentymentalny post
katia: co robię - ano siedzę w firmie faktoringowej i liczę, liczę i liczę cały dzień. Na AE nie uczyli dostatecznie szeroko możliwości Excela - za moich czasów w każdym razie nie wyszliśmy poza formuły, wzory i sortowanie danych, możliwości tego programu doceniłam dopiero robiąc w nim różne rzeczy w praktyce.
NZ jest krajem zasadniczo wyżej rozwiniętym niż Polska, więc nie powinien Cię "dziw brać", że istnieje tu branża finansowa.
Mam stronkę o NZ - http://nz.pasnik.pl - jeśli kogoś interesują wrażenia z życia w tym kraju.
A tak w ogóle to skoro tak szybko odpowiadacie na posty, uświadomcie mnie proszę, w jakich godzinach działa dziekanat ZI. Na stronach AE nie mogę się tego doszukać, próbowalam dzwonić pół godziny temu, ale nikogo nie było, a mam do nich sprawę (to przy okazji szukania namiarów na dziekanat znalazłam to forum).
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2006-12-18, 09:26
nie dziwi mnie w żadnym wypadku , że taka branża istnieje, ale po prostu podziwiam, że udało Ci się w niej znaleźć pracę i to w dodatku poza granicami kraju. Pogratulować.
A co do godzin otwarcia dziekanatu ZI, to ciezko wyczuc - nie moja 'branża' ale zapewne maksymalnie do 15.
nie dziwi mnie w żadnym wypadku , że taka branża istnieje, ale po prostu podziwiam, że udało Ci się w niej znaleźć pracę i to w dodatku poza granicami kraju. Pogratulować.
Dzięki, ale szczerze mówiąc, było to znacznie łatwiejsze niż w Polsce
Wyczuwam trochę ten denerwujący mnie brak wiary Polaków w siebie - wkurzają mnie ludzie po studiach, którzy jadą za granicę do niewykwalifikowanej roboty dlatego, że nawet nie próbowali szukać pracy odpowiedniej dla siebie. Uczyć się języków i nie mieć kompleksów. Masa moich znajomych siedzi za granicą i nikt nie pracuje na przysłowiowym "zmywaku".
Mam 12 godzin różnicy czasu w stosunku do Polski, więc interesuje mnie raczej, od której dziala dziekanat, ale przed chwilą było zajęte, więc ktoś tam już jest
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2006-12-18, 09:43
widzisz, bo poki się nie przekonamy jak wielkiesą ansze możliwości, nie zdajemy sobie sparwy z tego, że wiele możemy. Jesteś odbrym przykładem mobilizującym nas wszystkich, a na pewno ja się czuję zmobilizowana do większego nakładu sił
Już się dodzwoniłam, więc dziękuję wszystkim, którzy chcieli pomóc
[ Dodano: 2006-12-18, 20:47 ]
Cytat:
A jaka pogoda w NZ ?
Lato zaczęło się na dobre, czyli 25 stopni w cieniu, a w słońcu bardzo gorąco. Dekoracje bożonarodzeniowe w tej temperaturze i na tle palm to coś, do czego się chyba do końca życia nie przyzwyczaję.
ojacie
ale fajnie.
bardzo miło czytać takie posty kiwi
a tego ze tam cieplo to zazdroszcze jak cholera. my tu cierpimy, chociaz zimą tego co sie dzieje bym nie nazwała.
Wysłany: 2006-12-18, 14:14
ja szczerze Ci zazdroszcze, ale nie pracy ale samej Nowej Zelandii...przepiekne miejsce, byc moze najpiekniejsze na swiecie przynajmniej w moim rankingu a i wlaca pierscieni byl tam krecony musi Ci sie zyc tam cudnie...fajne czarne plaze macie, ale za to w zime sniegu nie ma ale w sumie u nas tez teraz nie ma gdybym tam mieszkal to non toper bym tylko jezdzil i ogladal pozdrawiam
_________________ get out of my head and into the bed girllll
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum