Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2007-10-24, 15:21
ożeszwmordejaciebie.
i te koncowe konkluzje "ja od zawsze lubilam styl emo"
"a kto mnie pokocha"
"och, miłka jest taka urocza" a.k.a. 'tak szybko zapomnialem o tym, ze przed chwila sie pociąłem, ale ja glupi jestem'
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-10-28, 15:38
za wiki:
Cytat:
W swoim początkowym wcieleniu termin emo używany był do opisania podgatunku muzyki hardcore punk, która powstała w Waszyngtonie D.C., w połowie lat 80. W późniejszych latach termin emocore, skrót "emotional hardcore" był również używany do opisania sceny D.C. i regionalnych scen które się z niej zrodziły. Termin wziął się stąd, że członkowie zespołów byli bardzo spontaniczni i mocno emocjonalni w czasie występów. Najbardziej znanymi nazwami z tego okresu są Rites of Spring, Embrace, One Last Wish, Beefeater, Gray Matter, Fire Party, oraz troszkę później, Moss Icon. "Pierwsza fala" emo zaczęła znikać, po rozpadzie większości zespołów rozpoczynających gatunek, na początku lat 90.[4][5][6]
Emo ukośna grzywka na jedno oko
Emo ukośna grzywka na jedno oko
Od połowy lat 90 termin emo zaczął odzwierciedlać scenę indie powstałą pod wpływem m. in. Fugazi, którzy byli pozostałością po "pierwszej fali" emo. Zespoły takie jak Sunny Day Real Estate i Texas Is the Reason rozwinęły bardziej indie rockowy styl emo, bardziej melodyczny i mniej chaotyczny z natury, niż poprzednio. Tak zwana scena "indie emo" (lub "druga fala" emo) przetrwała do późnych lat 90, jako że wtedy wiele zespołów się rozpadło, lub zmienili styl na inny.[6]
Około i po 2000 roku wykreowano nowe znaczenie emo, które nie ma żadnego powiązania z muzyką emo lat 80. Prezentowana została nowa scena "mody emo", niejako podobnej do stylu goth, której stereotypem jest płacz, samookaleczanie, a słowa "emo" i "screamo" są beztrosko używane dla zespołów pop-punk, rock, oraz metalcore. Nastąpiło to w wyniku nagłośnienia przez media, magazyny, oraz Internet.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum