Mam pytanie czy forum/uczelnia/wydziały itd mają jakieś stałe kanały irca? Nie znalazłem wzmianki o tym na forum, a chciałbym wiedzieć. Zawsze lepiej się tak rozmawia jak nie można na żywo xD Jakieś dyskusje czy inne pogaduchy...
_________________ War is not heroic. War is not exhilarating. War is full of despair. It is dark. It is dreadful. It is a thing of sorrow and gloom. That is why people fear war. That is why people choose to avoid it.
Na początku pewnie dużo ludzi by nie było ale sądze ze w miare upływu czasu było by dość. Tylko ja nie wiem co trzeba zrobić zeby postawić na IRCU stały pokój, tj za to chyba nei trzeba płacić?
_________________ War is not heroic. War is not exhilarating. War is full of despair. It is dark. It is dreadful. It is a thing of sorrow and gloom. That is why people fear war. That is why people choose to avoid it.
Tak se z nudów sprawdziłem, jak to teraz wygląda i okazuje się, że nic prostszego Minęło jakieś 5-6 lat, od kiedy aktywnie uczestniczyłem w IRCu, więc trochę zzieleniałem w tym temacie, no ale mniejsza. Sprawa wygląda tak, że w nadal najpopularniejszej sieci w Polsce, czyli IRCNecie, zasady się jakoś mocno nie zmieniły i żeby utrzymać i zarządzać kanałem trzeba mieć swoje boty, albo chociaż pożyczyć od kogoś, więc trochę upierdliwie, bo dużo roboty. Ale już w najpopularniejszej polskiej sieci, czyli Polnecie, dostępne są serwisy, których można używać do odwalania tej czarnej roboty. Tym samym w kilka sekund założyłem kanał #uewroclaw w sieci Polnet TU macie serwery, przez które można się łączyć do Polnetu i do dzieła
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-09-18, 20:54
no, wszystko piknie działa, tylko ludzi chyba wiecej trzeba ale tak to fajnie wrocic do irca
[ Dodano: 2008-09-20, 14:34 ]
Wczoraj podczas konwersacji na kanale doszliśmy do wniosku, że niektórzy nie wchodza, bo nie wiedzą jak się za to zabrać.
To może zacznę od podania głównego, istotnego linka, bez którego ani rusz:
http://www.irc.pl/
Tu jest napisane co nalezy sciagnac, jak obsługiwac, co wpisywac, etc etc. Generalnie jako że irc wywodzi się z czasów początku internetu [ ], to obsługa jest przeprosta, prostsza niż czat na interii [skąd ja to wiem? dobre pytanie].
Zapraszamy!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum