forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kłopot ze snem ,pomóżcie:(
Autor Wiadomość
sweety

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2012-01-16, 22:13   Kłopot ze snem ,pomóżcie:(

Przywykłam do pracy i nauki w nocy ,teraz mam kłopot z zaśnięciem albo budzę się po kilku godzinach ,rano jestem zmęczona a w ciągu dnia śpiąca ,czy to bezsenność?
muszę brać tabletki nasenne czy może nie jest to konieczne ,jak sobie radzicie w takiej sytuacji?

aria 

Wydział: IE
Wysłany: 2012-01-17, 11:13   

nie bierz tabletek. to Cię zgubi. uzależni. znam już taką osobę.

ja osobiście polecam przed zaśnięciem wypić sobie kieliszek wódki bądź innego alkoholu. Naprawdę pomaga zasnąć! (ta osoba pierwszy raz poszła spać bez tabletek!)

Na pewno są też inne sposoby, ale ja tam raczej nic nie stosuje, choć i tak różnie śpię. A z tym alkoholem to tak zauważyłam, że jak wypiłam kieliszek lub dwa to spałam jak zabita. A gadałam z ludźmi na ten temat to rzeczywiście pomaga. Ale nie wiem, czy wszystkim.

Agaciasin 

Wydział: ZF
Wysłany: 2012-01-17, 11:55   

świetnie jest odradzać tabletki a doradzać alkohol hehe :D szklanka ciepłego mleka z miodem, ewentualnie herbaty ziołowe, melisa. Jak to nie pomoże to faktycznie kieliszek wina np.

aria 

Wysłany: 2012-01-17, 14:03   

hehe :D ponoć mały kieliszek wieczorem poprawia zdrowie :D ale to chyba dziadkowe przekonanie :D

sweety

Wysłany: 2012-01-17, 15:27   

aria napisał/a:
nie bierz tabletek. to Cię zgubi. uzależni. znam już taką osobę.

ja osobiście polecam przed zaśnięciem wypić sobie kieliszek wódki bądź innego alkoholu. Naprawdę pomaga zasnąć! (ta osoba pierwszy raz poszła spać bez tabletek!)

Na pewno są też inne sposoby, ale ja tam raczej nic nie stosuje, choć i tak różnie śpię. A z tym alkoholem to tak zauważyłam, że jak wypiłam kieliszek lub dwa to spałam jak zabita. A gadałam z ludźmi na ten temat to rzeczywiście pomaga. Ale nie wiem, czy wszystkim.

Wiem że to działa w moim przypadku ale wypijanie co wieczór piwa też prowadzi do uzależnienia:(

[ Dodano: 2012-01-17, 15:29 ]
Agaciasin napisał/a:
świetnie jest odradzać tabletki a doradzać alkohol hehe :D szklanka ciepłego mleka z miodem, ewentualnie herbaty ziołowe, melisa. Jak to nie pomoże to faktycznie kieliszek wina np.

Melisę czasem piję wieczorem zamiast herbaty do kolacji, na mnie chyba ona nie działa,zupełnie nie reaguję w żaden zauważalny sposób,może powinnam dłużej i regularnie stosować,zioła zdaje się tak działają, po dłuższym stosowaniu

aria 

Wysłany: 2012-01-17, 16:26   

piwa nie polecam :D kieliszek szampana albo nalewki wiśniowej ;p

a najważniejsze to nie myśl o tym, że nie możesz zasnąć ;p

albo licz do 100 :)

mexion 

Wysłany: 2012-01-17, 18:08   

lawendowe kadzidełka są dobre

sweety

Wysłany: 2012-01-18, 19:11   

o lawendzie słyszałam, mam kadzidełka ale nie lawendowe,kupię przy okazji
staram się o tym nie myśleć i nie liczyć ile mam jeszcze godzin snu bo to jeszcze mnie dodatkowo napędza :|

Bigos 

Wysłany: 2012-01-22, 21:59   

Zrób sobie jedną noc bez snu, to następnej zaśniesz bezproblemowo 8)
And the reds go marching on, on, on.

anka1892 

Wydział: NE
Wysłany: 2012-01-22, 22:10   

Bigos napisał/a:

nie powiedziałabym, że to na 100% zadziała. Ja chodziłam spać bardzo zmęczona, choćby właśnie po całej bezsennej nocy, albo po 2 h snu i potem i tak nie mogłam zasnąć, co było bardzo frustrujące, bo byłam dosłownie padnięta, a tu sen nie przychodził ...

A tak w ogóle, to do sweety - nie jesteś sama. Ja też tak mam, od początku stycznia się jeszcze nie wyspałam :( nawet w weekendy, gdy mogę spać do oporu, budzę się wcześniej, albo w nocy, albo nie umiem zasnąć. Praktycznie cały czas myślę o zaliczeniach, o tym co jeszcze muszę zrobić/nauczyć się, a ostatnio śnią mi się prowadzący ;)

Trzeba jakoś to przeczekać, bo na mnie też żadne tabletki nie działają.

sweety

Wysłany: 2012-02-15, 20:28   

Bigos napisał/a:

Myślałam że życie skończę , że nie dotrwam do końca zajęć. Zasypiałam jak narkoleptyczka, o nie nigdy więcej. :S

[ Dodano: 2012-02-15, 20:29 ]
anka1892 napisał/a:
Bigos napisał/a:

nie powiedziałabym, że to na 100% zadziała. Ja chodziłam spać bardzo zmęczona, choćby właśnie po całej bezsennej nocy, albo po 2 h snu i potem i tak nie mogłam zasnąć, co było bardzo frustrujące, bo byłam dosłownie padnięta, a tu sen nie przychodził ...

A tak w ogóle, to do sweety - nie jesteś sama. Ja też tak mam, od początku stycznia się jeszcze nie wyspałam :( nawet w weekendy, gdy mogę spać do oporu, budzę się wcześniej, albo w nocy, albo nie umiem zasnąć. Praktycznie cały czas myślę o zaliczeniach, o tym co jeszcze muszę zrobić/nauczyć się, a ostatnio śnią mi się prowadzący ;)

Trzeba jakoś to przeczekać, bo na mnie też żadne tabletki nie działają.

Zauważ ile czasu nie mogę sobie z tym poradzić. Próbowałam ziół ale z marnym raczej skutkiem.

Odpowiedz do tematu