Podsumowując studentowi niełatwo jest zaciągnąć pożyczkę w banku. (o ile nie jest na stałe zatrudniony)
A pożyczanie od znajomych... hmm... różne aspekty pozytywne i negatywne ma taki rodzaj długu. Z pewnością mniejsze oprocentowanie niż bankowe, aczkolwiek niewielu młodych ludzi dysponuje wolnym kapitałem i na tyle odpowiednimi środkami,aby zabezpieczyć się przed przypadkowym niespłaceniem długu w terminie i tym podobne.
Podsumowując studentowi niełatwo jest zaciągnąć pożyczkę w banku. (o ile nie jest na stałe zatrudniony)
.
neeeeee
nie prawda, trzeba tylko wiedzieć jak wykorzystać odpowiednie instytucje finansowe, ich tak na prawdę nie obchodzi czy jesteś zatrudniony czy nie, banki wiedzą jak rynek pracy wygląda i wychodzą naprzeciw konkretnej grupie społecznej, otóż: masz konto, masz regularne wpływy na to konto, to idź do banku i zapytaj czy mają ofertę dla Ciebie, często jest tak, że mają i nawet zdziwilibyście się jak dużo bank chce zaryzykować bo widzi potencjał, warto sprawdzić w swoich bankach
nitra, zgodzę się z Tobą. Aczkolwiek wpływy musisz opodatkować, wykazać źródło. Jeżeli planujesz w przyszłości przykładowo być właścicielem swojej własnej firmy szkoda sobie brudzić w papierach. "Ciekawe skąd masz miesięczne wpływy na konto"? Jeżeli od rodziców to do kwoty 9 6xx pln jednorazowo w ciągu życia możesz otrzymać bez podatku, następne kwoty objęte są 3% podatkiem darowizny. O ile się nie mylę... tak więc być może banki otwierają się na studentów jest wiele różnych kruczków, o których trzeba wiedzieć....
1. Moderator nie nabija postów - moderator ma wiele do przekazania.
2. Moderator nie spamuje - moderator dodaje swój głos do dyskusji.
3. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie.
a gdzie się można zapoznać z tą Biblią dla moderatorów?:P
a z tym udzielaniem, to osobiście wolałabym, żeby jak ktoś się wypowiada, to udzielał bardziej pewnych informacji bo bez urazy ale 'chyba', 'o ile się nie mylę', 'tak mi się wydaję' i informacje następnie korygowane przez innych nie są mile widziane, jak ktoś szuka rozwiązania problemu, tak mi się wydaje
obstaję przy swoim, jak nie jestem pewna informacji, to się nie udzielam, żeby kogoś przypadkiem w błąd nie wprowadzić, zawsze się znajdzie ktoś z bardziej pewnymi informacjami ale ponieważ to nie na temat, to nie ma co dyskutować tutaj, bo myślę, że jeśli o tę kwestię chodzi to zdania i tak zawsze będą podzielone
zork, właśnie jesteś w błędzie. Sprawdzałem osobiście w swoim oddziale Urzędu Skarbowego w swoim mieście. Pracownica udzieliła mi następujących informacji:
do ok. 9500 zł można przekazać w 1.linii pokrewieństwa, pozostałą 'nadwyżkę' trzeba opodatkować 3% podatkiem w płatności do Kwietnia kolejnego roku (jeżeli obracałeś tymi pieniędzmi-i uzyskałeś,np. jakieś dochody -'do Kwietnia). Poza tym są jakieś nowe przepisy,których Pani nie wiedziała sama jak interpretować dotyczące darowizny w linii 2. To tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum