Potrzebuję wziąć kredyt na 7000zł, niestety brak (legalnego;) ) stałego dochodu. Czy ktoś brał kiedyś taki kredyt i może coś polecić? najlepiej na dwa lata, ale kase na spłacenie będę miała już po paru miesiącach więc jest też taka opcja.
Bez sensu ten kokos . Przy rejestracji trzeba podać wszystkie dane typu PESEL, seria i nr dowodu . Trochę to wątpliwe co oni później zrobią z tymi danymi. A jak chce coś pożyczyć to muszę podać dochód swój, a jak ktoś ma zabronione w miejscu pracy?
Sorry za OT, nie mogłem się powstrzymać .
A co do kredytu na 7000 to tylko tak jak Dziub powiedziała . Sama nie dostaniesz dopóki nie będzie zarobku i to nie w okresie próbnym .
a tak poważniej to chyba rzeczywiście nie ma innego wyjścia niż wspomniane przez dziubową - co prawda byćmoże niedługo będę pracował w branży i mógłbym ci coś zaproponować w imieniu jakiejś instytucji finansowej ale bez stałego dochodu może być ciężko
niestety opcja pozyczania od rodzicow nie wchodzi w gre:( a na kokosie jestem, udzielam sama pozyczek:) za dwa miesiace bede mogla pozyczyc 2,5 tys niestety to za malo. skonczy sie pewnie ze reszte bede pozyczac od znajomych, chociaz jak dobrze pojdzie to obedzie sie bez kredytu jezeli moja zyla zlota bedzie chetna na wspolprace
no ale wszystkie pożyczki mniej więcej na tym polegają a ludzie w Polszcze dalej nieufni jeżeli chodzi o Internet
No oczywiste to jest, iż pożyczki na tym polegają. Ale chyba niedziwne to jest, że jestem nieufny do serwisu, który istnieje od niedawna i właściwie żadnego zaplecza jak dla mnie nie ma, ani zapewnienia poufności tych danych . Jak ktoś ma Twój pesel, serię i nr dowodu oraz adres zameldowania może spokojnie podjąć pożyczkę w banku telefonicznie podając tylko te dane, na dowolne konto bankowe, więc jest o co się martwić . Nie wiadomo czy po paru miesiącach "autorzy" serwisu nie wyrolują userów kradnąc ich dane i znikając sobie .
Być może wartoby spróbować zatrudnić się przykładowo na pracę w wymiarach godzin weekendowych, jeżeli ta gotówka jest bardzo koniecznie potrzeba, a wtedy mając już jakiekolwiek legalne dochody starać się o kredyt/konsultować się z przedstawicielami banków i wtedy wybrać dogodną ofertę (tak zwane kredyty na 'dowód').
tak zwane 'kredyty na dowod' i 'bez zaswiadczenia o dochodach' tez wcale takie hop siup i bez zaswiadczen nie sa.
a z praca w jaki to ujales w godzinach weekendowych wcale nie jest tak latwo, bo po pierwsze wszystkie takie fuchy sa na umowe zlecenie a z taka kredytu nie dostaniesz, a poza tym kama wspomniala ze prace ma, tylko niekoniecznie legalna.
no to nie powinieneś iść pracować do żadnej o której wcześniej nie słyszałeś idąc tokiem
No, ale ja dla nich nie pracuję, tylko mam im podać swoje dane osobowe . W ogóle to bez sensu, napisałeś, bo jak idę pracować do jakiejś firmy co jej nie znam to mam z nimi chociaż jakiś fizyczny kontakt, widzę ludzi, biuro itd.
No taka prawda, wielu jest ludzi takich jak ja co się boją . A taka opinia prawna i zapewnienia o ochronie danych dużo mi nie dają, ponieważ nie mam żadnego fizycznego odniesienia do tych ludzi .
Richie napisał/a:
starać się o kredyt/konsultować się z przedstawicielami banków i wtedy wybrać dogodną ofertę (tak zwane kredyty na 'dowód').
Ja tylko dodam, iż w takich kredytach 'na dowód' można zazwyczaj uzyskać do 10-krotności swoich dochodów netto . Więc płaca min. 700 zł na łapę. No, ale i tak zwykle bywa, że jak się jest nowym klientem banku to trzeba zaświadczenie też .
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2008-08-14, 12:45
stingah napisał/a:
Jak ktoś ma Twój pesel, serię i nr dowodu oraz adres zameldowania może spokojnie podjąć pożyczkę w banku telefonicznie podając tylko te dane, na dowolne konto bankowe, więc jest o co się martwić
z tym jednak jest nieco więcej formalności, niż tylko pdoać to przez telefon i już masz hajs.
dziubowa napisał/a:
sa na umowe zlecenie a z taka kredytu nie dostaniesz, a poza tym kama wspomniala ze prace ma, tylko niekoniecznie legalna.
możesz dostać pozyczke pracując na umowę-zlecenie, pod warunkiem, że masz zaświadczenie o dochodach z ostatnich 6 miesięcy. Czyli musisz najpierw mieć staż na takich warunkach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum