forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
kredyt
Autor Wiadomość
kama 

Wydział: ZF
Wysłany: 2008-08-13, 10:11   kredyt

Potrzebuję wziąć kredyt na 7000zł, niestety brak (legalnego;) ) stałego dochodu. Czy ktoś brał kiedyś taki kredyt i może coś polecić? najlepiej na dwa lata, ale kase na spłacenie będę miała już po paru miesiącach więc jest też taka opcja.

dziubowa 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2008-08-13, 12:31   

poprosic rodzicow/ kogos zaufanego zeby wzial na siebie :P

jul 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2008-08-13, 18:10   

kokos.pl :D

stingah 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2008-08-13, 18:46   

Bez sensu ten kokos ;) . Przy rejestracji trzeba podać wszystkie dane typu PESEL, seria i nr dowodu ;) . Trochę to wątpliwe co oni później zrobią z tymi danymi. A jak chce coś pożyczyć to muszę podać dochód swój, a jak ktoś ma zabronione w miejscu pracy?

Sorry za OT, nie mogłem się powstrzymać ;) .

A co do kredytu na 7000 to tylko tak jak Dziub powiedziała :) . Sama nie dostaniesz dopóki nie będzie zarobku i to nie w okresie próbnym ;) .

kolos 

Wysłany: 2008-08-13, 19:36   

kama, "zrób" konwój jakiś ]:->

a tak poważniej to chyba rzeczywiście nie ma innego wyjścia niż wspomniane przez dziubową - co prawda byćmoże niedługo będę pracował w branży i mógłbym ci coś zaproponować w imieniu jakiejś instytucji finansowej ale bez stałego dochodu może być ciężko :S

jul 

Wysłany: 2008-08-13, 19:49   

stingah napisał/a:
Trochę to wątpliwe co oni później zrobią z tymi danymi. A jak chce coś pożyczyć to muszę podać dochód swój, a jak ktoś ma zabronione w miejscu pracy?
no ale wszystkie pożyczki mniej więcej na tym polegają :D a ludzie w Polszcze dalej nieufni jeżeli chodzi o Internet

kama 

Wysłany: 2008-08-13, 20:27   

niestety opcja pozyczania od rodzicow nie wchodzi w gre:( a na kokosie jestem, udzielam sama pozyczek:) za dwa miesiace bede mogla pozyczyc 2,5 tys niestety to za malo. :/ skonczy sie pewnie ze reszte bede pozyczac od znajomych, chociaz jak dobrze pojdzie to obedzie sie bez kredytu jezeli moja zyla zlota bedzie chetna na wspolprace :D

stingah 

Wysłany: 2008-08-14, 00:03   

jul napisał/a:
no ale wszystkie pożyczki mniej więcej na tym polegają a ludzie w Polszcze dalej nieufni jeżeli chodzi o Internet

No oczywiste to jest, iż pożyczki na tym polegają. Ale chyba niedziwne to jest, że jestem nieufny do serwisu, który istnieje od niedawna i właściwie żadnego zaplecza jak dla mnie nie ma, ani zapewnienia poufności tych danych :) . Jak ktoś ma Twój pesel, serię i nr dowodu oraz adres zameldowania może spokojnie podjąć pożyczkę w banku telefonicznie podając tylko te dane, na dowolne konto bankowe, więc jest o co się martwić ;) . Nie wiadomo czy po paru miesiącach "autorzy" serwisu nie wyrolują userów kradnąc ich dane i znikając sobie ;) .

jul 

Wysłany: 2008-08-14, 00:07   

tjaaa jasne szatan i zuo :P

https://kokos.pl/index.php?strona=bezpieczenstwo_home

https://kokos.pl/index.php?strona=opinia_prawna

Cytat:
Operatorem finansowym w serwisie kokos.pl jest Blue Media Sp. z o. o., firma z długoletnim doświadczeniem
na rynku transakcji e-payment i e-commerce.
chyba nie uciekną

inna kwestia bezpieczeństwa infrastruktury informatycznej serwisu

stingah 

Wysłany: 2008-08-14, 00:42   

No, to rzeczywiście jest przekonywujące. Szczególnie, iż pierwszy raz słyszę o firmie Blue Media Sp. z o. o. ;) .

jul 

Wysłany: 2008-08-14, 08:32   

no to nie powinieneś iść pracować do żadnej o której wcześniej nie słyszałeś idąc tokiem

Richie 

Wysłany: 2008-08-14, 09:10   

Być może wartoby spróbować zatrudnić się przykładowo na pracę w wymiarach godzin weekendowych, jeżeli ta gotówka jest bardzo koniecznie potrzeba, a wtedy mając już jakiekolwiek legalne dochody starać się o kredyt/konsultować się z przedstawicielami banków i wtedy wybrać dogodną ofertę (tak zwane kredyty na 'dowód').

http://www.integrator.ue.wroc.pl
  Zobacz mnie na GoldenLine

dziubowa 

Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2008-08-14, 10:23   

tak zwane 'kredyty na dowod' i 'bez zaswiadczenia o dochodach' tez wcale takie hop siup i bez zaswiadczen nie sa.
a z praca w jaki to ujales w godzinach weekendowych wcale nie jest tak latwo, bo po pierwsze wszystkie takie fuchy sa na umowe zlecenie a z taka kredytu nie dostaniesz, a poza tym kama wspomniala ze prace ma, tylko niekoniecznie legalna.

stingah 

Wysłany: 2008-08-14, 10:25   

jul napisał/a:
no to nie powinieneś iść pracować do żadnej o której wcześniej nie słyszałeś idąc tokiem

No, ale ja dla nich nie pracuję, tylko mam im podać swoje dane osobowe ;) . W ogóle to bez sensu, napisałeś, bo jak idę pracować do jakiejś firmy co jej nie znam to mam z nimi chociaż jakiś fizyczny kontakt, widzę ludzi, biuro itd.

No taka prawda, wielu jest ludzi takich jak ja co się boją ;) . A taka opinia prawna i zapewnienia o ochronie danych dużo mi nie dają, ponieważ nie mam żadnego fizycznego odniesienia do tych ludzi :) .

Richie napisał/a:
starać się o kredyt/konsultować się z przedstawicielami banków i wtedy wybrać dogodną ofertę (tak zwane kredyty na 'dowód').

Ja tylko dodam, iż w takich kredytach 'na dowód' można zazwyczaj uzyskać do 10-krotności swoich dochodów netto ;) . Więc płaca min. 700 zł na łapę. No, ale i tak zwykle bywa, że jak się jest nowym klientem banku to trzeba zaświadczenie też ;) .

katia 

Wydział: IE
Wysłany: 2008-08-14, 12:45   

stingah napisał/a:
Jak ktoś ma Twój pesel, serię i nr dowodu oraz adres zameldowania może spokojnie podjąć pożyczkę w banku telefonicznie podając tylko te dane, na dowolne konto bankowe, więc jest o co się martwić ;)

z tym jednak jest nieco więcej formalności, niż tylko pdoać to przez telefon i już masz hajs.

dziubowa napisał/a:
sa na umowe zlecenie a z taka kredytu nie dostaniesz, a poza tym kama wspomniala ze prace ma, tylko niekoniecznie legalna.

możesz dostać pozyczke pracując na umowę-zlecenie, pod warunkiem, że masz zaświadczenie o dochodach z ostatnich 6 miesięcy. Czyli musisz najpierw mieć staż na takich warunkach :)

Zobacz mnie na GoldenLine

Odpowiedz do tematu