forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
NLP czyli co lepsze;)
Autor Wiadomość
Tamtasia

Wysłany: 2007-10-05, 16:03   NLP czyli co lepsze;)

Mam takie pytanie temat był obecny już na tym forum - ale lubię odświeżać wątki;)

Jak sądzicie : Jakie jest nastawienie społeczeństwa wobec tego co serwuje nam nowo-kultura, że tak to nazwę a mianowicie wszelkiego rodzaju warsztaty nlp. Bowiem wiem, że jest parę grup np:

-ludzie posiadający tzw. "twarde zasady moralne", których kurczowo się trzymają defacto: krytycyzm prawie wszystkich metod, których uczą trenerzy na swoich warsztatach nlp;
-ludzie niechętni co do praktyk stosowanych na warsztatach. Są ciekawi acz nigdy nie spróbują zdobyć większej wiedzy na ten temat- czyt. 'nie zapiszą sie na jakiekolwiek kursy w bliskiej przyszłości';
-kolejna grupa to osoby otwarte, ceniące zmiany w samym/samej siebie, przyjmujący z duża dawką aprobaty: wszystko to co niesie ze sobą NLP.

Rzecz jasna można dopisać do tych grup podgrupy ale to już byłoby monotonne;)

aswywiadu 

Wydział: NE
Wysłany: 2007-10-05, 19:16   

według mnie, najważniejsze jest to, ze coraz wiecej społeczenstwa w ogole o czyms takim wie. bo to jak sie do tego podchodzi to inna sprawa. ja uważam, ze jednak najwiecej osob to pierwsza i druga grupa.
ja osobiście z chęcią zapisalalbym si ena szkolenie tego typu. ogólnie dobra rzecza jest, ze coraz wiecej firm funduje je swoim pracownikom. jezeli nie po to, aby od razu uzywac tych technik perfekcyjnie, ale zeby przynajmnije zmniejszyc skutecznosc od innych, jesli wiemy na co byc czujmym w rozowie z innymi, bedzie nam z pewnoscia o wiele łatwiej.

voytass 

Wydział: NE
Wysłany: 2007-10-05, 19:18   

mam certyfikat z NLP z terminusa ;)

bug city | last.fm | diggin.pl | portfolio

dziubowa 

Wydział: ZF
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2007-10-05, 20:49   

voytass napisał/a:

a ja mam paszport polsatu :P

Tamtasia

Wysłany: 2007-10-06, 10:06   

aswywiadu napisał/a:
według mnie, najważniejsze jest to, ze coraz wiecej społeczenstwa w ogole o czyms takim wie. bo to jak sie do tego podchodzi to inna sprawa. ja uważam, ze jednak najwiecej osob to pierwsza i druga grupa.
ja osobiście z chęcią zapisalalbym si ena szkolenie tego typu. ogólnie dobra rzecza jest, ze coraz wiecej firm funduje je swoim pracownikom. jezeli nie po to, aby od razu uzywac tych technik perfekcyjnie, ale zeby przynajmnije zmniejszyc skutecznosc od innych, jesli wiemy na co byc czujmym w rozowie z innymi, bedzie nam z pewnoscia o wiele łatwiej.

Ogólnie pracodawca jeśli funduje takie kursy swoim współpracownikom to można śmiało powiedzieć, iż jest to doskonałym krokiem w jego przypadku;) Co do pierwszej i drugiej grupy-> można nawet napisać, że polskie społeczeństwo nie jest jeszcze tak bardzo otwarte na rzeczy takie jak: nlp/franchising/pua etc. W stanach chyba jest łatwiej^^.

[ Dodano: 2007-10-06, 10:08 ]
voytass napisał/a:

To drobny żart sceniczny czy fakt autentyczny?:D

elmo.ja 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2008-11-15, 12:20   

witam,
watek troche zakurzony juz, ale musze go odswiezyc ;)

nie jestem z UE (ale za to z UP we wrocku), zarejestrowalem sie na tym forum bo potrzebuje oinformacji o nlp we wrocl, a tylko tu sie chyba o tym rozmawia

z tego co zauwzylem to na ekonomicznej duzo sie mówi o nlp, macie organizowane z uczelni szkolenia czy tylko Ci co chca to na wlasna reke?

[ Dodano: 2008-11-15, 12:21 ]
Cytat:
Mam takie pytanie temat był obecny już na tym forum - ale lubię odświeżać wątki;)

Jak sądzicie : Jakie jest nastawienie społeczeństwa wobec tego co serwuje nam nowo-kultura, że tak to nazwę a mianowicie wszelkiego rodzaju warsztaty nlp. Bowiem wiem, że jest parę grup np:

a co mowia wykladowcy o nlp?
polecaja, odradzaja, potwierdzaja jego skutecznosc w ekonomi...?

pzdr

Odpowiedz do tematu