Wysłany: 2009-11-24, 10:42 RUSZ GŁOWĄ!!! i pomóż rozwiązać problem!
Właśnie dziś rusza II edycja WROCŁAWSKIEJ BURZY POMYSŁÓW. Akcja skierowana jest do młodych ludzi, aby podzielili się swoimi pomysłami w kwestii zmniejszenia poważnego problem społecznego, jakim jest żebractwo. Masz pomysł? PISZ!!!
Wydział: Absolwent UE
Wiek: 27 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2009-11-24, 13:06
Mi się czasem wydaje że to żebractwo jest "żebractwem korporacyjnym" nie chce nikogo oceniać bo to oczywiście niewesoły temat i być może się mylę, ale jak widzę żebrzące dzieci romskie/rumuńskie (nie wiem co to za narodowość) to mi się wydaje, że to pracownicy jednego wielkiego systemu gdzie boss zbiera kasę i rozbija się dobrymi furami..
co innego bezdomni, alkoholicy itd. ci żebrzą bo są i nie mają kasy
Romowie, albo Cyganie (nazwa własna w języku romskim Roma) – nieterytorialny naród lub grupa etniczna pochodzenia indyjskiego, której członkowie tworzą diasporę zamieszkującą większość państw świata.
[...]
Niewłaściwymi natomiast wydają się wszelkie próby etymologicznego powiązania etnonimu Roma z nazwą starożytnego Rzymu czy Rumunią.
raczej chodzi o dzieci romskie
powiedziałbym dlaczego nie daję, ale zostałbym zaraz oskarżony o rasizm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum