Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-06-16, 15:52 WSB pomoże ktoś?
Witam, przepraszam że temat jest o innej uczelni, ale kogo jeśli nie pomocnych studentów mam spytać
Wybieram się na WSB, ale nie wiele wiem o uczelni jako takiej, jaki tam jest poziom, jacy są wykładowcy itp? pomożecie?
Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-06-16, 22:21
Tak, mają, ale boję się że tam mogą być same pozytywne opinie, z drugiej strony wiem, że na konkurencyjnych forach mogą być negatywne, ale wychodzę z założenia, że osoby na innych uczelniach którzy mają znajomych, bądź sami byli na WSB powiedzą jaka jest realna sytuacja.
Zagmatwane trochę, wiem
Poszperałem trochę w internecie, ogólnie są dość pozytywne opinie, więc ogólnie chyba się zdecyduję. Sorka za kłopocik.
Na WSB wykładowcy to głównie profesorowie z ekonomicznego i PWr. Od najbliższego mi źródła wiem, że są z pewnością jeną z lepszych prywatnych uczelnie we Wrocławiu, mające "tematyke" związaną z biznesem, ekonomiom, zarządzaniem. Generalnie, bez problemów można tam zdawać z roku na rok, semestr na semestr. Gdybym miał "możliwości", gdybym się nie dostał na ue, pewnie szedł bym tam na dzienne, ale że skoro nie posiadam, w najgorszym wypadku czeka na mnie zaoczny FiR.
Tak jak Kwachu pisze, większość wykładowców to nasi profesorowie i doktorzy z UE, są też ludzie z PWr, sporo świeżo upieczonych doktorów Ekonomicznego znajduje zatrudnienie na WSB kiedy nie mogą dostać pracy na UE (z różnych przyczyn).
Jako szkoła prywatna oferuje dobry poziom, jednak z tego co słyszałam to ludzie nie mają większego problemu ze zdawalnością na kolejne lata.
Minusem jest też to, że jest to prywatna uczelnia więc nie będzie po niej dyplomu państwowego, co może być minusem jeśli zależy Ci na wartościowych tytule.
Dużym plusem jest wyposażenie sal, prowadzący
Największy minus to fakt że jest to na końcu świata - wpaść tam w korki to nie problem i zarazem najgorsze co się może trafić. Problemów nie ma przy trybie zaoczym, w weekendy jest tam znośnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum