forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
WSB pomoże ktoś?
Autor Wiadomość
Mr. One Two 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-06-16, 15:52   WSB pomoże ktoś?

Witam, przepraszam że temat jest o innej uczelni, ale kogo jeśli nie pomocnych studentów mam spytać :P
Wybieram się na WSB, ale nie wiele wiem o uczelni jako takiej, jaki tam jest poziom, jacy są wykładowcy itp? pomożecie?

studentue 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-06-16, 17:54   

WSB też ma pewnie swoje forum.

Mr. One Two 

Wydział: Nie jestem z UE
Wysłany: 2011-06-16, 22:21   

Tak, mają, ale boję się że tam mogą być same pozytywne opinie, z drugiej strony wiem, że na konkurencyjnych forach mogą być negatywne, ale wychodzę z założenia, że osoby na innych uczelniach którzy mają znajomych, bądź sami byli na WSB powiedzą jaka jest realna sytuacja.
Zagmatwane trochę, wiem :P
Poszperałem trochę w internecie, ogólnie są dość pozytywne opinie, więc ogólnie chyba się zdecyduję. Sorka za kłopocik.

Kwachu 

Wydział: IE
Wysłany: 2011-06-16, 23:00   

Na WSB wykładowcy to głównie profesorowie z ekonomicznego i PWr. Od najbliższego mi źródła wiem, że są z pewnością jeną z lepszych prywatnych uczelnie we Wrocławiu, mające "tematyke" związaną z biznesem, ekonomiom, zarządzaniem. Generalnie, bez problemów można tam zdawać z roku na rok, semestr na semestr. Gdybym miał "możliwości", gdybym się nie dostał na ue, pewnie szedł bym tam na dzienne, ale że skoro nie posiadam, w najgorszym wypadku czeka na mnie zaoczny FiR.

Wronka 

Wydział: ZF
Wysłany: 2011-07-07, 13:41   

Tak jak Kwachu pisze, większość wykładowców to nasi profesorowie i doktorzy z UE, są też ludzie z PWr, sporo świeżo upieczonych doktorów Ekonomicznego znajduje zatrudnienie na WSB kiedy nie mogą dostać pracy na UE (z różnych przyczyn).

Jako szkoła prywatna oferuje dobry poziom, jednak z tego co słyszałam to ludzie nie mają większego problemu ze zdawalnością na kolejne lata.

Minusem jest też to, że jest to prywatna uczelnia więc nie będzie po niej dyplomu państwowego, co może być minusem jeśli zależy Ci na wartościowych tytule.

Dużym plusem jest wyposażenie sal, prowadzący

Największy minus to fakt że jest to na końcu świata - wpaść tam w korki to nie problem i zarazem najgorsze co się może trafić. Problemów nie ma przy trybie zaoczym, w weekendy jest tam znośnie :)

ej, Gość! Jedź na Adapciaka lub Integratora!

Odpowiedz do tematu