forum UE Wrocław

Wyszukiwarka pracowników UE Wrocław: GooglePrzeszukaj forum oraz stronę główną UE

Regulamin forum | Strona główna UE | Plan zajęć | ZF info | NE info | IE info
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zadanie - eksperyment / potrzebuje kilku wypowiedzi
Autor Wiadomość
Tomasz

Wydział: NE
Wysłany: 2008-03-21, 09:45   

Pewnie się nie dowiemy jaki to był raper i co takiego mądrego wyśpiewał :chrupek
A co do ludzi to się moge zgodzić że nie myślą i idą za masą. Najlepszy taki eksperyment przeprowadził mój znajomy:) Zaobserwował że ludzie idą za przywódcą stada:) Więc kiedyś stał na czerwonym, na przjściu dla pieszych. Oczywiście widział że nic nie jedzie i z premedydacją przeszedł przez ulicę. Co zrobiła grupa ludzi któta stała trochę za nim na przejściu? Oczywiście jak stado baranów ruszyli za nim nie patrząc na światło:) I tak mi się wydaje że mogło być ze skargami do KRRiTV. Jak jedna pani domu bądź feministka złożyła taką skargę no przecież i druga musiała. No i efekt mamy tutaj

nitra 

Wydział: ZF
Wysłany: 2008-03-25, 12:49   

A ja uwazam, ze z tymi feministkami to sprawa jest szyta grubymi nicmi, poniewaz: czy ktoś zwrócił uwage w reklamie na to co oferuje ta siec? - nie, dlaczego? - bo takiej informacji nie bylo, ta reklama miala namieszac, zeby wokol tej sieci zrobilo sie glosno, i jaki efekt? - nawet na forum o tym rozmawiamy ;) a wiec sie udało, moim zdaniem ta reklama moze i ukazuje kobiety jako idiotki ale to z facetow robi idiotow bo opiera sie na ich srednio mile widzianych cechach, w sensie, musze to miec bo jak tego nie bede mial to nie bede <jak to jest w reklamie> "prawdziwym facetem", musze to miec bo <jak to znowu bylo w reklamie> bede w elicie tych wyroznionych, bo produkt te jest dla okreslonej grupy ludzi. Czyli z czym mamy do czynienie? - z bardzo dobrze przemyslanym marketingiem, na ktory wiele osob sie nabiera, a rzecz ma polegac na konkurencyjnej ofercie, a nie na "zajefajnej" reklamie, no chyba, ze sie myle :P

stingah 

Wydział: ZF
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 2008-03-25, 15:26   

Tomasz napisał/a:
Więc kiedyś stał na czerwonym, na przjściu dla pieszych. Oczywiście widział że nic nie jedzie i z premedydacją przeszedł przez ulicę. Co zrobiła grupa ludzi któta stała trochę za nim na przejściu? Oczywiście jak stado baranów ruszyli za nim nie patrząc na światło:) I tak mi się wydaje że mogło być ze skargami do KRRiTV.

Ciekawe jest to, że to zależy również od wizerunku (były już takie badania prowadzone). Bo jeżeli byłby ubrany np jak menel, w poobdzieranych ciuchach itd itp to na pewno nie poszło by za nim tyle osób. Natomiast gdyby ubrał się w garniaka i z teczuszką by przechodził to stado byłoby większe bez porównania :) .

Tomasz

Wydział: NE
Wysłany: 2008-03-25, 16:21   

Nie wiem co chcieli osiągnąć tą reklamą, tzn jak to pewnie reklamą:P Ale nie o to chodzi.
Wytłumacz mi po co one to zrobiły? Po co te wszystkie skargi i babskie cyrki?
Przecież to jest żałosne!!!
A używa ktoś Mobilkinga?

mkr 

Wydział: Absolwent UE
Wysłany: 2008-03-25, 17:23   

ja mam Erę ;)

Klaudia

Wysłany: 2008-03-26, 15:38   

Mój brat ma Mobilkinga i nawet ma nalepkę na tylniej szybie swojego samochodu:)
A co do zakazanej reklamy to gdzieś słyszałam że w niej wystąpiła córka znanego polityka i dlatego ją zdjęli tak naprawdę:P hehehe Ciekawe którego polityka.

katia 

Wydział: IE
Wysłany: 2008-03-26, 21:07   

stingah napisał/a:
Ciekawe jest to, że to zależy również od wizerunku (były już takie badania prowadzone). Bo jeżeli byłby ubrany np jak menel, w poobdzieranych ciuchach itd itp to na pewno nie poszło by za nim tyle osób. Natomiast gdyby ubrał się w garniaka i z teczuszką by przechodził to stado byłoby większe bez porównania :) .

no właśnie, chcialam dokładnie to samo powiedzieć, że to kwestia wizerunku..głównie. Też słyszałam o tych badaniach.
Czy za żulem też by poszli ? :)

Zobacz mnie na GoldenLine

Odpowiedz do tematu