Wydział: Absolwent UE
Wiek: 27 Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 3015 Skąd: Sułów/Wrocław
Wysłany: 2007-01-26, 11:31
nie wszyscy sa aż tak podatni na NLP, tak samo nie wszyscy mogą się tego tak dobrze wyuczyć, dużo zalezy od cech charaktru sie mi zdaje, a film to film, już nie chodzi o to, bo to tylko film ciekawe czy jakbym wziął udział w takim czymś to bym tak samo zareagował
na tym forum po raz pierwszy zetknąłem się ze stuntami derrena... inne też są dobre - co najciekawsze w niektórych wyjaśnia krok po kroku co dokładnie robi.
nawet hadziu nie ryje tak beretów jak derren:))))
[ Dodano: 2007-01-26, 17:58 ]
Julu napisał/a:
nie wszyscy sa aż tak podatni na NLP, tak samo nie wszyscy mogą się tego tak dobrze wyuczyć, dużo zalezy od cech charaktru sie mi zdaje, a film to film, już nie chodzi o to, bo to tylko film ciekawe czy jakbym wziął udział w takim czymś to bym tak samo zareagował
wiesz julu w tym stuncie oprocz nlp derren zastosowal tez wiele innych technik... wystarczy popatrzec na wystroj pokoju, ustawienie i kształt stolu, magnetofon tasmowy pracujacy w tle, wszechobecna czerwien... i pewnie duzo innych szczegolow
wiesz julu... element zaskoczenia i nieswiadomosc 'ofiary' w duzej mierze decydują o skuteczności persfazji derrena. zobaczcie sobie trains of thought i psychological punch na youtube.... masakra
Jak dla mnie totalna bzdura i iluzja. Fakt, NLP jest spoko itd., ale nie wierzę w takie coś . Nie wierzę, że ta laska nie zorientowała się, iż jest manipulowana ani nie wierzę w taką moc użytej techniki NLP w tym przykładzie. Przerysowane na maksa, chyba Derren już zaczyna trochę przesadzać . Co sądzicie o tym? ;>
Widziałam filmik o kotku - moim zdaniem albo to było ustawione i odegrane albo wybrał sobie na podstawie jakichś testów osobę wyjątkowo podatną na manipulację.
Tutaj niby laska bawi się z kotem, wszystko pięknie ładnie a nagle w ostatniej sekundzie wciska przycisk? Ueee, moim zdaniem naciągane to bardzo bardzo.
A ciągnąc temat (i wykop) - czytaliście o eksperymencie Milgrama?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum