Wysłany: 2007-11-24, 10:19 "Polska": szanse na expo 2012 bliskie zeru
Cytat:
Szanse na to, że w 2012 r. Wrocław zorganizuje Expo są niemal zerowe. W poniedziałek w Paryżu odbędzie się głosowanie, które wskaże organizatora imprezy. Konkurują z nami Korea Południowa i Maroko. Wrocław nie może liczyć na zbyt wiele głosów, a wszystko przez to, że oprócz władz miasta mało kto zainteresował się jego promocją - ocenia "Polska".
Wydział: NE
Wiek: 26 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 1471 Skąd: zza kulis
Wysłany: 2007-11-26, 23:48
A ja powiem tak : miasto zrobilo w cholere rzeczy, zeby przekonać przedstawicieli BIE do nas. Wydali prawie 13mln złotych z własnych funduszy, plus środki z unii i z budżetu państwa. Mnówsto ludzi pracowało, byli zapraszani goście z całego świata, Dutkiewicz odwiedzil podan sto krajów, zresztą nie tylko on. Ale fakt faktem, po pierwsze niewiele ludzi w samej Polsce, nie licząc Wrocławia i okolic w ogole wiedzialo ze Wrocław kandyduje. Dwa - wsparcie polskiego rządu - a raczej jego brak . A Wrocław juz raczej o expo ubiegac sie nie bedzie. Promo mamy świetne, ale na expo jeszcze raczej warunków nie ma.. Rafał D. w wywiadzie zasugerowa, ze na pewno wroclaw duzej wystawy potrzebuje, ale niekoniecznie musi to być expo... pozyjemy zobaczymy
jakieś info w mediach ogólnopolskich było, ale o promocji tego przedsięwzięcia w skali, nazwijmy to, narodowej nie mogło być mowy. Szkoda, przynajmniej zrobiło się głośno o PL przy okazji "komisji ds. fair play"...
nie ważne jak mówią, ważne żeby mówili?
Wydział: IE
Wiek: 26 Dołączyła: 08 Mar 2005 Posty: 2486 Skąd: w cieniu 71
Wysłany: 2007-11-27, 11:02
Zwalić zawsze można na kogoś. Np. dzisiaj rano w radiu Zet zwalali na Fotygę.
Ale przyznac trzeba, że wsparcie rzadu było niemal znikome, niezauważalne, a Wroclaw robił wiele, aby zostac zauważonym.
A że nagle dołaczyło sobie jakieś 30 czy 40 państw z prawem głosu za urządzeniem expo i nie byli oni za Polską, to też inna bajka.
Pamiętam jak w 2002 rząd przyznał się do znikomego udziału promocji i pomocy Wrocławiowi. Przyznał też, że w kolejnych staraniach wesprze nas. I co? I gówno. Jedno wielkie gówno. Ja wiedziałem, że tak będzie. Ja wiedziałem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum